Det ekar i min blogg

I genomsnitt får jag 0.98 st kommentarer per inlägg. Det är väll inte så mycket att hänga i granen, men jag tackar för de kommentarer jag fått, de värmer.

Jag har ett x antal läsare varje dag och är väldigt nyfiken på vilka som läser min blogg. Det verkar inte vara så många jag känner som läser den, men ändå nog med läsare för att jag inte ska lägga upp för mycket personliga bilder.

Eftersom att jag inte får så många kommentarer på de jag skriver så känner jag att jag har noll koll på vilka som egentligen läser bloggen, eller ens får feedback att de jag skriver är bra/intressant....

image299

Dagarna går snabbt..

100 dagar kvar tills jag landar i Sverige.

I 253 dagar har jag varit i USA.

Om 19 dagar åker jag till San diego.

Om ca 400 dagar är jag hemma i Sverige på riktigt (har dock inte bestämt exakt när)

image299

Proffs nästa

Från de att jag saknar värmen till kyla. Jag ska bli snowboard-proffs. Satt och kolla på Winter X Games i helgen, och har de inspelat på TiVo så jag kan kolla på de lite då och då. Jag har nu insett att jag ska bli snowboard-proffs om nått år.

Det ser så grymt ut. De bara flyger och är så grymt duktiga. Visst skidåkarna är grymma dem också, men de ser inte lika tufft ut som på bräda. De som känner mig vet att jag inte ens kan stå på en bräda, även då jag försökt och ge upp 3 gånger. Men det behöver inte betyda att jag inte kan lära mig. Jag önskar att jag känner någon här som kan lära mig, för jag vill vara sådär cool som
Shaun White.

  
Shaun White

Har ni ork och tid så borde ni titta på denna film med Shaun White. Dock inte så mycket snowboard, men han är grym i alla fall.



image299


Jag längtar...

Just nu längtar jag nå så fruktansvärt efter värmen. Nu vill jag kunna gå runt utan jacka, gärna i kjol eller shorts och bara glassa i solen med solglasögonen.

Nu vill jag kunna gå runt inne i Boston och det är sisådär 30 grader varmt. Och man går runt i Boston Common (parken) och bara är. Sätter sig på ett utekafé och bara njuter av värmen. Nu är jag trött på att sätta på sig vinterjacka. Jag är trött på att frysa, och ha så mycket kläder på sig. Jag vill kunna ligga på stranden i Capen och läsa en bok.

Men jag antar att jag inte är ensam om att längta efter sommaren och värmen. Jag ser fram emot en sommar här i Boston, ska bli underbart!

image299


Jon Olsson

Har nu spenderat alldeles för mycket tid framför YouTube.
Hittade
Jon Olssons VideoBlog som var väldigt rolig att titta på...av någon anledning.

image299


Sverige

Nu är biljetterna bokade och det är klart att jag kommer att komma hem och hälsa på en vecka i maj.

För alla er som vill hinna träffa mig innan jag åker tillbaka till USA får höra av sig så får vi ordna det. Jag antar att jag kommer ha ett fullspäckat schema med folk att träffa och mat att äta, men man måste ta vara på den korta tiden man är i Sverige.

Det är alltså offeciellt nu att jag ska förlänga mitt år här i Boston, USA. Men hur länge är inte bestämt ännu. De kommer att bli bestämt innan den 19 februari.

image299

Lördagkväll i Boston

Igår kväll tog jag och Pernilla bilen in till Cambridge och Harvard Square. Vi hoppades på att vi skulle träffa folk, men så lätt var de visst inte. Vi hamnade på en italiensk restaurant och åt god mat och min pudelfrilla och svenska leende fixade oss två gratis-drickor till maten.

Efter maten kom vi på att vi måste dra oss och träffa folk, så vi gick ut i kylan och letade ett ställe att hamna på. Då vi tillslut blev så kalla hamnade vi på ett fik och köpte bubble tea. Pernilla tyckte inte om kulorna, men de är de som är de roliga med bubble tea om man frågar mig. När vi satt där såg jag att jag hade fått ett sms från Joe så vi satte oss i bilen igen och åkte till Woburn och Joe.

Hemma hos honom hamnade jag och Pernilla i en beer pong-match mot två andra killar. Kan ju säga att det var en mycket spännande match då vi nästan spöade dem. Sen var de dags för Flip cup och mitt lag vann. Men de var inte tack vare mig för att jag fixade så att jag blev utröstad eftersom att jag var chaffis för kvällen. Men Pernilla var en riktigt kung på att spela flip cup. Varje fest jag kommer till I Sverige nu ska ha antingen Beer pong eller Flip cup.
Efter kl 1 hade de flesta åkt hem och två deckat så vi kände att vi blev nästan utkastade när Rob ville sova.

Som jag tidigare nämnt så jobbar jag hårt på att skaffa amerikanska vänner, och de var en skitrolig kväll med galna amerikaner. Så nu har jag en fot inne. I mars är de 80-tals fest, och sen i oktober en födelsedagsfest jag redan blivit inbjuden till.

image299


Jag saknar Tomas

Idag har jag varit och klippt mig...för andra gången i detta land. Första gången jag klippte mig jag inte nöjd har varut rädd för att aldrig hitta någon frisör som är bra.

Idag tog jag tag i det och klippte håret. Ingen speciell frisyr alls, bara bort med de slitna håret. Men frisörer i USA verkar ha en tjusning för pudelfrillor, för just nu känner jag mig som en pudel. De gör värsta volymen och vågigt, som en pudel. Klippning blev väll bra, men hon kunde ha tagit de lite lugnt med den runda borsten.
Frisören jag hade sa knappt någoting till mig. Hon frågade hur jag ville ha de och se var hon tyst. 30 minuter senare hade jag fått pudelfrisyr, och hunnit betala.

Jag är van vid min Tomas hemma i Sverige. Han är bäst (han och Fia)! Tomas han klipper och klipper, en riktigt perfektionist. Han snackar och snackar och har stenkoll på hela min familj. Efter en timma har man blivit snygg i håret och hunnit betala. Här har de bara klippt av där de behövs, utan någon speciell metod känns de som. Jag saknar Tomas! Jag saknar en frisör som klipper och klipper, och pratar och pratar!

130525-295Kristin som pudel!
Och tänk på att de var 2 timmar sen nu, så det har lagt sig väldigt mycket. Visst, de ser helt okej ut, men de kändes verkligen som att allt hår stod rakt ut på huvudet. Synd bara att de inte kan synas på bild.




image299

Chockernade amerikanska flickor

Satt på Starbucks med Steph och Andrew ikväll och småpratade om man alltid gör. Klockan är runt 9 och det är ca -10 grader ute. In på Starbucks kommer tre tjejer utan jackor och i flipflops och vi blir lite småchockade, men fortsätter vårt samtal. Nån minut senare kommer de 3 nya tjejer...

Jag är jätte dålig på att gissa åldrar, men jag skulle tippa på att dessa tjejer var max 15 år, om ens. En av dessa tjejer har en kort kort kjol, t-shirt och flipflops, och den andra mini-shorts, t-shirt och flipflops. Som tur var hade den tredje tjejen på sig jeans, men även hon hade t-shirt och flipflops. Vad är de med dessa flipflops på vinter? Och varför går man utanför dörren utan jacka, eller ens i kort korta kläder så att man visar hela benen och så att de ser ut som att de skulle vara 30 grader varmt ute?



Amerikanska hockey-tjejer från staden Reading som ligger bredvid Wakefield chockar mig också. Som tur är så går de inte runt i flipflops inne ishallen, men coola tror de att de är. I torsdag tror jag att jag såg 4 tjejer gå runt i byxor som såg ut som pjamasbyxor. Ni vet sånna där rutiga klassiska pjamasbyxor.

Vad är de med amerikaner och mode? Vad är de med deras mjukisbyxor som de har på sig överallt? Vad är de med UGG-skorna som är så sjukt populära men ack så fula? Varför kan inte amerikanska tjejer klä sig snyggare, eller åtminstone se anständiga ut?
Som sagt, amerikanska flickor chockar mig!

image299


Lunchdags

Det är den värsta måltiden på dagen. I amerikanska hem finns det inget att äta till lunch. Finns de inga rester kvar, vilket är väldigt ovanlig nu för tiden, så är de mackor som gäller.

Det är inte som hemma att de finns mat i kylskåpet så att man kan laga sig en riktig lunch. Den maten som finns i kylskåpet är den maten som ska vara till middag. Eftersom att amerikaner äter smörgåsar och chips och annat skit till lunch så finns det inte så mycket alternativ. Hoppas det finns ägg, för jag är sugen på stekt ägg med kaviar.
Hör ni vad jag ska äta?! En smörgås!

Varje lunch så saknar man Sverige. Man saknar svensk lunch, och hatar smörgåsar mer och mer.

image299


Stuvade makaroner

Igår gjorde jag stuvade makaroner till lunch, till mig själv. Och Max smakare och sa att han också ville ha det. Va roligt att han vill testa lite svenskt, tänkte jag och började koka makaroner till honom.

Efter 13 minuter ringde klockan och jag hällde ut vattnet och hällde i redningen. Rörde om och de börjar bli sådär härligt kladdigt. När jag står där och lagar honom lunch och min mat står och blir kall, så säger han att han ångrade sig. Han ville inte ha det längre. Så efter att ha stått i ca 20 minuter och grejat med hans lunch blev jag jättebesviken och sa att jag inte kommer koka nya makaroner nu. Han blev sur och gick ut ur köket. Så där satt jag och Harry och åt ensamma.

Max somnade strax efter de och jag fick lov att väcka honom lite efter 2 för att han skulle hinna äta någonting innan vi hämtade hans bror, Sam. Så fort jag nämde mat så gick han iväg eller började sura eller något, så han hann inte få i sig något att äta. Efter att ha hämtat Sam åkte vi direkt till skridskor-lektionen, och var hemma strax efter 5 igen. Såklart var Max hungrig, precis som jag tidigare sagt att han kommer att bli om han inte äter. Till middag åt han knappt nånting igen...

Vad gör man när man har ett barn som helt plötsligt inte vill äta för inget duger?
Tanken var att jag skulle göra svenska pannkakor idag för att han älskar dem, men jag har ingen lust att ställa mig och laga pannkaka när den andra maten jag gör inte duger.

image299


Jag kämpar

Just nu kämpar jag på som bara den känner jag, att träffa nya människor. Jag måste skaffa mig nya kompisar då Pernilla snart åker hem.

Jag vet, de låter som att jag bara har Pernilla här, men så ensam är jag inte. Har bara tröttnat på de andra jag känner och har nu umgåtts bara med Pernilla den senaste tiden. Så nu måste jag ut och träffa nya människor och få nya vänner.
Nån som vill bli vän med mig? Helst en amerikan som inte åker hem till Sverige snart...

image299

Dagens citat

Vid middagsbordet:

"I don't want to have a crazy Swedish girlfriend!"
                                          - Sam 7 år

Tydligen har jag fått mina värdbarn att tro att alla svenska tjejer är galna. Haha

image299


Spank

Hur vanligt är det att man i dagens samhälle sminskar sina barn? Jag trodde det var något som dött ut, men en mamma bevisade mig motsatsen idag.

Jag känner folk som blivit smiskade när de var barn, men jag trodde inte att man gjorde de längre. Speciellt inte efter att det är så många som ser de som barnmisshandel och de blivit mer tabu än uppfostran.
Idag när jag satt och väntade på jujitsun var det en mamma som smiskade sitt barn lite lätt för att han inte slängde papper i papperskorgen. Hon gick till och med ut med honom, och de kom tillbaka efter en halv minut. Min första tanke var att han hade fått smisk, men att hon inte ville göra de inför alla på jujitsun.

Är det bara jag som ser det som en gammeldags uppfostran? Är de vanligare i dagens samhälle än vad jag trodde? Den mamman är väldigt speciell, så samtidigt som jag blev chockad över att hon smiskade sin son, så blev jag inte överaskad.

image299


Sephora

Min kära kompis nämde igår att hon skulle beställa saker från Sephora.com och undrade om jag också ville ha något därifrån. De skulle hon aldrig ha gjort...

Jag hittade alldeles för mycket jag vill ha, och de kommer bli dyrt. Hittade ett märke jag bara läst om innan, som jag nu måste ha massa roliga produkter från, Too Faced.
Too Faced

Nästa shoppingrunda kommer nu bli en Sephora-shoppingrunda, och tyvärr en dyr en.
www.sephora.com

Sehpora är som Kick's fast 100 bättre och roligare.

image299

Gossip Girl

Kollade nyss in Aftonbladet och möttes av chock - Heath Ledger har hittats död i en lägenhet i New York.



Den australiensiske skådespelaren blev bara 28 år och lämnade en dotter efter sig, Matilda Rose 2 år.

image299


Galet

Då har man äntligen slutat jobba efter 10 timmar, med barn.

Det finns två saker med amerikanska skolor som chockar mig. Eftersom att jag inte har äldre barn än 7 år så vet jag inte hur de fungerar när man börjar mellanstadiet, så de kanske är bättre då.
Mina barn har inte rast varje dag, de beror på vad det är för väder. Regnar de har de inte rast. Är det för kallt ( nån ynka minusgrad) så har de inte rast. Är de blött ute så har de inte rast. Så de har egentligen bara rast när det är fint väder. Jag minns hur att vi alltid hade rast när jag var liten. Och när jag jobbade på dagis för ett år sen så var vi alltid ute, förutom om det var kallare än -15 cirka. Men regnade så var vi ute, men inte lika länge som vi hade varit om de var fint väder. I detta land finns det inget som heter Kläder efter väder. Mina barn äger inte ens ett par gallonbyxor, och de är man nästan själv uppvuxen i.


Den andra saken är att lågstadium inte verkar ha någon idrottshall. Eftersom att jag inte har någon som är äldre så vet jag inte om man har idrottshall om man går i mellanstadiet, men jag antar inte det. Det som är så galet med det hela är att barnen har gympa i sina vanliga kläder. Är de varmt ute och svettas de i sina vanliga kläder. När min äldsta pojke inte kan ha idrott ute, så är de i matsalen och har idrott. Tänk er att de byter inte om när de ska ha idrott. Visst, barn svettas inte lika mycket som tonåringar och vuxna, men de svettas de med.

Så barn i USA har alltid inte rast varje dag, de beror på vädret. Med andra ord får de inte nog med frisk luft (enligt mig). Och sen har de ingen idrottshall, och springer runt i deras vanliga kläder och svettas.
Jag blir lika chockad varje gång jag hör dem nämna nått om rasterna eller gympan.

image299

Juno

I Lördags var jag och Pernilla på bio och såg filmen Juno. Det var en annorlunda och väldigt rolig film som är värd att ses.



image299

Party car

Idag var jag och Pernilla (såklart, vem annars?) till Natick Collection, en galleria som ligger ca 50 minuter från mig. Den är skitbra så ibland är de trip dit värd pengarna, tiden och besväret. Pernilla som för en månad sen krockat kör fortfarande runt i den krockade bilen som helt saknar ena lampan fram.

Vi tog henne bil till Natick idag, för att jag inte orkade köra (antar jag) och de fortfarade var ljust ute så hon fortfarande kunde köra den. När vi var påväg hem hade de börjat bli lite mörkt och vi tänkte inte mer på att hennes bil ser ut som den gör, tills vi passerade en polisbil. Pernilla började tänka att polisen skulle stoppa henne när hon passerade, och av någon anledning så hade hon rätt denna gång. Efter oss kom en polisbil som tvingade oss att stanna. Ut ur bilen kommer en lång, amerikansk konstapel och börjar titta på bilen. Han tar hennes körkort och registreringsbevis och sätter sig i sin bil igen. Så där satt vi och väntade.

Det är lite roligt att vara den som sitter där i bilen och har blivit stoppad, för man vet själv hur mycket man tittar när man ser någon annan som är stoppad. Och såklart så tittade alla som passerade på oss.

Sen kom konstapeln tillbaka och säger att bilen måste fixas för den får inte köras i detta skick. Pernilla som länge har försökt fått sin värdmamma att fixa bilen, ser nästan frustrerad ut och säger att hon försöker få bilen lagad men ännu inte lyckats. Vi kom undan utan böter eller varning.

Första gången jag blivit stoppad av en polis här i USA (eller överhuvudtaget), och jag måste säga att de amerikanska polisbilar är helt underbara med deras blinkade ljus överallt. Det är rena rama partyt i bilen. Kommer sakna dem när jag kommer hem till Sverige och våra saftblandare.

image299

Dagens bloggande

Jag och Pernilla var på bio idag. När vi kom till bion var parkeringen så full att vi körde runt och runt för att hitta en liten lucka.

Så såg vi några tjejer lämna biografen så vi förföljde dem, och såkart så hade de en bil parkerad lite längre bort. Så där stod vi och väntade på att de skulle backa ut så att vi kunde få den perfekta platsen. Parkeringsrutan var längst ut och de var en snöhög på förarsidan, men vi kom in med bilen. Jag stängde av bilen och öppnade dörren och insåg snabbt att jag inte skulle kunna komma ut. Så jag klättrade igenom bilen och hoppade ut på Pernillas sida istället. Och lika så när vi kom tillbaka till bilen efter bion, då hoppade jag inte på Pernillas sida, och klättrade över allt för att sedan smidigt glida ned i förarstolen. Så ni kan förstå att vi stod väldigt nära snöhögen med tanke på att lilla jag inte kunde ta mig ut.

Måste säga vi var väldigt duktiga som hittade en parkeringsplats, även om jag inte kunde komma ut på min sida. Men de var ett roligt äventyr.
Kan skriva imorgon vad vi såg för film, och mer om vårt äventyr.

image299

Min smarta unge

Pernilla påpekade idag att jag aldrig bloggat om hur smart min 15 månaders pojke är. För han är smart, och världens charmigaste.

Jag pratar väldigt mycket svenska med Harry, för jag tycker att det är roligt plus att min värdmamma tycker att de kan vara bra för honom. Jag tror att han förstår hyffsat mycket, men dock inte lika mycket som han förstår på engelska.

Vi sätter alltid upp en grind framför trappen så att Harry inte kryper upp när vi inte ser. Jag märkte för inte så länge sen att så fort grinden är nedtagen så försvinner han upp för den som en raket. Och jag som försöker lära honom allt jag kan kom då på att jag måste lära honom att han inte får gå upp för trappen, utan han får bara sitta på nedersta trappsteget.
En dag när jag tvättade händerna sa jag till Harry på svenska, att han inte fick gå upp för trappen utan bara sitta på första trappsteget. Efter att ha torkat händerna tittar jag runt hörnet, och tror ni inte att pojken sitter på första trappsteget, för att han blev tillsagd att göra det.

Han har det inte lätt för jag lär honom en massa saker hela tiden. När han första gången kunde klättra upp på soffan, lärde jag honom att  klättra ned själv. Just nu jobbar jag på att lära honom hur man går ned för trappen. Han är min lilla stjärna, så duktig. Man kommunicerar jättebra med honom, vilket jag tycker är helt otrolig då han bara är 15 månader.

Elise anser att jag lärt honom en massa saker, men jag vet inte. Hon säger att jag lärt honom att gå, vilket jag vet/hoppas jag inte var ensam om att lära honom. Jag tror att han kommer bli en väldigt smart och duktig pojke. Och speciellt ingen mes som hans bröder, eftersom att han blivit lärd av en tuffing som mig.

image299

Bli frisk

image295
Nu ligger man här på sin säng och väntar på att man ska börja jobba igen. Har knappt sovit nånting inatt då jag legat och hostat som en galning. Så jag vaknade imorse, mådde inte alls bra och kände mig inte alls redo för att börja jobba.

Gick ned till köket och bara satt. Kändes som att jag ville kräkas, så de var bara jobbigt att gå runt och bära på Harry. Elise (min värdmamma) vaknade också upp med lite feber och vi båda hade en väldigt försiktig morgon.
Fick bara i mig tea till frukost så nu börjar jag bli hungrig, men är fortfarande illamående så jag kan inte äta...


Det är hårt att vara Kristin just nu. Men jag är så glad för att mina halsmandlar är borta, annars hade jag just nu legat med en halsböld.


image299

Hope

Efter att ha läst en blogg om kampen mot cancer och att förlora ett barn sitter jag nu på  min säng helt tagen.
Då jag själv har en liten kusin som haft cancer så får de mig att tänka en extra gång på sjukdomen och hur den påverkade min familj.

Minns jag rätt så var min kusin runt 2 år när han fick diagnosen. Helgen innan var de hemma hos oss och han skulle sova middag. Jag minns hur jag satt på soffan med honom i min famn och han var helt rosig på kinderna. Efter ett tag blev jag så orolig att jag ropade på hans pappa (min farbror) som fick ta över. Han hade feber.
Månaden efter åkte de in med honom till sjukhuset och samma vecka kom diagnosen, leukemi.

Detta är nu säkert 9 år sen (tiden går snabbt och jag har tappat kollen) och han är nu en frisk pojke.

Jag önskar mig nu ett Hope-halsband för att visa att jag bryr mig och stödjer barncancerfonden.
Eftersom att jag inte befinner mig i Sverige kommer de ta mig några månader innan jag är stolt ägare till detta halsband.


Detta halsband kostar 295 kronor varav hälften går direkt till Barncancerfondens verksamhet.
För att beställa ett halsband eller skänka pengar gå in på
Barncancerfonden

För att läsa bloggen om Felicia och hennes kamp mot cancern, gå in på http://tidigmamma.blogg.se/

image299

I found him...

Jag av ingen anleding alls gick inte på MySpace för att kolla runt vad de var för sida. Och eftersom att jag inte känner någon (vad jag vet) som har MySpace så sökte jag bara på lite namn.
Och vem tror ni inte kom upp?! Mannen, myten och legenden, Matt!

Sa i somras att jag skulle fixa fram en bild på honom, så bättre sent än aldrig.

image306

image305
Där har ni honom.

För er som inte har en aning om vem Matt är så kan ni läsa mina gamla inlägg:
Uppdatering
Min helg
Amerikanska killar

image299

Reklam



En rolig reklam som går i USA just nu. Den är väll mest rolig för att han heter Sven och har en sån skön engelska!

Jag verkar inte få filmen att fungera över bloggen just nu, så här är länken:
http://www.youtube.com/watch?v=aDVGrzqf4go




Hittade även en annan reklam med en Sven som tydligen ska vara svensk. Men tyvärr är reklamen väldigt dålig då han inte ens låter svensk.
Undrar om det är ett sånt där typiskt amerikanskt misstag de gör när de gäller Sverige och Schweitz?!
http://www.youtube.com/watch?v=ppg-akm9HdM&feature=related

image299

Aj aj aj

Jag har gjort bort mig, eller vad jag nu har gjort. Olyckor händer, så jag borde väll trösta mig med det.
Var ute med min värdpappa idag och jag körde, så ni kan tänkte er hur han satt på helspänn hela tiden.

Min värdpappa har svårt att sitta bredvid när någon kör. Han sitter och tjatar på hur Elise kör när han sitter bredvid och verkar tycka det är jättejobbigt att inte ha kontroll själv.
Idag var vi ute och körde, allt gick jättebra för mig, så jag hoppas inte han var så orolig. Själv var man snarare på helspänn för man kör pappan till barnen som man annars kör runt dagarna långa. Om han tycker att jag kör dåligt vet jag inte om han vill att jag ska köra barnen, så vill såklart köra helt felfritt.

Vi kom in på vår väg, och jag körde upp för den långa backen. Vår uppfört har två stenpelare på varsin sida, plus att det är en liten backe upp, så man måste ta ut svängen mycket för att få bilen rakt mellan pelarna. Eftersom att det inte finns vinterdäck i detta land så är det lite extra svårt att ta sig upp, då bilen kan tappa grepp. Och skulle den tappa grepp så åker den rakt in i en av dessa pelare, och de kommer inte se bra ut. Så nu när jag körde upp så var de halt såklart, och jag kände hur bilen började tappa greppet så jag backade och gjorde ett nytt försök. Och jag fixade det upp för den svåra biten av uppfarten. Men tro inte att historien är slut där. Såklart så var jag så lättat över att ha klarar mig upp på uppfarten med Stefan bredvid mig att jag antagligen inte hade koll på bilen inte gick riktigt rakt. Så jag körde inte i en stenkant på uppfarten. Min värdpappa hoppar upp och man ser hur han tror att bilen är totalt kraschad. Jag kör in bilen i garaget och han hoppar snabbt ut för att kolla vad som hände. Jag hoppas att ni förstår vad jag försöker berskriva. Men har man sett min uppfart så förstår man nog.

Jag antar att jag hade tur, han hittade bara några smårepor på fälgarna, så det var ingen större skada skedd.
Varför ska man alltid lyckas med sånt som man annars aldrig skulle ha problem med om inte någon viktig person satt bredvid en?
Men herre min gud va han hoppade till och nästan blev likblek. Även om jag sa förlåt så såg han helt förstörd ut. Men en liten repa på fälgarna är väll bättre än repor i lacken? Som tur var så har jag en värdmamma som är kolugn och säger att det är lugnt, och vi började sedan skämta om att det kommer vara punktering imorn bitti.

image299

Söndagen den 13 januari

Jag och Pernilla åkte till IKEA i söndags. Vi behövde lite Sverige så vi tog bilen och körde iväg.
Det är rolig hur man kan känna sig så hemma i en butik som man gör när man kommer till IKEA.

Jag minns första gången jag var på IKEA här i USA, hur jag var helt lyrisk över att se att alla produkter har sina konstiga svenska namn. Att kunna gå till restauranten och köpa köttbullar med lingonsylt och gräddsås. Att kunna gå till en butik som har massa svensk mat och godis. Att fylla kundkorgen med de man saknar så mycket - svensk mat.

I söndags var de lite extra roligt att gå runt där. Eftersom att vi varit där för många gånger nu så köper man bara mindre och midre (vilket jag antar är en bra sak), utan vi gick mest runt och längtade efter att komma till restauranten, och sen Swedish Food Store.

Inne i restauranten satt vi vid samma bord som två mysko killar. Såklart började de prata med oss och verkade vara väldigt intresserade över vad vi egentligen gjorde på IKEA. När vi satt där och mumsade i oss maten så kom en äldre man förbi och frågade vart vi kom ifrån. Vi svarar att vi kom ifrån Sverige och han ler och ser nöjd ut. Han visste att vi inte var amerikaner för vi åt med besticken på ett annat sätt. Tydligen så har man gaffeln i andra handen här i USA, men vi i Sverige äter fint med kniv och gaffel.

Efter en god lunch och lite annat inköp kom vi äntligen till Swedish Food Store. Jag tog en kundkorg och tänkte att jag skulle fylla den, som jag alltid brukar göra. Men inte idag. Pernilla blev snabbt besviken då hon såg att de bara hade dill-kaviar, så hon köpte bara gifflar. Jag slängde i två burkar lingonsylt i korgen, 2 påsar gräddsås och en påse kexchoklad. När vi går runt där frågar en annan äldre man om vi var svenskar. Sen börjar han ställa oss frågor om gräddsås och allt annat som fanns där.

Det är lite roligt hur man alltid känner sig som en VIP-kund när man varndrar runt på IKEA. Det är alltid folk som börjar prata med en. Är de inte amerikaner så är de svenskar man hittar inne på Swedish Food Store.
Ibland är de helt underbart att komma hem - hem till IKEA.

image299


På min önskelista

Jag önskar att jag hade mer pengar, men vem gör inte det?!
Tänk vilken dröm de hade varit att vinna en shoppingslant, och gå lös på Newbury street inne i Boston och i andra skitroliga butiker som egentligen är för dyra för en au pair.

Jag måste då hur som helst ta mig till Marc Jacobs-butiken och köpa denna t-shirt. Och har jag tur kanske de har rea på väskan från Cole Haan snart så jag kanske kan känna att drömmen om att äga den kommer närmre och närmre.

image302

image299

Sida kunde inte visas

Jag som skulle uppdatera min blogg igår och skriva en massa spännande om vad som hänt mig på senaste tiden, kunde inte logga in. Jag kunde helt enkelt inte uppdatera den med onödig information.

Vaknade upp imorse av ett mejl från min värdmamma där det står:
"NO SCHOOL
Don't bother to come downstairs until 9:30.

They said on the news that this is perfect snowman building snow....
save up your energy!"

Det har alltså snöat inatt, en ny snöstorm som de varnat om hela gårdagen. Redan igårkväll beslöt sig nästan alla skolor i Bostonområdet att vara stängda idag.
Det första jag gjorde när jag vaknade var att kolla ut genom fönstret för att se hur mycket snö vi fått. Det har kommit ca 1 decimeter snö skulle jag tippa på (om inte lite mer) och det är snökaos här.

Välkommen till landet som står still när det snöar!
image299

Förkyld igen?

Efter att ha spenderat nästan en hel vecka med en sjuk 1-åring vaknade jag upp imorse och kände att min hals kändes mysko.
Jag som hade planerat att gå till gymmet, äntligen, fick lov att lägga om planerna och fortsätta sova. Under dagen har de blivit värre, och jag nu ont i halsen. Jag som trodde att Harry inte skulle smitta mig, att jag skulle klara mig frisk ur denna dubbla öroninflammation som han dragit på sig.

image301
Är det något som är emot mig och träning? Varje gång jag kommit igång att gymma så händer nått. Är de inte en snöstorm som hindrar mig från att åka till gymmet så blir jag förkyld eller får besök av min familj. Jag som verkligen vill träna verkar ha nått ont spöke i mig som gör allt för att jag aldrig ska komma igång riktigt utan alltid måste ta ett uppehåll.
Hoppas spöket försvinner snart, för jag blir rastlös av att inte få gå dit och bli av med den sista energin som finns i min lilla kropp.

image299

Victorias secret

Jag som så gärna vill ha underkläder från Victorias secret har nu gett upp den tanken.
Jag var dit idag och de visade sig tydligen att jag är för liten för deras underkläder. Eller ja, vissa trosor går väll bra, men när de kommer till bhar så har de inte min storlek.


Amerikaner måste vara större än mig, eller så köper de som ser ut som jag deras underkläder någon annanstans. Jag menar inte att man måste ha stora bröst för att kunna ha deras bhar, man måste vara bredare runt. Jag är chockad, för så liten runt är jag ju inte.

Som lite plåster på såret gick jag istället och köpte en carry-on resväska (Samsonite) för endast 94 dollar. Så även om jag inte har en fin Victorias secret-bh så har jag i alla fall en fin resväska att resa hem med.

image299

AAAAAAAAAAAAAAH

Det är officiellt - han är sjukt snygg!



Den som påstår att Jared Leto inte är snygg kan gå och lägga sig!


image299

Shopoholic

Jag erkänner det - jag är en shopoholic.
Jag ångrar mig så sjukt mycket att jag inte köpte en jacka jag hittade på rean för en månad sen. Och eftersom att de var rea så finns de knappast kvar nu.

image299

Mina egna barn

Jag längtar tills jag har mina egna barn att ta hand om och uppfostra. Mina egna barn som jag kan "skapa" och "forma" hur jag vill.

Jag säger inte att jag är en expert på barn och uppfostran, men jag känner att jag jobbat nog länge med barn nu för att veta hur jag ska göra och inte göra med mina egna barn.

Tack mamma och pappa för att ni har uppfostrat mig som ni gjorde. Ni är världens bästa föräldrar, men jag antar att ni redan visste det.

image299


Nu kom det...

Som en rysning fyllde det helt plötsligt min kropp. 
Känslan av en saknad jag inte känt på länge.
Som om mitt hjärta fylldes av värme, samtidigt som de känns så tomt.
Bulltandes skriker det så högt det bara kan efter dig.
Snart är jag hemma - hemma hos dig!

image300image299

Stackare

Dagen började med att Harry, 1 år, hade krupphosta. Stackars liten som lät som han gjorde. Innan han skulle ha sin eftermiddagsvila tyckte jag att han började få lite feber. Kändes som att han blev lite varmare och mer matt.

Vi tog tempen på honom och den var 98.5°F (lite under normal kroppstempratur som ligger på 98.6 °F) så då var de lugna puckar. Hade fortfarande känslan av att pojken lilla skulle få feber, men Elise (min värdmamma) verkade inte alls orolig.
Jag åkte med pojkarna till deras jujitsu-träning, och när kom tillbaka så sov Harry fortfarande. Han hade då sovit i ca 2.5 timmar vilket är mer än han brukar. Elise åkte iväg för att göra ärenden och jag var kvar hemma med alla tre pojkarna. Eftersom att Harry fortfarande sov ville jag gå in och kolla om han fortfarande levde eftersom att han sov så länge, och hittade honom i sängen helt kokhet. Tog tempen och han hade 100.4°F. Gav honom medicin och sen satt jag med honom i min knä på soffan i en timma. Han rörde knappt ett finger och andades djup. Ni som träffat Harry vet att de inte är likt honom. Han springer runt som en galning även fast han är sjuk, och ler gör han alltid. Men nu var han som en zombie.
Elise kom hem och gav honom ett bad, och feber gick ned och han kunde sedan få i sig lite mat.

Är väldigt stolt över mig själv som hanterade situationen så bra som jag gjorde med en liten pojke som hade feber.
Nu ska jag hålla tummarna för att han mår bättre imorgon.

image299

Fel?

Vad är fel om jag helt plötsligt insett att de killar jag förut tyckte var söta/snygga, nu är totalt ointressanta?
Då man förut ville se dem för att få sig en dos ögongodis, men nu inte bryr sig längre.

Som de flesta kanske redan vet så finns de inte alls många söta/snygga killar i detta land (i alla fall inte i denna delstat), så varje gång man ser någon så blir man nästan lycklig. Men nu måste man nog se ut som Johnny Depp för att jag ska höja ögonbrynet.
Vad har hänt? Varför blev alla så ointressanta? Det är som att jag stängt av den delen av hjärnan.

Jag har alltid tyckt att pojkarnas jujitsu-tränare varit söt, men i måndags var de helt borta. Han pratade t.o.m. med mig för första gången, men jag brydde mig inte. Borde jag inte hoppa av glädje för att han pratade med mig? Att han gick fram till mig och faktiskt sa något? Jag bara fortsatte läsa min bok som om inget hade hänt.


 
Måste erkänna att det är lite skönt så samma gång, för nu slipper jag bry mig. Jag antar att jag har mitt lilla
ögongodis nånstans som fyller upp hela den delen av hjärnan. Jag väntar väll på min prins, så då finns ingen annan som är intressant.


 

image306image299


Dagens citat

Jag och Max 5 år satt i soffan idag och pratade om pussar. Vi satt och pussade våra händer samtidigt som vi förklarar hur vi gjorde. Och hur man kan få pussen att vara tyst.  

Då kläcker Max kommentaren:
"You'll get a hang of it...one day!"

image299

Vädret i Boston

Måndag: 11°C
Tisdag: 17°C
Onsdag: 13°C

Vad hände med vintern? I torsdags var det -16°C och nu har de vänt.
Men jag antar att jag inte ska klaga, utan bara njuta.

image299

Jag är så sjukt duktig

Sen i slutet på september har jag haft Pernillas visum hemma hos mig. Jag hade det när vi åkte till Niagara fallen och glömde att ge henne de efter att resan var slut. Så de har legat på mitt rum sen dess.

Vi har verkligen försökt att påminna varandra om att hon ska ha tillbaka visumet, men vi måste ha väldigt kort minne när vi träffas. Idag hände det, vi kom ihåg det när vi var hemma hos mig och jag gav henne kuvertet som de låg i. Måste säga att jag tror vi båda kände oss jätte stolta som äntligen fixat det.

Ikväll när jag satt och gick igenom papper och lådor och börjar jag fundera vart jag lagt mitt visum. Började nästan bli lite rädd då jag inte hittade det, speciellt då de är ett av de viktigaste papper jag har här i detta land. Jag ringer Pernilla i hopp om att mitt visum låg i samma kuvert som hennes, och jag hade tur, de låg där. Så nu har Pernilla mitt visum.

Detta betyder att de nu är ombytta roller. Det tog mig månader att komma ihåg att ge Pernilla sitt visum, så nu är frågan hur lång tid de kommer ta innan jag får mitt tillbaka.
Visst är jag duktig som lyckas med att vara så...duktig?!

image299

Fint besök

Har inte skrivit om mitt fina besök från Sverige ännu, så här kommer det.

Söndag, 23 dec

Hämta upp min familj på Logan Airport efter att gått runt nästan en hel dag och varit nervös.
Kör till hotellet och sen går ut och äter nån amerikansk middag på en pub i närheten. Sov på hotellet med min familj.

Måndag, 24 dec
Vaknar upp kl 5:30 av en syster som tänder lampan, sätter på tv och kommer hoppades i min säng.
Firar julafton inne i Boston. Dagen börjar med en promenad i Beacon Hill och shopping på Newbury Street. Sen åkte jag och pappa och hämtade hyrbilen. Sen en promenad till Fanuil Hall och tillbaka till hotellet för ombyte och tillsnyggning inför vår middag. Hade bokat bord på en fransk restaurante vid hamnen. Jättegod mat och världens bästa umgänge.
Sen tar jag bilen hem till Wakefield där jag spenderade natten, själv.

Tisdag, 25 dec
Vaknar upp av en alarm klocka och inte en syster, och går ned till vardagsrummet och julgrannen där min amerikanska familj väntar. Dags att öppna paket. Sen åker in till Boston för att hämta min familj. Kommer till hotellet inne i Boston och får höra att min äldsta syster blivit matförgiftad och legat och spytt hela natten. Vi slänger in oss i hyrbilen allihopa och kör mot nästan hotell i Woburn. Sen lämnade vi min syster på hotellet och åkte runt på en kort liten sightseeing runt där jag bor. Dock var det juldagen och ALLT var stängt, så de blev bara att köra runt. Sen hem och byta om för julmiddagen hemma hos min amerikanska famlj. Middagen blev jätte lyckad och mycket trevlig. Efter middagen åkte vi runt och kollade på fina upplysta amerikanska hus runt om, och sen tillbaka till hotellet och min syster.

Onsdag, 26 dec
Åker till hotellet och hämtar upp familjen. Sen kör vi in till Boston, lämnar tillbaka bilen och sätter oss på bussen mot New York City. Mycket trafik och resan tog oss ca 5 timmar, men vi klarade det. Kom fram och blev hämtade av två fina limo-bilar (tyvärr inte sånna där långa, utan de korta fina) och kördes till vårt hotell i New Jersey. Kan säga att de blev en tidig kväll för alla var måttligt trötta.

Torsdag, 27 dec
Så vad är de första man gör när man kommer till New York? Jo, man går längst med 5th ave, samt shopping såklart, och Time Square. Vi försökte helt enkelt bekanta oss med den lilla staden som vi skulle spendera 5 hela dagar i. Ska jag vara ärlig så minns jag inte så mycket av vad vi gjorde den dagen, men jag antar att de var då vi shoppade lite.

Fredag, 28 dec
Vi börjar med en trip upp för lite utsick över New York från Rockafeller Center ochTop of the Rock. Efter att ha sett hela staden och alla förorter i dagsljus var de dags för en Ben & Jerry's glass för att sedan dra oss vidare till SoHo. Och vad tror ni att vi gjorde i SoHo om inte shoppa ännu mer. Kan meddela att jag hittade en Face Stockholm-butik där, vilket jag tyckte var skithäftigt. Efter en hård dags shopping har mörkret lagt sig och vi drar oss tillbaka till Mid Manhattan för ännu en trip upp i Top of the Rock. Denna gång såg vi New York på kvällen, vilket var superhäftigt. Så långt ögat kunde nå såg, lyste det.

Lördag, 29 dec
Vi beslöt oss för en dag utan shopping och tänkte göra sånt som man borde göra som turist, besöka museum. Så vi satte oss i två taxibilar och blåste iväg mot Metropolitan of Fine Art. Efter att ha gått där i 2 timmar, studerat två otroliga målningar så var de dags för lunch. När vi åkte från Hilton hotellet i New York till museumet så såg vi massa affärer vi snabbt insåg att vi måste in i Madison Ave. Så efter en god lunch spenderade vi mycket pengar och ännu mer tid i åtminstone 2 butiker. Vi hade helt enkelt drivit Johan och pappa till vansinne efter att ha spenderat så mycket tid i endast två butiker. Och hungriga som få hamnade vi på en helt underbar italiensk restaurante. Kan tillägga att jag inte tog med mig någon väska denna dag, för jag hade bestämt mig för att bara gå runt utan någonting i händerna eller på axeln. Men såklart fick jag lite shoppingkassar i handen när dagen var slut.

Söndag, 30 dec
Ny dag, nya möjligheter. Vi tog tunnelbanan (som riktiga New York-bor gör) från G Washington Bridge till Ground Zero nere i lower Manhattan. Efter att ha sett det stora hålet som är kvar efter tvillingtornen, trodde vi att vi skulle få fynda på Century 21 (märkeskläder till billigare pris), men vi ångrade nog att vi satt foten på det stället. Alldeles för mycket folk, saker´, oordning och skit, så vi vände på klacken och flydde fältet. Mot South Seaport och en god lunch. Hittade ett Abercrombie & Fitch där som inte hade något kö utanför (som butiken på 5th ave har), men istället hade sjukt med köer inne i butiken. Sen började vandringen upp mot...helt ärligt så vet jag inte vart vi var påväg. Vi varndrade i alla fall igenom Chinatown, Little Italy och SoHo där vi sedan tog tunnelbanan tillbaka till mid Manhattan.

Måndag, 31 dec
Vaknar upp, packar våra väskor och slänger in oss i en shuttle-buss in till Manhattan. Dags att byta hotell för kvällen. Vi hamnar på ett jättefint hotell mitt i smeten och vårt rum ligger på 30de våningen, så man ville inte vara allt för nära fönstret. Eftersom att de var vår sista dag i New York, blev de en lugn och skön dag. Vi gick till 5th ave för att köpa massa Redken-produkter och gjorde Johan och pappa galna igen som satt och vänta på oss i 40  minuter. Några hårprodukter rikare så satte vi oss ned för en god sushi-lunch (såklart). Sen var de bara att gå tillbaka till hotellet och kolla på hur New York förvandlades till en helt galen stad. I gatuhörnen stod de flera polistrupper och laddade upp inför kvällen, och kravallstängsel och avspärrningen. New York gjorde sig redo för ett nyår-firande med över 1 miljon människor kring Time Square. Tillbaka på hotellet tog vi ett tupplur och gjorde oss sedan fina inför vår nyårsmiddag på den goda italienska restauranten som vi hittade förut. Måste säga att vi hade de mycket trevligt tillsammans, och underbart god mat. När klockan var lite innan 21 stack jag och Maria tillbaka till hotellet för att byta om till varma kläder och sedan gå emot Time Sqaure. Vi hamna inte på Time Square, men vi hamnade på 7th ave och kunde se firandet framför oss. Efter att ha stått där i 3 timmar började nedräkningen, och man hör nära 1 miljon människor, och sen fallen den kända bollen och det nya året var här. Helt galet, men nu kan jag i alla fall säga att jag varit där och sett de stora fenomenet under nyår. Efter att ha stått upp i 3 timmar gick vi raka vägen hem och la oss. Ett nytt år och vår sista natt i New York.

Tisdag, 1 jan
Vaknar upp på de fina Hilton hotellet på 6th ave och ser att de regnar ute. Packar väskorna och springer sedan ner till lobbyn för att träffa Lillebror Daniel som vari NY över nyår. Sen hoppar vi in i en taxi och beger oss till busstationen för att åka hem till Boston igen. Påvägen dit upptäcker jag att jag glömt min bussbiljett på hotellrummet i New Jersey och inser snabbt att vi måste skynda oss för att köpa en ny. 30 minuter senare och en arg och otrevlig kärring i Greyhound-disken så springer vi med alla väskor till bussen.

Onsdag, 2 jan
Sista dagen med famljen. Jag och syster Maria åker in till Boston och hotellet. Sen drar vi till Macy's för sista gången och Newbury Street för den sista shoppingen. Sen fort tillbaka till hotellet, omorganisera alla resväskor och se till att de får med alla mina saker jag vill skicka hem. Sen åker vi till flygplatsen. Mycket stolt är jag som hittade till flygplatsen ifrån Boston, med hjälp av min syster och mamma. Sen parkerade vi, gick till terminal E där de andra väntade och sen var de dags att säga hej då. Kan även nämna att min familj på 5 personer checkade in 8 väskor (lite för mycket shopping kallas det för). Sen såg jag dem försvinna in i säkerhetskontrollen och bland allt folk. Där stod man kvar, ensam. Då var de bara att vända om, betala parkering, hoppa in i bilen och köra hem. Utan sin familj.

Till min familj: Om jag skrivit fel eller glömt något viktigt, säg till så ändrar jag. Svårt att minnas allt vi märkte jag.
Tack min familj för att ni kom och hälsade på mig och firade jul och nyår med er. Ni är guld värda. Älskar er!

image299


CVS pharmasy

Fick lära mig av en frisör under min New York vistelse att de som de hårprodukter så som Redken egentligen inte får säljas på CVS. Köper man alltså hårprodukter som t.ex. Redken, Paul Mitchell, Sebastian och många andra så kan man förvänta sig att de är ett par år gamla.
CVS köper alltså upp gamla produkter från företag då produktern egentligen ska kastas pga utgångsdatum. Hade hade haft en kund förutom som köpt en Redken-produkt som var 6 år gammal.

Det komiska var när vi kom tillbaka till Boston efter New York och min syster sprang runt till massa salonger för att få tag på en speciell Redken produkt så sa två salonger till oss att hon kunde gå till CVS.
Nu är CVS bara ett exempel på ställen man inte ska köpa sådana produkter, samma sak gäller alla andra ställen som du hittar dem på, som inte är salonger. Ska du alltså köpa fina produkter måste du gå in på hemsidan för att se vilka salonger som säljer deras produkter. De ställen utöver de som finns på hemsidan säljer alltså de utan tillstånd och produkterna kan vara gamla.

Så alla som befinner sig i USA, gå inte till CVS, Walgreens, Target eller andra ställen för att köpa fina hårprodukter. Gå till salongerna som säljer dem.

Efter att denna frisör sagt det till mig började jag fundera hur det är med allt annat som sälj på CVS. Betyder de att när jag går och köper en lotion eller eller schampoo från Loréal, är de då gamla? Vilka produkter får ställen som CVS sälja med tillstånd?
Hur vet man att produkterna inte är gamla?

image299


Äntligen

Nu är jag stolt ägare till en ny iPod nano.
Det tog ett tag, men nu är den min.



image299

Sverige i mitt hjärta

Jag är stolt över att vara svensk. Det känns väldigt exotiskt och spännande att vara svensk i det här landet. Dock inte lika trevligt när de ska påpeka att man är blond och att alla tjejer i Sverige är blonda.

Innan jag kom hit kände jag att jag inte riktigt uppskattade Sverige som man borde. Man klagade bara på att de var för lång vinter, för kall och regning sommar och inget hände. Man klagade över skolmaten och sjukvården. Man klagade över allt man kunde komma på. Har man bott i Sverige hela sitt liv så antar jag att man blir ganska blind och inte ser alla fördelar med att bo i Sverige.
Visst Sverige är ett litet land med ynka 9 miljoner invårnare. På Manhattan, New York, går det runt ca 16 miljoner människor per dag, och då är de inräknat turister, de som bor där och de som arbetar där. Så att Sverige bara har 9 miljoner invårnare är ganska skrämmande. Men tänk vilket bra land det är för att ha så få invårnare.

Efter att ha varit i stora landet USA i över 7 månader nu så har jag lärt mig att Sverige inte är så hemskt trots allt. Vi producerar väldigt mycket bra för att vara ett så litet land. Det är så mycket här som är svensk som jag inte visste. Som Thule (cykelställ till bilen), Tempur, Greyhound och massa massa mer. Sånt som ingår i många amerikaners vardag som kommer från Sverige. Att man läser Sweden lite överallt i USA förvånar mig inte längre, för de verkar ha en liten förkärlek till vårt lilla land här. Vi har gratis skola och sjukvård vilket vi ska vara väldigt glada över. Vi har bra idrottslag och idrottsstjärnor och producerar mycket musik. Vi tänker mycket på miljön och är väldigt hälsosamma (om man jämför med USA). Sverige har historia och en jättevacker huvudstad.


image304Jag är stolt över att säga att jag är från Sverige. Vi har ingen president som gör att vi ser dåliga ut, eller att vi är egoistiska och bara tänker på pengar (fördomar). Vi har bara isbjörnar som går på vägarna.


image299

För trött

Ikväll borde jag göra något, inte bara sitta här på mitt rum och låta tiden rinna iväg. Men jag är för trött. Jag borde gå till gymmet. Eller åka till Apple store och köpa mig en ny iPod eftersom jag sålt min till min mamma. Men jag orkar inte ta mig härifrån.

Jag tror att de fina besöket jag haft har tagit hårt på mig. Att vakna tidigt på morgonen, gå, gå, gå och gå, och shoppa, shoppa, och gå, och shoppa, och allt vad vi nu gjorde. Har inte fixat mina naglar ännu heller, vilket är ett bra tecken på att jag är för trött. Jag skulle kunna somna nu och klockan är bara 20:00.
Jag vill verkligen till gymmet, för jag har inte varit där sedan förra söndagen. Och jag vill verkligen åka till Apple store så att jag har en iPod att lyssna på.
Snälla enerig kom tillbaka, jag behöver dig!

Shopping under mitt besök:
- Väska
- Party väska
- Skor
- 2 klänningar
- 3 linnen
- Party-/festlinne
- Tröja
- Trosor
- I Love NY t-shirt
- Skjorta
- Strumpor
Tror inte jag har glömt något

Så hur som helst så jag har kommit fram till att jag är trött och orkar inte ens lyfta ett finger.
På söndag ska dock allt vara avklarat, det är min deadline. Naglarna ska vara fina, en ny iPod inhandlad, varit på gymmet (minst en gång), städat mitt rum, skrivit ett inlägg om mitt fina besök och allt annat jag är för trött för att göra.
Wish me luck!

image299

Kallt

Vakna upp imorse och det var -16 grader ute. Kylan har kommit till Boston.
Men jag kan vara lugn, det kommer bli varmare imorgon, då blir de plusgrader igen.

image299

Hej då

Då har man lämnat av sin familj på flygplatsen.
Efter 10 dagar med sin familj så är de nu påväg hem till Sverige igen, utan mig.

Det var mysko att stå där och säga hej då till dem. Ingen vet när jag kommer hem, och när vi kommer ses igen. Allt blir så overkligt att behöva säga hej då till sin familj, för andra gången. Nu är man tillbaka i sitt rum och imorgon börjar vardagen igen.

När jag hämtade dem på flygplatsen för lite mer än en vecka sen kändes de som om jag var med i filmen Love Acually, då man stod där förväntasfull och visste att snart dyker de upp. Idag fick jag lite samma känsla igen då jag stod där och sa hej då till dem. Flygplatsen är egentligen en helt otrolig plats. En plats fylld av glädje, tårar, kärlek och känslor som bara sprudlar. Det är svårt att stå där och se sin familj gå igenom säkerhetskontrollen och bli lämnad. Att inte veta när man får ses igen...

Det är nu år 2008, ett nytt år. Firade klockslaget på Time Square, New York, med över 1 miljon andra människor. Känner på mig att de kommer bli ett bra år, och jag ska försöka få ut allt jag kan av det.

Tack min familj som kom till mig och firade jul och nyår. Saknar er redan!

image299