Go Sox!!!!!!

Boston älskade baseboll lag har gått vidare till World Series. Det är stort, för alla i Boston älskar Red Sox och hatar New Yorks Yankes. Vinner Red Sox nästa match så vinner de World Series, vilket är de största man kan göra. Just nu är det 3-0 i matcher till Red Sox, och det är bäst av 7 matcher. Så hela Sverige, heja på Red Sox nu!!!
Och vinner dem så kommer Boston bli en galen stad!
                                                                                

I Fredags var jag i Salem (Salem Witch Village est. 1692). I Salem för flera flera flera år sen, på den tiden som man trodde att häxor var onda så hängdes pirater och brändes häxor i Salem, som ligger ca 20 minuter från där jag bor. Varje år besöker över 1 miljon Salem över Halloween, då det är där man ska vara. Och där var jag i fredags och spökade. Jag Steph, Sarak och Katy och hennes kille åkte dit och gled runt...

       
     
       
     
         

Igår Lördag var jag och Pernilla till IKEA, som alltid. Köpte lite småsaker, men de viktigaste var marabou choklad, daim, kaviar, tunnbröd och glögg. Mumma. Och till lunch åt jag såklart köttbullar med lingonsylt och brunsås....och pommes frites. Haha. Såååå gott.
 
Sen stack vi till Rockingham, New Hampshire och sprang igenom deras köpcenter en snabbis för Pernilla ville till HM.
Sen började vår snurriga kväll... Vi bestämde oss för att gå på bio Dan in real life eftersom att det var lördag och allt. Så vi stack till Burlington och började med att gå in i Barnes and Nobles för att köpa present till min pojke Sam som fyller år på tisdag och lite skivor till Pernilla. Barnes and Nobles är förövrigt ett helt underbart ställe med massa massa böcker och tidning, och Starbucks såklart.
 
Sen stack vi till bion. Killen som tog emot vår biljett sa något och vi gick vidare.. Sen kom vi på att han kanske kunde ha sagt något med fem....och att de var svenska. Så lilla blonda Kristin springer fram till honom och frågar om han sa något på svenska, och visst gjorde han det. Lite skoj var det. Han sa tydligen vart vi skulle på svenska och vi tänkte inte på det... haha
Sen när bion var slut, som förövrigt var helt okej, jag skrattade i alla fall ett par gånger, så visste vi inte vad vi skulle göra länge. Vi satte oss i Volvon och började köra hem mot mig. På vägen kom jag på att jag skulle försöka hitta ett outlet, så vi körde runt i ett industriområde kl 11 på kvällen. Efter att kört vilse så hittade vi det. Och på vägen hem så körde vi en Dunkin Donuts drive-trough för en varsin kopp varm choklad. Sen satt vi i bilen i mitt garage och drack vår varma choklad, som är skitgod för övrigt. Livet i USA är underbart. En flumig och galen kväll med Pernilla i bilen.

Nu, Söndag, sitter jag här i mitt rum och bara är. Väntar även på att något ska hända, som att Pernilla ska tröttna på barnkalaset hemma hos sig och att nått händer. Amerikaner är knäppa och det är 56 dagar kvar tills min familj är här.

Sommardag

Som ni kanske ser så har jag gjort om min blogg lite. Tröttnade på utseendet, men jag kommer nog tröttna på detta snart också ska ni se.

Är fortfarande kär i Across the Universe, den helt underbara filmen. Om ni fortfarande inte sett trailen, så finns den i mitt förra inlägg. Kollade runt när den ska ha premiär i Sverige, men som det ser ut nu så finns det inget bestämt datum för när eller ens om den ska ha premiär. Men som sagt, jag ska köpa den när de kommer ut på DVD, så alla som känner mig kommer få se den i alla fall.

Idag har det varit 27 grader, blå himmel och ljuvligt. Har gått runt i kjol och linne, så jag ska inte klaga. Dagen har gått bra med barnen. Jag är trött som vanligt, men barnen är ju faktiskt änglar så det är lugnt. Stefan (min värdpappa) har på senaste tiden sagt att det är hårt att ta hand om barnen en hel dag, så förhoppningsvis så vet han hur jag har det. Det är inte alls lätt att ta hand om 3 barn hela dagarna långa.

I söndags hade vi pumpkin-carving på au pair-mötet. Har försökt komma på ett bra svenskt ord för pumpkin-carving, men jag vet fortfarande inte vad jag ska kalla det för, så det får hela Leka med pumpa. Det var mycket slit, men det var roligt som bara den. Min pumpa blev inte så dålig faktiskt, för att vara första gången och allt. Harry älskar den hur som helst, så det är alltid ett bra betyg. När jag tog ut den ur bilen kunde han inte släppa den. Världens bästa pumpa att krama tydligen.
Hur som helst, här kommer lite bilder:
       
       
       
   


Har även fått bilder av Steph från Robbies födelsedagsfest som jag Steph och Sarah vara på:
       
       
   
     
Får be om ursäkt för att tårtan ser ut som den gör, men choladen var god i alla fall.

Imorgon ska jag till gymet och få mitt medlemskort fixat. Ska träffa en dam där och ta kort och betala och massa sånt. Sen så är det dags för lilla Kickan att gymma och träna. Ska bli så skönt.
Just nu väntar en tv-kväll med The Hills och Samantha who?
Älskar Sverige!

Across the Universe

Var på bio ikväll med Pernilla. Såg Across the Universe, en musikal som handlar om flower power-tiden kan man säga. Den var helt underbart bra. Jag som älskar musik älskade filmen. En vädligt speciell film som jag vet att många inte alls kommer gilla, men den var så bra. Älskar musik och handlingen. Jude är min drömprins just nu! haha

Kolla in trailen:
 
Var inte oroliga, jag ska köpa filmen så fort den kommit ut på DVD, så ni får se den när jag kommer hem annars. Helt underbar!

Jag vet inte om jag ska börja avslöja vad som händer i Grey's Anathomy, Desperate Housewifes, Ugly Betty, Men in Trees osv, eftersom att ni i Sverige verkligen ligger efter. Jag vet nått som inte ni vet! hihi

I helgen så händer det mycket. Imorgon (lördag) ska jag, Ida och Pernilla pka in till Boston och springa runt. Det är The Head of the Charles hela helgen. Det är roddtävling i Charles River och de är tydligen jätte stort här. Sen imorgon så är det pumpkin-carving festival, och det ska tydligen vara nått att se. Massa pumpor och hej och hå. Sen såklart blir det lite shopping på Newbury street och Prudential, vilken alltid sitter fint.
Hoppas att det blir fint väder. Ska vara ca 22 grader, så det blir nog trevligt.

Nu ska jag gå å lägga mig och drömma om den fantastiska filmen Across the Universe.
Gonatt!!

Grattis Harry 1 år

Idag fyller min lilla guldklimp 1 år. Har köpt kläder till honom, samma storlek som en 2-åring, så ni kanske förstår hur stor han är. Han är en kille på 14 kilo som jag går runt och bär på dagarna långa. Idag lämnade jag in min ansökan om medlemskap på gymmet så jag ska bli starkare och inte förstöra min kropp.
I present fick Harry en gräsklippare som låter sjukt mycket. Max älskar den och springer runt i huset med den. Den är liksom som en liten pop-maskin så det låter som satan om den, plus att den sjunger, pratar och gör allt annat som barnleksaker gör. Sen fick han en jättestor brandbil som han kan gå runt med. Brandbilen är förövrigt fylld med stora legobitar så han har sina egna Mega blocks nu.
Så idag har jag sjungit Ja må han leva och Vad är de för en dag för honom. Han lyckades för övrigt inte blåsa ut ljuset på hans födelsedagstårta.



I fredags var jag Steph, Sarah och Robbie på födelsedagsfest. Och födelsedagsbarnet var Robbie! haha
Det var en skitrolig fest måste jag säga med ca bara 15-20 personer, tårta och natt-pizza. Steph har massa roliga bilder från festen eftersom att jag gick runt med hennes kamera och hade skitroligt. Ska försöka fixa de bästa bidlerna från henne och lägga upp dem på bloggen så får ni se en amerikansk födelsedagsfest.

 

I söndags var jag på Spirit of Boston cruise med alla au pairer som finns i Boston från min förmedling. Alltså var det en båt fylld med galna au pairer. Jag har verkligen mycket emot au pairer, för det klär sig hemskt och sen så är de idioter (ursäkta språket). Ida och Pernilla som missade båten behöver inte sörja. De missade inget spännande. Jag och Steph åt lunch och såg Boston från hamnen.

Min vackra stad från hamnen:
 


Ida och Pernilla, jag har saknat er när ni varit bortresa och upptagna nu i två veckor. Äntligen får jag träffa er!!!

Förresten, bästa radiokanalen här är Kiss 108. Man känner sig riktigt cool när man är ute oh kör och denna musik strömmar ut genom högtalarna. www.kiss108.com

Vilken dag...

Förra veckan sprang jag runt i kjol och linne och svettades, denna vecka är det höst. Måste säga att det är lite en chock att gå från 30 grader till 15. Men det är jättefint här på hösten. Löven ändrar färg och det är inte sådär som det är i Sverige.

Vad än nytt?! Känns inte som att det är så mycket. Helgen var inte speciellt händelserik så det finns väll inte så mycket att berätta om det.
Barnen har börjat på jujutsu och älskar det. Måste säga att det är skönt att de har jujustu 2 gånger i veckan och skridskoråkning en gång i veckan, tiden går så mycket snabbare. Harry bara växer och växer. Han blir 1 år nästa vecka, den 17e. I veckan tog han två steg helt själv, så jag har bootcamp med honom, men han är för lat och kryper bara.
Imorse slängde jag in Max och Harry i bilen för att köra Max till skolan. Börja backa ut ur garaget och hörde att jag kör på/över något. Kör fram bilen lite och kliver ut för att kolla vad det var. Kristin lyckades köra över Max cykel. Hans stödhjul är nu mos, men annars är de inge fel på cykeln, man ser bara att något har hänt med den. Än så länge vet inte Max hur hans cykel ser ut så jag vet inte hur han kommer reagera när han ser sin cykel och stödhjul vara mos... Som tur är så har jag världens bästa värdföräldrar som bara säger "Sånt händer" och "Det kunde ha varit jag".
Efter den lilla händelsen, när barnen var i skolan och Harry sov, åkte jag och Elise till det amerikanska Vägverket (eller nått sånt) för att fixa mitt körkort. Jag har varit dit själv en gång för länge sen, men de hjälpte mig inte så jag gav upp och gick hem. Sen i veckan åkte jag och Elise dit och trodde att allt var fixat så att jag kunde göra mitt teoriprov, men de är så otrevliga och ville inte godkänna de papper jag tagit med mig. Så vi gjorde ett nytt försök idag. De papper jag fick lov att visa upp var: Mitt amerikanska persnonnummer, pass, papper från banken som bevisar min adress, svenska och internationella körkortet, och sen min ansökan. Det låter inte alls komplicerat men de var de verkligen för som au pair har man inte så mycket bevis som en vanlig amerikansk medborgare. Hur som helst, hade i alla fall med mig alla papper och de godkände min ansökan. Sen satte jag mig och gjorde mitt teoriprov. Jag har nu klarat de amerikanska teoriprovet och är ett steg närmre mitt körkort.
Gjorde några testfrågor innan de riktiga provet, och de var frågor som Vilken form har en boll? Hur många dagar är en vecka? Vilken delstat befinner du dig i nu?. Värsta testfrågorna...nästan så att man blev nervös och trodde att man skulle misslyckas. Vill ni veta vilket resultat jag fick också eller?! 15/20. Missade lite på frågor om ungdomar under 18 år...
Tänkte att jag skulle boka min uppkörning på min födelsedag eftersom att i USA så får man ett speciellt körkort om man är under 21 år och ett annat om man är över 21 år.  Jag vill inte behöva krångla och säga att vakter och bartenders ska kolla när jag är född innan de nekar mig.

Nu ligger jag i min säng och kollar på Ugly Betty och Grey's Anathomy. Imorgon är det säsongpremiär för Men in trees, men jag ska på en födelsedagsfest så jag måste spela in det.

Nu är det 72 dagar kvar tills min familj är här i Boston.

Det var allt från mig denna gång. Ska hitta på samma saker att göra så att jag har något att skriva om framöver. Just nu så lever jag bara i vardagen och tar hand om mina pojkar.
Förresten, är de någon som har tips om vad man kan köpa i födelsedagspresent till en 1-åring och en 7-åring?

Niagara Fallen

Då var man tillbaka i Boston/Wakefield efter en helg i Niagara Falls.
Det var stort, mycket vatten. Vad mer finns det att säga om Niagara Fallen.... Det var blött, väldigt blött.
Vi var 6 svenskar i vår grupp, och vi hade skitskoj tillsammans. Först var det de vanliga gänget på mig, Ida och Pernilla. Sen var det 3 nya ansikten, Jonna, Malin och Loiuse. Jonna har förövrigt tagit massa roliga bilder på oss när vi var ute på en nattklubb. Ska försöka få henne att skicka lite så att ni får se hur roligt vi hade.

Fredag
Satte oss på en buss ca kl 14:15 (amerikansk tid). Efter 4 filmer, en bensträckare, mat och att vi kommit genom tullen och över till Kanada så var vi äntligen framme vid hotellet kl. 23:30. Då kan ni kanske förstå hur långt det tar att åka buss till Niagara Falls från Boston. Innan vi gick och la oss tog vi en promenad till fallen för att se dem för första gången. Eftersom att de var så mörkt var det en stor besvikelse då fallen såg tråkiga ut enligt mig. Sen gick vi tillbaka till hotellet för en natts sömns. Hotellet för övrigt jätteskabbigt och inte så rent, men de dög.

Lördag
Gick upp 8:30 och gjorde oss iordning. Sen gick vi iväg för att hitta ett ställe att äta frukost på. VI hittade ett riktigt amerikansk diner som hade frukostbuffé och sprang in där. Efter att ha ätit pannkakor, våfflor och annat amerikansk och druckit ett glas juice och en kopp varm choklad, gick vi och betalade notan. Tro de eller ej, men jag betalade ca 15 dollar (vilket är 105 kr) för min frukost den morgonen.
Efter den besvikelsen gick vi tillbaka till hotellet för att hoppa på bussen mot Niagara Fallen.
Vi kom dit och slängde på oss blåa regnrockar så vi såg ut som smurfar. Sen gick vi på en båt med namnet Maid of the Mist som tog oss till fallen. När vi var som närmast fallen gick det inte att ta kort då det regnade helt galet på oss. Men det var otroligt fränt. Har några tuffa kort i alla fall.
Sen när vi kliver av båten går vi vidare till nästan ställe som heter Jorney behind the falls som tog oss alldeles bredvid och bakom fallen. Dock var det en tunnel man gick i bakom fallen, så de var inte så tufft som jag hoppats. Men att stå alldeles bredvid det stora vattenfallet var jättefränt, och blöt blev man även där.
Sen var det dags för 6 svenska flickor att vandra runt och Niagara Falls och ta kort efter kort efter kort. Kan säga att jag tog 180 bilder under hela resan så ni ska vara glada att jag inte publicerat alla. I Niagara Falls har de en gata ett område som heter Clifton Hill där ALLT finns. Där kunde man hitta nattklubbar, Hard Rock Café, Coca Cola butik, Vaxmuseum, skräckhus, parisehjul, restauranger, verkligen allt. Och inte nog med det så finns det två stora casinon i Niagara Falls. Det var ett helt sjukt ställe med de byggt upp alldeles bredvid fallen för turister att spendera pengar på.
På kvällen gick vi ut och åt på en restaurang som hette The Love Boat. Mycket god mat och mycket trevligt. Sen kom notan... 200 dollar (1400 kr) för 6 personer (inte dricks inkluderat som är ca 20%). Den middagen betalade jag 40 dollar för (280 kr), men de var de värt. Efter middagen gick vi tillbaka till hotellet och förberede oss för en kväll på nattklubben Rumours i Clifton Hill. Sen gick bussen till fallen igen för att se dem upplysta i olika färger i mörkret. De var jättefint. Sen alla vi som var med på resan till nattklubben med guiden Lance i spetsen som sjöng Bira bira bira  med oss så hela Niagara Falls hörde. Det var en skitroligkväll med roliga svenskar och trevliga vakter.

Söndag
Vaknade 10:30 och vi börjar packa. Sen gick vi iväg och såg fallen igen för en sista gång, tog lite fler bilder och gick och köpte en billigare frukost. Kl. 12 bar det av hemmåt och det var dags för ännu en lång bussresa.
Efter att ha tagit oss tillbaka in i USA igen, ätit mat och kollat på 3 filmer så var vi tillbaka i Boston kl 22. Då var man skapligt trött.

Det var en skitrolig helg, och nu har jag set Niagara Fallen. Det var riktigt tufft. Måste säga att Cliton Hill var lite som Las Vegas, fast ändå långt ifrån. Men det var gaaaaaaaaaalet ställe.
Hoppas ni gillar bilderna lika mycket som jag!

Tack för en mycket trevlig och rolig helg flickor!