Student = fattig?

Det är en vecka sen jag tog examen och lämnade studentlivet bakom mig. Det är en vecka sen jag inte längre räknas som student (förutom att mitt mecenat-kort håller sommaren ut). Det är alltså en vecka sen livet började, eller?

Har alltid fått höra att man är fattig som student. Att studenter lever på pasta och nudlar den sista veckan innan pengarna kommer från staten. Studenter är alltså lika med fattiga, eller är det verkligen så? Jag har nämligen aldrig haft mindre än 100 kronor på mitt konto innan månaden är slut (inte vad jag minns i alla fall) och jag kan inte påstå att jag vänt varenda slant för att få månaden att gå ihop. Visst, pengarna räckte precis, men jag kände mig inte direkt fattig för det. Men nu sitter man här, en vecka efter examen, och är fattig som en lus. Inge mer studiemedel trillar in på ens konto, för att inte glömma att det sista man fick innan sommaren endast var 4500 kr och täckte hyran. Nu sitter man här, arbetslös och inte ett öre kommer in på kontot. Nu misann känner jag mig fattig! Nu känner jag mig otillräcklig och snål! Nu kommer skuldkänslorna att jag la ut nästan 3000 kronor på min examen, pengar jag då hade men behöver mer idag! Jag kan inte åka någonstans, även och väldigt gärna vill det, vilket gör att jag sviker dem runt mig som hoppats på en resa till varmare breddgrader. Nu återstår frågan hur jag ska klara sommaren, men det löser sig nog!

Och vem är då Kristin? Jo, en nyutexaminerad "turismvetare" som spenderat 3 år på universitet för att sedan komma ut i arbetslivet och inse att det är omöligt att få jobb utan erfarenhet. Och jag som fick höra att branschen skrek efter oss akademiker, men tydligen är erfarenhet viktigare än kunskap! Nej, jag är inte bitter! Någon som har ett jobb att erbjuda?!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback