Boston i mitt hjärta

Ännu en helg är förbi.
Fredag
Familjen åkte till Cape Cod efter kl 9 på morgonen och lämnade mig kvar, underbart..
Filmkväll med pannkakstårta hemma hos mig. Jag och Ida hade bestämt temat "Filmer från Boston" och så blev det. För att rapportera hur pannkakstårtan blev så blev den god, men smakade inte riktigt som hemma ändå.
Fick träffa nya au pairen i Wakefield, Janay, vilket var väldigt roligt. Annars var det jag, Ida, Pernilla, Steph och hennes kusin Nick.
Filmer som ni måste se som är filmade i Boston är: The Departed och Fever Pitch (som såklart handlar om Red Sox).

Lördag
Gick upp vid 9-tiden för att göra sig redo för en dag i Boston. Pernilla sov hos mig. Tack för att du gjorde mig sällskap! Sen åkte vi och hämtade Steph och hennes kusin och åkte till tunnelbanan. Planen för dagen var The Duck Tours
www.bostonducktours.com. Väl inne i Boston fick vi reda på att dagen alla turen var slut och vi köpte då biljetter till söndagen eftersom att vi verkligen ville vara turister för en stund.
Istället för duck tours blev det shopping! hihi Stackars Stephs kusin Nick som bara fick hänga efter oss från butik til butik.
För övrigt var det 36 grader i Boston den dagen, och man svettades överallt. Efter att vår shoppingdag var slut åkte jag med Pernilla hem till henne i Sudbury för att hämta lite nya saker inför Duck touren dagen efter. Herre min gud va stort hennes hus är. Herre min gud va stooooort. Säger bara det...

         
 

Söndag
Gick upp kl 7 för att göra sig iordning för ännu en dag i Boston. Kl 10 på morgonen så var det dags för The duck tour som vi så länge väntat på. Guiden vi hade på vår båt/bil var grymt rolig och det var väldigt intressant att lära sig mer om Boston och se staden från en konstig båt/bil. The duck tours går inte bara på land utan även i vatten.
Efter att touren var över gick vi till Cambridge Side Galleria, ett jättestort mall i Boston (eller rättare sagt Cambridge). Det var sjuktroligt där, och massa bra shopping. Men eftersom att jag skulle ta mig till Capen igen så kunde jag inte vara där allt för länge, så vi hann inte med hela mallet.
Mitt mål vad att åka till Capen kl 6 pm, men 7:45 satt jag i bilen. Det var inga problem att köra hit, och jag klarade 2 timmar bilresa i USA på egen hand. Lite jobbigt att köra i mörker, men de var inga problem. Kom fram vid 9:30 och möttes av mina två underbara värdföräldrar. Jag har verkligen världens bästa värdfamilj!!!

   
   

Har nu bestämt mig för att åka tillbaka till Wakefield på fredagkväll eller lördag morgon innan familjen så jag får en helg i Wakefield/Boston igen. Som jag tidigare sagt så älskar jag Boston, och de gäller fortfarande. En av världens bästa ställen. Har haft en grymt rolig helg och även fast jag varit ensam hemma hela helgen så har jag knappt varit hemma. Dock vaknade jag upp på lördag morgonen med en förkylning som jag nu måste kämpa med. Barnen lyckades smitta mig även fast jag kämpade med att tvätta händerna hela tiden och allt. Hoppas jag kan andas snart igen!!

Tack för en skitrolig helg flickor!!!

Eastham, Cape Cod

Då var man här igen. Hann vara hemma i en vecka, och sen var man tillbaka. Elise kom på i söndags att vi måste åka hit tidigare så i måndagsmorde drog vill till Cape Cod igen. Imorgon kväll, onsdag, får jag äntligen komma hem till Wakefield igen och till mitt rum och säng. Sen åker familjen tillbaka till Eastham igen på fredag morgon och lämnar mig kvar hemma. Jag vet, det är mycket fram och tillbaka.
Slutar jobba kl 9 på fredag morgon och börjar jobba klockan 12 på måndag morgon, i Eastham dock, så helgen ska bli underbar. På fredagkväll blir det filmkväll hemma hos mig då vi ska se The Departed som är filmad i Boston. Jag ska även göra pannkakstårta. Sen på lördag blir det forhoppningsvis Boston igen. Stephs kusin är här på besök så jag och Pernilla kommer nog följa med dem på The duck tour
www.bostondocktours.com kommer säkert kommer bli sjukt roligt och turistigt, och sen ska vi till North End som är Boston Little Italy där de är gatufest. Ska bli en rolig helg helt enkelt. Men än så länge är bara filmkvällen spikad så vi får se vad som egentligen händer på lördag.
Sen ska Kristin köra hela vägen till Eastham, själv, i två timmar på söndagkväll för en veckas camp. Men jag är van vid USA nu så highwayen skrämmer inte mig. Två timmar i en bil kan nog bli ganska trevligt ändå.

Ha de bäst Sverige, för de har jag!!!!
Gonatt!

3 månader

Jag trodde nog aldrig att jag skulle trivas så bra som jag gör. Jag älskar Boston. Livet är underbart.
Har haft en underbar vecka med två utflykter till Boston med barnen och Elise. Idag var jag in till Boston på en shoppingtur med den nya svenska au pairen Ida. Vi hade jättetrevligt och jag försökte shoppa loss.
Köpte jeans och en skitskön lång topp från Guess, plus smycken, och nya Davidoff Cool Water Wave parfymen. Så nu ser jag inte bara mer ut som en kvinna jag luktar t.o.m. mer kvinna. För er som inte vet så går jag igenom en förvandling från flicka till kvinna haha.

Har nu varit här i 3 månader i detta galna land. Nu återstår bara 9 månader. Kan inte förstå att jag gjort en fjärdel av tiden redan. Det har gått så snabbt. Men som det känns just nu stannar jag ett år till och kommer hem sommaren 2009 istället. Kan inte lämna allt som är så underbart här. Jag kan inte lämna känslan som detta land och denna stad ger mig. Eller familjen jag bor hos som är fantastisk. Jag vet att allt låter för bra för att vara sant, men jag har gått igenom problem med familjen som man ska göra, men jag tycker så fruktansvärt mycket om dem i alla fall.

Mina nya plan nu är att jag ska åka till Niagara Fallen den 28-30 sepember med Pernilla och antagligen Ida också som var sugen på att åka.
En sak jag älskar med min familj är att om man säger att man har några planer ett visst datorn så skriver Elise upp det i schemat som att jag vore ledig, Helgen efter min födelsedag t.ex. så är jag ledig fredag-söndag utifall att jag skulle vilja åka till NYC och fira min födelsedag. Det är så skönt för så länge jag säger saker i förväg så är de inga problem att få ledigt, eller jobba halv dag om jag så skulle behöva. Vissa au pairer är slavar i deras familjer, men jag är mer en familjemedlem.

Jag är så glad att jag åkte hit. Jag kan inte förstå varför jag tvekade innan jag bestämde mig för att verkligen åka. Det här är de bästa jag gjort, eller i alla fall en av de bästa sakerna jag gjort. Det är helt fantastiskt underbart och roligt. Jag träffar massa nya roliga människor och framför allt lär jag känna mig själv och den jag vill vara. Låter säkert som om jag vore frälst, men jag vill inte åka hem om 9 månader. Men man vet ju inte vad som kommer hända de närmaste 5 månaderna innan jag måste bestämma mig om jag vill stanna eller åka hem. Jag kan komma på att jag hatar USA och amerikaner och vill hem. Men just nu älskar jag det och allt de gör med mig.

Lite  nya bilder från underbara Boston:
          

Första bilden är tagen från bilen. Synen av Boston som reser sig i horisonten är grym från highway'en.
Jag och Ida är ganska lika insåg jag idag, vi är båda blondiner och de måste se ganska roligt ut att se oss tillsammans.


Älska!
Jag ångrar inte en sekund att jag är au pair i USA just nu. Mitt liv kan inte bli bättre eller mer spännande just nu.
Saknar dock Sverige och blev underbart glad när jag gick ett stort paket på posten från min familj. De skickade en liten del av Sverige till mig!! Sverige kommer alltid finnas i mitt hjärta, lika så mina vänner och familj. Men jag kommer inte hem på ett bra tag, för här trivs jag alldeles för bra.

Lördag och ledig

Idag skiner solen, jag är ledig och nu är de min tur att ha lite semester här i Eastham. Imorgon åker vi hem vilket ska bli skönt. Äntligen får jag sova i min säng igen, och mitt kära rum. Ska bli underbart.

image92  image93

Har hittat skitcoola skor på
www.victoriassecret.com $59
Och sen en jättesöt mössa från favobutiken med de snygga killarna www.abercrombie.com/  $29

Några dagar kvar...

I miss Wakefield. I miss my room in Wakefield, and I miss my space in Wakefield.
Har varit här i Eastham i lite mer än en vecka nu och det börjar bli jobbigt. Ska jobba två dagar till sen är det helg och tillbaka till Wakefield som gäller.
Jag känner aldrig att jag får vara riktigt ifred här, plus att det inte finns så mycket att göra på min fritid.
Vädret denna vecka har varit tråkigt. Dock inte Sverige tråkigt, utan bara molnigt på ett amerikanskt sätt och ca 25 grader. Idag tittade solen ut vid 2-tiden så jag och pojkarna har haft det supertrevligt på stranden. Skönt i vattnet är det också. Hoppas solen är kvar veckan ut bara.
Max börjar gå mig på nerverna så jag ska prata med Elise och Stefan om att göra lite nya regler. Han kan göra massa saker men han vill ha "hjälp" för han orkar inte. Min idé är att alla saker han vägra plocka undan eller ta reda på efter sig hamnar i en låda eller något och han får inte leka med de längre. Han kan vägra plocka upp något efter sig och börjar gråta och skrika. Som idag när vi skulle gå från stranden så bad jag honom att bära sin noodle (en sak man använder för att flyta, som en lång korv) och sin handduk för jag hade inga händer över. Handduken hade han förövrigt runt sig och hade båda händerna fria. Killen börjar gråta såklart för att han inte "orkar". Jag vet, jag är hård, men varje gång han gråter nu och han verkligen inte gjort sig illa så gullar jag inte med honom. Han måste fatta att man inte kan gråta över allt, eller gråta för minsta lilla som itne ens gjorde ont. Han är väldigt dramatisk. Nästa gång han säger "I don't want to" så åker den saken iväg. Han kan be om hjälp att sätta på sig strumporna och skorna, för att han inte vill göra det själv. Men jag hjälper inte honom, för jag har annat för mig.
Jag är hård, men nån måste göra något åt ungen. T.o.m Elise har fått nog, så det är väll dags att ta i med hårdhanskarna,som jag gör ;D hihi

Steph för här i helgen, skitroligt. Ska lägga upp lite bilder från hennes besök, men väntar på hennes kort för de blev bättre. Sen ska ni få se jag och Steph göra Cape Cod.

För alla som vet hur min värdpappa är så han vi fått bättre kontakt nu här i Eastham. Vi kan prata med varandra, äntligen.
Förresten så är jag grym på engelska nu! hihi

Cape Cod

Befinner mig just nu i Eastham, Cape Cod. Har varit här sen i lördags och ska vara här i sammanlagt 2 veckor, alltså lite mer än 1 vecka till. Pojkarna går på ett läger här och vi kommer därför vara här i 2 veckor.
Solen skiner, det är varmt, blå himmel och helt underbart på detta ställe. Barnen är oftast snälla, förutom idag. Och jag har jätteroligt med dem. Vi kommer varandra bara närmre och närmre varje dag. Elise jobbar på att ha mig kvar i två år, vilket känns väldigt roligt. Vi får dock se om jag vill hem eller inte...
Harry blir bara större och större. Han vinkar om man säger hej då, han kryper som en galning och kommer nog snart att kunna gå själv. Det är roligt att få se när han växer och utvecklas. När jag kom åt han bara flytande, hade inga  tänder och kröp inte. Men nu har han 4 tänder, kryper och går med hjälp, han äter lite allt möjligt nu och börjar lära sig att tugga, det går t.o.m att kommunicera med lillkillen.

Den 12 augusti så åker vi hem igen (till Wakefield alltså) och det ska bli skönt skönt. Sen kommer jag få vara hemma en helg själv. Ska bli underbart att få vara helt själv och inga barn, kunna göra vad jag vill och laga lite svensk mat. Dock tror jag inte att någon bil kommer vara hemma så jag kommer vara väldigt fast...det är ju trots allt USA.

   
   

Lite bilder från Eastham. Ett underbart ställe!!
Killarna inrullade i handdukarna är mina pojkar. Max i gult och Sam i blått.
Bilden med tallrikar ska föreställa amerikansk lunch. Själv äter jag rester för att slippa äta mackor och sånt där amerikanskt.


 

Lite andra bilder jag snott från Steph.
Första bilden är från Uno's i Cambridge. Från vänster: David (tysk), Sara (tysk), Steph (Kiwi) och nån...tror han också är tysk.
Den andra bilden är från 80-tals festen för ett tag sen. Vi spelar ett klassiskt amerikanskt ölspel (jag drack dock inge öl, det fick mig lagkamrat stå för). Från vänster: Joey (min lagkamrat), Jag såklart, Steph igen och Eric (Steph's ex)

På fredagkväll kommer Steph och hälsar på mig. Hon ska vara här över helgen, WIIIE. Har planerat att åka till Provincetown på lördag, annars blire det stranden som bara den. http://www.provincetown.com/

Allt är annars underbart i USA. Jag jobbar hårt på min bränna just nu. Skulle köpa ny solskyddsfaktor idag då min tagit slut. Åkte till Stop & Shop (stort supermarket) men hittade bara solskyddfaktor 50+. Min värdfamilj går själv runt med 30-55 om dagarna så Stefans (värdpappa) första reaktion var att jag kan ju vara ute i solen en hel dag om jag har 50+. Jag ska få en bränna, så jag har max 15 på mig, vilket jag hittade på ett mysko ställe för ca 20 kronor =P

Jag älskar att vara i detta land, det är helt underbart. Jag lär känna mig själv nu och allt är underbart. Jag satsar just nu på att söka till musikproduktions programmet på Berklee, det är bara pengarna som är problemet.

Imorn blir det mer sol, helt underbart. En sommar med runt 30 grader nästan varje dag. Känn ingen sorg för mig...Falun...