Biljetterna fixade

Äntligen något som är planerat i min sista månad. Den 21 Februari flyger jag till Los Angeles där jag kommer möta upp några tjejer som redan är ute och reser. Där ska jag stå med min kamera när det är dags för Oscarsgalan och göra allt annat man gör i LA. Sen drar vi vidare mot San Diego, där resan slutar. Den 3 Mars flyger jag tillbaka till Boston, och där är det ödet som bestämmer vart jag ska tillbringa mina sista veckor då jag blir utkickad härifrån den 20 Februari.

Men nu har ni lite koll på vad jag ska ha för mig min sista månad i USA, som före detta au pair.

None

28 dagar kvar som au pair

Idag är det 28 dagar kvar tills jag är klar som au pair. Snart är tiden över och det är med båda glädje och lycka.

Nu lever jag bara i ovisshet. Vart ska jag ta vägen efter de? Min familj letar efter en ny au pair vilket betyder att om de hittar någon de gillar, så blir jag utkastad ut ur mitt älskade rum. Men hittar de ingen så får jag ha mitt rum kvar och en bil (hoppas jag). Måste erkänna att det är lite jobbigt att allt hänger på om de hittar en ny au pair eller inte. Jag får visserligen sova på soffan här några dagar, vilket jag helst inte vill.

Den 21 feb åker jag till Kalifornien och kommer hem den 3 mars. Men vart jag kommer bo då vet jag inte. Vart jag kommer spendera mina sista veckor får väll ödet avgöra...

None

Den stora dagen

Idag är en väldigt speciell dag här i USA - the Inauguration Day. Idag får USA en ny president och alla är helt galna. 3/4 av den amerikanska befolkningen beräknas att på något sätt kolla när Barack Obama svärs in klockan 12 idag.

Själv jobbar jag så jag måste kolla på TiVo senare.
Idag är det Hej då till Goerge W Bush och Hej till Barack Obama och den stora förändringen som alla väntat på. He's gonna change America! Måste erkänna att de är jättestort att jag är i landet på denna stora dag, och att jag bor här under detta historiska presidentval och när Bushs tid äntligen är över.


None

Brrrr

Nu är det minsan kallt i Boston. Eller ja, kallt för att vara Boston. De snackas om rekord hit och dit eftersom vintrarna är lite mer milda på detta ställe. Min dator säger att det är -8 grader ute, och det är väll inte så jätte kallt egentligen. Måste erkänna att -8 hemma i Falun hade varit vinter för mig, men här är vindarna nå så sjukt kalla att kylan gör ont.
Nästa vecka är vi tillbaka runt nollsträcket igen, så det är bara att hålla ut.

None

Engelska vs. Svenska

Idag satt jag i bilen på väg till Target och pratade med mig själv - på engelska. Som jag sagt många gånger tidigare så pratar jag hellre engelska än svenska, och har nu insett att det är en av de värsta sakerna med att komma hem till Sverige. Kommer jag gå runt och prata engelska med mig själv på dagarna? Eller kommer jag gå runt och prata engelska med alla människor jag inte känner? Hur ska jag klara mig i ett land där man knappt pratar engelska?

Jag kommer nog bli den där tjejen som går runt och pratar engelska med sig själv, och endast läser engelska böcker. Jag kommer bli en riktig nörd!

None