God bless America

Att USA är ett ohälsosamt land är inget nytt, men amerikaner bryr sig ärligt talat inte.
I USA anser man att man har rätt till att göra precis vad man vill, utan att behöva tänka på konsekvenser.

Idag berättade min värdpappa att EU har lagar om farliga ämnen i allt som produceras. Ett expempel var leksaker. Säg att Kina producerar en viss leksak till hela världen så producerar de först en leksak som ska till EU-länder och håller sig till EU-lagarna och sen samma leksak till USA. Leksaken som ska till USA har de inte gjort något åt de farliga ämnen och kostnaden är densamma.

Anledning till detta, som det han läst, var att i EU-länder betalar man inte för sjukvården och drar man ned på dessa farliga ämnen och gasen i produkter så blir färre människor sjuka och behöver kontakta sjukvården. Men i USA däremot så betalar man för sjukvården och de vill såklart att man blir sjuk så att sjukvården får pengar.

Min värdmamma har tidigare berättat om hur de ändrar tallriksmodellen och näringspyramider efter produktion och inte hälsa. Allt handlade om att alla matproducenter ska få pengar så att de "överlever". Om köttbönder eller majsodlingar behöver mer pengar eller production så får de en större del av tallriksmodellen. Så kollar man på en amerikansk tallriksmodell så finns det inget som säger att den är nyttig för dig, men snarare för den amerikanska matproductionen.

USA är ett väldigt speciellt land med egoistiska människor kan man säga. Här anser man att man har rätt till att köra den bilen man vill oavsett om det är dålig för miljön eller inte. De anser att de har rätt att tränga sig före dig i en bilkö, eller dricka flaskvatten i massor.
Det finns inget som heter klimathotet, för det är varmt och skönt där de bor. Det finns inget som heter miljö, för de lever i nuet och har rätt till att vara så omiljövänliga de vill.
För politiker så handlar allt om pengar, och inte hälsa eller välmående. Eller när jag tänker efter, för nästan varje person här så handlar det om pengar.
Men jag ska även tillägga att det faktiskt finns "normala" amerikaner också. Sånna som har koll på miljön och bryr sig. Sånna som tänker på vad de äter och tänker på sin hälsa.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback