Livet som au pair...

Jag har sagt det många gånger nu, men jag säger det igen. Efter att ha varit au pair i 16 månader kan jag säga att jag vet hur jag ska uppfostra mina barn, hur mitt hem ska se ut, och hur organiserad jag ska vara. Efter att ha levt med en familj i 16 månader och sett hur de hanskas med olika situationer har jag lärt mig grymt mycket. Efter att ha sett hur andra familjen gör, har jag insett hur jag vill att min familj ska vara.

Jag känner att denna tid som au pair har fått mig att tänka mycket på min framtid. Jag säger inte att jag kommer bli världens bästa mamma, men jag kommer då bli en grymt bra mamma och fru.

None

Semester?

Jag behöver semester. Eller jag behöver en helg som är som semster. Jag behöver känna att jag kan skratta, le och vara avslappnad. Jag vill sluta jobba innan kl 7 någon kväll, och få känna hur frihet känns.

Jag vill känna mig som mig själv igen!

None

Förändring?

Mina värdföräldrar har vänt huset upp och ned. Frågan är bara om det är bra eller dåligt. Jag hoppas verkligen att alla blir gladare nu, för jag är trött på alla irriterade röster...

None

Bloggande

Man kan komma på en massa saker som man vill blogga om under dagen. Men sen när man sitter här framför datorn så står det helt still. Jag vet inte vad man tidigare tänkte på, eller som tidigare hänt. Man har glömt denna jätte viktiga saken att blogga om, som man någon timma innan inte kunde sluta tänka på.

Vad fasen skulle jag blogga om idag? Jag minns inte. Jag har träffat två nakenkatter, det var en ganska rolig och ful upplevelse. Jag har även insett att min sista resmånad i USA antagligen bara kommer bli 3 veckor pga mitt visum. Nu kom jag faktiskt på vad jag ska blogga om nästa gång, men frågan är om jag kommer minnas det imorn...

None

Fredag

Jag behöver inte säga mer än att det är fredag kväll. Nu är jag ledig i två dagar - äntligen helg.

Ska nu dra iväg till Salem, såklart, och kolla på Sex and the City - the Movie med Jons syster (och Jon om jag lyckas).

None

Chokladberoende

Jag erkänner, jag är chokladberoende. Jag köpte Marabou choklad på IKEA för två helger sedan, och tanken var att jag skulle sparar dem jättelänge eftersom att man inte får Marabou så ofta. Men tyvärr har jag framkallat ett chokladberoende som fått mig att äta minst en rad varje dag. Jag klarar inte en dag utan Marabou. Så frågan är nu hur jag ska överleva när jag ätit upp sista rutan av Marabou chokladen?!


Jag är glad att jag har Bob bredvid mig
så jag klarar kvällen efter att ha ätit  mer än en rad idag.

None

Where's my Bob?

Jag har en nalle som heter Bob. Han fick flyga med mig tillbaka till USA efter min semester hemma i Sverige i maj. Han sitter alltid på min säng, och mina barn vet att man inte får leka med honom, utan att man måste vara jätteförsiktig med honom.

Idag när jag var på jujitsun med pojkarna, satt jag och Harry och läste böcker. Han satt och kollade i en Byggare Bob-bok och jag frågade honom vart Bob var i boken. Han pekade så fint på Byggare Bob, och jag frågade då vart min Bob var. Min tanke var att han skulle svara att han var på mitt rum, men istället lägger han en hand på min mage. Kan säga till alla som läser detta att det finns ingen Bob i min mage och vad min lilla Harry tänkte kan jag inte svara på. Men det var otroligt roligt då alla i rummet blev lite chockade.

None

The "Lauren" ring

Jag måste vara helt knäpp just nu.
Har nu hittat Lauren-ringen som jag har kommit på att jag desperat måste ha. Den kostar 95 dollar (ca 665 kr), i silver såklart. Är du en guldtjej får du tyvärr betala mycket mer.

laurenconrad_namering.jpg

Så nu är frågan om jag helst vill ha ett halsband eller en ring med mitt namn? Jag vet egentligen vad jag vill, och det är både ringen och halsbandet. Så lägg till ringen på min önskelista 2008.

None

Republikan eller demokrat?

Jag visste nog redan innan vad jag var och vem jag tycker ska bli USAs nya president. Men jag gjorde ändå detta test på aftonbladet för skoj skull. Tydligen har jag och Barack Obama mycket gemensamt när de kommer till amerikansk politik, så jag får hålla tummarna att han petar bort Bush från tronen. Jag tror personligen att McCain är en lite Bush, så frågan är om allt blir så mycket bättre om han blir president, men samtidigt undrar man om Obama som inte har mycket erfarenhet kan fixa makten.

Min värdfamilj är demokrater och jag måste säga att det är skönt. Vad jag vet så ska Massachusetts vara en demokratisk delstat, och är USAs enda delstat där homosexuella har samma rättigheter som hetrosexuella. Detta betyder såklart inte att alla är demokrater.

Obama eller McCain? Vem blir USAs näste president?

None

The Carrie necklace

Tänkte lägga till en sak till min önskelista 2008.

Av någon anledning fick jag för mig att kolla vad ett Carrie-halsband skulle kosta, bara för skoj skull och för att jag alltid velat ha ett. Hitta en
hemsida som sägs ha gjort orginal-halsbandet till Sex and the City och kom på att jag måste önska mig det, bara för att man alltid måste önska sig något man aldrig kommer få.

Eftersom att jag inte är en guldtjej så blir det såklart i vitt guld, men kommer då kosta 175 dollar plus frakt (ca 1225 kr). Visst finns det i silver också för endast 59 dollar plus frakt som jag kanske får nöja mig med. Men då är det inte lika fancy och inte orginalet.

En dag ska detta halsband bli mitt.
En dag ska jag gå runt med mitt namn runt min hals. Varesig det är orginalet eller inte....

None

Secondhand Serenade - Fall for you


Digitalbox

Jag har nu fått en digitalbox på mitt rum. Min lilla lilla tv har nu fått ännu fler kanaler och en gigantisk fjärrkontroll. Känns nästan lite töntigt att ha en high-tech fjärrkontroll till en gammal liten tv. Nu när jag fått ännu fler sladdar är det nog dags att rensa på mitt rum lite så att jag kan gömma dem.

Jag är alldeles för trött och har för ont i mina muskler för att gå till gymmet idag. Jag tror att jag tog i för mycket de senaste gångerna att mina axlar inte var med. Så det blir vila idag istället för gym. Eller vila och vila, jag kom ju nyss på att jag skulle rensa i på mitt rum.

None

I brist på annat...

Idag satt jag i bilen utanför Starbucks med min chai tea latte, i brist på annat att göra. Jag fick lov att lämna huset och mitt rum för en stund. När jag satt där insåg jag hur jag känner pressen att varje lediga minut göra något. Att jag inte kan sitta och titta på en film eller bara vara hemma, utan att jag måste ut och göra något. Så skulle jag aldrig känna hemma utan jag skulle tycka att det var skönt att bara få bara. Det är som att min värdfamilj tycker att det är deprimerande att jag bara är hemma och inte gör något. Vissa dagar kan jag sticka till Target eller till ett köpcenter (eller vart som helst) bara för att ha någonstans att ta vägen, och verka upptagen även fast jag inte behöver göra något ärende.

Hemma i Sverige skulle jag inget hellre än att sitta framför tvn med min mamma och glo, och fixa mina naglar, och bara vara. Men här är man tragisk om man bara vill vara...

Är det någon annan au pair som känner samma press som jag? Som känner att man inte får vara hemma när man är ledig, utan måste alltid ha något att göra och folk att träffa?

None

Fredag - yay

Då var denna arbetsvecka slut. Slutade jobba för 25 minuter sen, och packar nu min väska för att sanrt dra till Salem. Hösten har kommit hit. Mycket tråkigt måste jag säga för jag har glömt bort hur de känns när det är kallt ute, och under 20 grader. Som tur är så värmen solen ännu, men jag saknar redan sommaren.

Det är nu 486 dagar sen jag lämnade Sverige och jag börjar faktiskt känna att min lilla resa börjar närma sig sitt slut. Måste suga ur allt jag kan av denna helg, för jag vill inte att de ska ta slut. Ikväll ska jag som sagt till Salem och Jon, och imorn blire bus med Malin. Sen på söndag så vet jag ännu inte hur allt kommer bli, så den dagen får vara öppen för förslag.

Jag funderar om jag ska åka till Salem nu och sätta mig på Starbucks. Väntar hellre där på att Jon ska ringa än här hemma.

Min sjukhusräkning för föresten stigit från 185 dollar till 609 dollar. Fråga mig inte hur de hänt, men det blev en väldigt dyr urinvägsinfektion. Som tur är så täcker min försäkring lite så jag behöver inte betala 4250 kr, utan endast (den lilla skruttsumman) 1400 kr. Glöm inte att skänka pengar till Rädda Kristin-fonden.

None

Önskelista 2008

Min kontaktperson ringde idag, efter att jag försökt få tag på henne för några dagar sedan. Äntligen fick jag ställa alla frågor jag så länge undrat över, och fick ett svar jag egentligen inte ville ha. Den där sjukhusräkningen jag fick härom dagen på 185 dollar måste jag betala. Så med andra ord kostar mig en urinvägsinfektion i USA 1400 kr tillslut, och jag är inte direkt en rik au pair. Men sen fick jag ett svar som gjorde mig glad och lättad. Jag måste läsa 6 credits (studier) på 6 månader, och fick nu veta att om jag inte lyckas så kommer inget hända. Bara för att jag är inne på mitt andra år så kommer inget hända, och jag behöver med andra ord inte oroa mig för det längre.

Önskelista 2008:
- 200 dollar för sjukhusbesök

NoneThe Hills

Nu har jag gjort mitt beslut, The Hills driver mig till vansinne. Jag kan inte fatta hur Heidi kan vara så blåst att hon fortfarande är tillsammans med Spencer som behandlar alla som skit. Och jag kan inte förstå att Lauren egentligen inte är en bra vän. Japp, jag sa det, hon är inte en bra vän. Hon är en sådan där tjejig tjej, som bara skapar drama. Och jag fullständigt medveten om att det finns ett manus med i spelet, men det driver mig till vansinne ändå.

Idag när jag satt och kollade på The Hills började jag fundera hur vi tjejer egentligen är. Tjejer har en tendens att köra på /ignore-stilen när de vill säga att något är fel. Att klaga över att någon inte säger hej till en, när man själv ignorerar denna person och inte säger hej. Hur man förväntar sig att den andra personen ska höra av sig och säga förlåt när de är lika mycket ens egna plikt som vän.

Jag vet att jag ibland är samma tjejiga tjej och jag precis detta fel. Som tur är så har jag en pojkvän som märker de på en gång när jag kör på /ignore-stilen och tvingar mig berätta vad som är fel. Tjejer, varför är vi sånna för? Varför kan vi inte bara säga vad som är fel, svälja stoltheten och ringa sin vän istället för att vänta på att hon ska ringa? Varför ska vi alltid skapa problem när de aldrig egentligen behövt ha blivit ett problem till och börja med? Varför är vi drama queens?

Knäppisen jag kommer såklart fortsätta hålla ett öga på The Hills även om jag inte kollar på varje avsnitt, och kommer såklart klaga lika mycket på hur knäppa de är.

None

Little miss Sunshine

Helt plötsligt en dag insåg jag att jag måste ändra min inställning. Det var den dagen jag bestämde mig för att bli Little miss Sunshine. Att det var dags att se det possitiva i mitt liv och inte de negativa. Snart är min tid över. Snart tar detta kapitel i mitt liv slut, livet som au pair i USA. Snart börjar något helt nytt.

Nu är det dags att vara possitiv och göra denna tid till något underbart, fantastiskt och magiskt. Nu är det dags att vara Little miss Sunshine - hon som ger mig energin och glädjen jag behöver just nu.

None

Morr

Idag fick jag en räkning på posten. Jag kan inte påstå att jag väntade denna räkning, men där låg den.

Jag har fått en räkning från läkaren då jag kollade upp min urinvägsinfektion, på 185 dollar. Det är nästan 1300 kr, och jag vägrar betala den. Min counsler, som vanligt, svarar inte när jag ringer och jag tvivlar på att jag är försäkrad. Jag som egentligen ska gå till en läkare nu när jag tagit antibiotika i en vecka, kommer verkligen inte gå. Skulle jag ha gått skulle jag säkert ha fått en ny räkning på lika mycket, och jag har inte de pengarna.

Vad har hänt med min försäkring? Jag som härom dagen tänkte att jag skulle gå till en doktor och kolla upp min fot som jag stukade i slutet på maj, som nu börjar göra lite ont igen, får helt enkelt leva med det. Nu är det bara att hoppas på att min urinvägsinfektion är borta, och att jag är frisk, för jag har inte råd att gå till läkaren. Och jag får även hoppas att min fot blir bra, för jag inte råd att kolla upp den heller.

Ilska och förtvivlan, det är vad jag känner just nu. Jag saknar dig Sverige! Jag saknar vårdcentralen!!!!

None

IKEA

Idag har jag gjort Sverige på IKEA. Idag har jag ätit köttbullar och köpt kaviar och marabou. Idag har jag pratat svenska och varit svensk för en gång skull. Kolla in bilder på Malins blogg.

Jag har fått träffa min upptagne amerikan också, så helgen blev riktigt bra. Vad kan bli bättre än att få ha sin Jon vid sin sida och åka till IKEA med ett roligt gäng svenskar? Nu är det bara att få tillbaka min positiva inställning så att jag blir gladare. Nu när sommaren är över och mörket och kylan kommer krypandes så måste jag vara solen för alla i min närhet.

None

Block party

Ikväll är det året kvartersfest här. Förra året gick jag och Pernilla dit, sa hej till alla och, viktigast av allt, åt mat. I år är inte Pernilla här, så jag får knata mig dit själv. Klockan är inte ens fyra och jag börjar redan bli trött. Gick upp ganska tidigt imorse, och gick till gymmet. Sen har jag väll inte gjort så mycket mer, och nu börjar tröttheten komma krypandes. Man kanske ska ta en liten powernap så att man orkar med kvällen...

None

Fredagkväll

Då ligger man här på sängen, en fredagkväll. Jag jobbar kväll och fick barnen i sängs hyfsat tidigt efter att de inte lyssnat på mig och fick åka direkt i sängs istället. Det finns inget på tv så jag har snart gått igenom allt på internet, mindre roligt. Idag vid 5-tiden upptäkte jag att min kära värdmamma hade ändrat i schemat, och att jag slutar kl 22:30 ikväll. Detta betyder alltså att jag inte kommer kunna åka till Jon ikväll, som de var planerat. Så det är lagomt irriterande. Jag har jobbat kväll varje dag denna vecka, och börjar känna att mitt liv utanför jobbet försvunnit då jag inte gör annat än att jobba och sova. Måste väll erkänna att det börjar bli lite ensamt här borta.

None

Jag + Gymmet = Sant

Var till gymmet igår för första gången sedan i maj. Måste säga att det kändes helt underbart att vara tillbaka dit. Är lite stel idag, men inte så farligt som jag trodde. Imorgon är det dags igen, och i helgen har jag en massa tid att gå till gymmet. Så det är mycket gym. Helt ärligt så finns de inte så mycket annat att göra nu för tiden än att gå till gymmet, så det är ju bra att jag kan hålla mig lite sysselsatt.

Jag har ingen aning om vad jag ska göra i helgen. Har nästan lust att dra ut på en liten ensam roadtrip, men jag vet inte vart jag ska åka. Hur som helst så ska jag till gymmet, sen får vi se vad som händer mer än det...

None

Shoppa

Hur kommer det sig att man alltid köper för fina kläder som man egentligen aldrig kommer kunna använda? Jag har en tendens att köpa en massa fina kläder som man hänger där i garderoben. På dagarna när jag jobbar så använder jag mest skitkläder, och sen när helgen är här så hinner man inte använda alla grymma kläder man köpt, så de hänger fortfarande där med prislappen på.

Ju fler fina saker jag köper, desto större blir problemet att få hem allt till Sverige sen. Jag borde verkligen ha shoppingförbud igen, för jag köper bara kläder jag knappt hinner använda.....

None

Ensam

Vad är de för skillnad mellan att vara singel och att ha en pojkvän man knappt träffar längre?
Jag vill ha min pojkvän tillbaka.

None

Dagens citat

Jag körde alla tre barnen till jujitsunI igår, då jag tittar back en snabbis och ser att Harry (snart 2 år) har tagit av sig skorna.

- Why did you take your shoes off, Harry?
- Because!

Han har gått och blivit en liten kaxig pojke kan jag säga.


None

Jag är en idiot

Kom nyss hem från akuten. Min granne "tvingade" mig dit för att kolla upp min urinvägsinfektion. Jag hade tänkt att den bara skulle försvinna, och eftersom att de inte gör ont att kissa så trodde jag att de var lugnt. Men vi åkte dit hur som helst, för att vara säkra på att jag inte tog död på mig själv.
Efter ca 2.5 timma är jag hemma igen, med två recept i handen och diagnosen allvarlig urinvägsinfektion. Tydligen hade de vandrat upp till njurarna, som i sin tur hade gett mig de hemska kramperna jag hade förra helgen, och fortfarande kan känna av lite.

Men ni kan vara lugna, jag fick lite tabletter på sjukhuset, och imorgon ska jag åka till apoteket och hämta ut resten. Jag är rädd dock att de kommer gå på över 500 kr, men jag måste ju bli frisk... Så nu ska jag knapra antibiotika i 7 dagar, och någon annan tablett i 2 dagar. Så snart är jag normal igen.

Ett tips till alla au pairer:
Jag vet att amerikanska sjukvården är förvirrande och nästan hemsk, och att man inte vet om ens försäkring täcker besöken och allt sådant. Man vet inte vart man ska vända sig om man behöver hjälp då de finns alldeles för många privata läkare i ens staden. Men gör aldrig som jag och skit i det bara för att de är så krångligt och dyrt för de är det inte värt.

None

Roadtrip

Nu är vi hemma. Efter mycket om och men så kom vi hem. Efter en helg i NYC med orkanen Hannah som regnade ned på oss och solen som stekte, så kom vi hem till Boston igen. Jag har knappt sovit denna helg, och kommer inte få sova mycket inatt heller. Jag börjar jobba om 7 timmar, men som tur är så har jag en Redbull över som jag kan dricka om jag håller på att somna.

Nu väntar sängen, så detta inlägg blev inte så mer intressant än såhär. Men jag lever hur som helst, så ni behöver inte vara oroliga.

None

Jippi yay

Äntligen är ännu en arbetsvecka över och till mig egna förvåning så har jag överlevt. Ikväll tog jag Sune till The Cheesecake factory för en god middag, och nu ligger vi döda i sängen. Jag har precis gått igenom vägbeskrivningen till NYC, så jag börjar känna mig redo. Imorgon ska jag packa klart min väska och sen sätter vi oss i BMWn och börjar vårt äventyr. Var till Supermarket idag och köpte fyra Redbull, så nu borde jag hålla mig vaken bakom ratten.

Nu är det dags att sova då vi ska upp om 5 timmar. Vi får se om jag lyckas komma upp ur sängen då, men förhoppningsvis är de inget problem. Nu ska jag skriva klart min packningslista och sen släcka lampan. Gonatt!

None

Trötthet

Det finns inga ord längre som kan beskriva hur trött jag är. Jag jobbar 10 timmar om dagen, och sen på kvällen drar jag ut med Susanna och somna vid 24-tiden. Fast de värsta är att jag inte fått en god natts sömn på en vecka nu, då jag haft urinvägsinfektion och allt. Av någon anledning kan jag fortfarande inte sova en hel natt utan att vakna. Jag vrider och vänder mig, och tänker och planerar. Men någon sömn verkar jag inte få. Så nu är jag trött som, jag vet inte alls.

Imorgon ska jag till supermarket och köpa en massa energidrycker så att jag klarar helgen, och speciellt bilresan till och från NYC. Nu är det dags att sova, och förhoppningsvis får jag sova som en bebis i några timmar innan jag ska upp igen. Nu behöver jag semester!

None

Underbara skolan

Måste bara få uttrycka hur otroligt härligt det är att skolan har börjat. Detta betyder att dagarna kommer springa förbi, och att jag inte kommer ha alla 3 barnen 45 timmar i veckan. Skolan är helt underbar, och kommer att ge mig mer frihet, även då de ser ut som att jag kommer jobba många kvällar istället.

Nu är de dags att sova så att jag klarar av resten av denna vecka, för den kommer betyda lite sömn. Och jag kan inte påstå att jag direkt sovit bra på flera nätter, så jag har mycket energi att ta igen.

Gonatt!

None


Sune är här

Har varit väldigt dåligt på att uppdatera nu, men som sagt så är jag lite upptagen. Det kallas för att ha finfrämmande från Sverige. Hämtade Sune på flygplatsen igår, och nu ligger hon här bredvid mig i sängen trött som en ko.

Igår kväll insåg vi att alla billiga hotell i NYC var fullbokade, och vi stod två förvirrade flickor som så gärna ville till NYC och skaka på rumpan. Så nu har vi bokat en hotell i NJ 20 minuter från Manhattan, och de kommer bli kanonbra. De mest spännande med detta är att vi kommer ta bilen dit, så det blir som en liten roadtrip i USA. Så jag, personligen, planerar att lämna huset vid 5-6 tiden på morgonen så vi är där tidigt (Sune får ta bussen om hon inte vill gå upp så tidigt). YAY!!

Idag var Sune inne i Boston på dagen när jag jobbade, och jag och barnen kom in på eftermiddagen och gjorde henne sällskap. Imorgon blir hennes första dag med mig på jobbet. Vi ska baka kanelbullar. YAY!
Nu är vi övertrötta så vi måste sova!!

None

Killar........

Inatt kl 4 fick jag ett sms.
Hey this is matt from abercrombie. its pretty late but i just came back to the area and i was hoping you were still around.. text me tomorrow if you want.. xoxo

Jag svarade nu imorse och får detta sms:
eh, im not sure. im in boston, my friends wants me to go stay in new york. theres a whole lot i havent decided.. i just found you number and i know we started something that we never finished

Så detta är alltså från en kille jag dejtade förra sommaren som bara försvann.
Historien om Matt
Vad kan man säga mer än att killar är helt otroliga?!

image299