Misery

Jag undrar hur många gånger denna låt har hamnat på min blogg nu. Enda sen hon kom ut med albumet M!ssundaztood år 2001 har denna låt varit min låt.

Misery - Pink feat. Steven Tyler


None

Ensam

Vart är alla när man behöver dem? Jag har tillbringat hela dagen inne i huset. Ligger just nu på soffan och kollar på Sound of Music, och känner mig väldigt ensam.

Har försökt att städa mitt rum och badrum idag, och även tvättat. Innan jag går och lägger mig måste jag bädda min säng, vilket jag inte ser fram emot. Och imorgon ska jag seriöst städa mitt rum och badrum, så att det är fint tills Sune kommer hit. Hoppas bara att jag har orken till att göra det så att det inte blir en sån dag som de varit idag.

Det finns egentligen bara en person jag önska var här just nu men det är väll bara en dröm, som allt annat i mitt liv.

None

Synd om mig?!

Snart slutar jag jobbar för denna vecka. Mina värdföräldrar kan komma hem när som helst, eller om 1 timma, vi får se... När de kommer hem ska jag kasta mig i bilen och åka hem till Wakefield igen.

Anledningen till att det är så synd om mig är för att jag tror jag fått urinvägsinfektion. Men jag vet inte riktigt, för alla symptomer stämmer inte riktigt. Det enda som stämmer som bara den är att jag får på toaletten stup i kvarter. Jag är jämt och ständigt kissnödigt. Så det är mycket synd om mig. Ikväll när jag badade barnen blev jag otroligt kissnödig och de slutade med att jag fick gå på toaletten med dörren öppen och ett barn i badkaret för jag kunde inte hålla mig längre.
 
Igår natt sov jag knappt. Jag vaknade upp stup i kvarten och gick på toaletten. Så nu har jag bestämt mig för att åka hem till Wakefield, även om jag kommer komma fram vid 12-tiden, för jag vill sova i mig egna säng. Jag håller tummarna för att de är någon bakterie som håller på och är jobbig, och inge urinvägsinfektion.

Tanken var att jag skulle se Jon ikväll, men de kommer inte bli av då jag mår som jag mår. Och imorgon så ska han på någon grillfest, så jag vet inte ens om jag kommer se honom denna helg. Nu vill jag bara hem till min säng, och det är bara att bita ihop, för jag kommer se Jon om 2 veckor igen.

None

Grattis Michael

Idag fyller min stora idol Michael Jackson 50 år. Jag hoppas att han får en jättebra födelsedag. Grattis!

None

Mamma Kristin

Efter att ha varit au pair i 465 dagar kan jag nu med stolthet säga att jag kommer bli en bra mamma. Jag har varit med om det mesta och lärt mig otroligt mycket om barn. Jag har lärt mig vad ska göra, och vad man inte ska göra. Man lär sig speciellt mycket av att vara i en familj som skulle behöva Supernanny lite då och då. Ibland känner jag  mig t.o.m. som Supernanny under hennes observation.

En sak vet jag hur som helst, och det är att jag kommer bli en kanonbra mamma när det en dag är min tur.

None

Börja gymma?

Jag har inte varit till gymmet sedan maj. Men nu när hösten kommer tänkte jag börja igen då man inte vill vara ute lika mycket. Så Jag har helt enkelt sett fram emot att börja gå till gymmet igen, då min kropp gör ont utan det. Kollade på mitt schema nyss, och insåg att jag jobbar till kl 7 som tidigast på kvällarna. Och ofta till 8 på kvällen. Detta kommer alltså att betyda att lilla Kristin kommer vara vid gymmet vid halv 9, och sen hemma vid 10 på kvällen.

Det jobbiga med det är att jag kommer ha svårt att komma iväg så sent på kvällen och kommer säkert att skita i det många kvällar. Och nackdelen med det är att min kropp gör ont när jag inte gymmar, min rygg pallar inte allt bärande utan gymmet. Så nu håller jag tummarna för att jag inte kommer jobba till tidigast 7 varje kväll. Men ska jag vara helt ärligt så kommer de aldrig hända eftersom att måste jobba 45 timmar i veckan!
None

177 dagar kvar...

Jag jobbar arlset av mig med mina 3 pojkar, 45 timmar i veckan. Men ändå var det som att få en kniv i bröstet idag.
Jag har varit au pair i 463 dagar och nu är det bara 177 dagar kvar.

None

Knäppis

Sitter här nere i Eastham och kollar på ultimate fighting på tv. Har fått alla barnen i sängs, så nu sitter jag framför tvn med datorn i knät och ska snart gå och hämta lite glass. Av någon anledning började jag kolla på mma fights, så nu sitter jag här, som den tragiska flickvännen som förut var helt emot sportet, och faktiskt kollar på det av egen vilja.

None


Nu är det över

Det har varit en väldigt jobbigt, ovanlig och konstig helg.
Men nu är den över.

Vaknade upp på lördagmorgonen av att Jon var borta. Och inte kunde jag höra honom heller. Han vaknade klockan 6 och kunde inte somna om, så han gick upp och gjorde sig redo för kvällen. Strax efter klockan 10 åkte jag hem och han åkte till Plymouth för invägningen. Hemma packade jag väskor och grejade och donade med allt möjligt, då jag fick ett samtal från Jon. Han var arg, stressad och mådde inte alls nå bra så jag beslöt mig att köra ned till honom tidigare än planerat. Efter lite mer än en timma (efter att ha fastnat i trafiken) kom jag fram till hotellet och Jon.

Han hade fått en massa samtal från människor hela dagen om biljetter till fightet och han hade inte en chans att göra sig mentalt förberedd. Då han inte ätit eller druckit riktigt på flera dagar fick han äntligen äta ett riktigt mål mat efter invägning och fylla på kroppen med vätska, men tyvärr kunde han inte hålla maten kvar. Så där låg han på sängen, helt tyst, och kollade på tv.

Halv 6 på kvällen skjutsade jag in honom till hallen och önskade honom lycka till. Sen satt jag där i över 2 timmar och väntade på att folk skulle ringa mig som ville ha biljetter. Klockan 8 hade jag blivit av med alla biljetter förutom en, och jag gick in med Jons syster och hennes man. När vi kom in i Hallen hade fighten redan startat så det var bara att hitta en plats att sitta och sedan vänta på att Jon kom ut. 

Fjärde fightet och jag kan se hur Jons tränare står i dörröppningen. Nu var det dags och jag var så nervös att jag fick lov att ställa mig upp. Musiken startade och ut kommer Jon och hans team. Alla var klädda i deras team-tröja och i mitten gick Jon i sin svarta huvtröja. Matchen var igång och ronderna kändes som 1 minut långa. Fightet slutar med att ingen fick en knock-out eller "gav upp", så det var upp till domarna vem som van. Till allas besvikelse är det inte Jons namn det ropar, och det var nu ett faktum, han förlorade. Men jag kan säga att han skulle ha vunnit för han var sjukt duktig, och var nära att få killen att "ge upp" 3 gånger, men de ville visst inte domarna se.

Efter en trevlig/galen kväll med hans team var vi i sängs vid 3-tiden och somnade som två stockar. Nu är jag tillbaka till Wakefield, och Jon är och golfar. Tänkte jag skulle pyssla om honom ikväll innan jag åker till Cape Cod imorgon bitti. Jag är hur som helt jävligt stolt över honom, även fast han inte fick pokalen.

None

Imorn gäller det

Planen var att jag ikväll skulle åka till Plymouth med Jon men det visade sig vara alldeles för dyrt för hotell att det inte gick. Så imorgon bitti åker han ned till Plymouth och invägingen. Vi får se om jag följer med då också eller om jag åker ned på egen hand.

Imorgon kväll är det dags för hans fight som jag så länge gruvat mig för. Imorgon kväll får jag redo på om han kommer ha vunnit eller inte, och hur skadad han kommer vara. Imorgon kväll är det över, inge mer ultimate fighting på ett tag.

Nu ska jag bara packa klart, även fast jag inte ens vet om jag kommer behöva min packning eller inte.... Sen ska jag iväg till Jon. Usch vad jag vill att denna helg ska bli bra och var över. Den är på tok för krånglig och nervös.

None

Grannen Meg

Jag har en väldigt udda granne som är 36 år gammal och bor hos sina föräldrar. Hon har inget jobb, ser ut att vara gravid (vilket hon verkligen inte är) och pratar endast om shopping och mat. Hon är väldigt duktig på skvaller i kvarteret och ska lägga sig i allt som händer. Hon är väldigt speciell minst sagt.

När jag är ute med barnen kommer hon nästa jämt ut, ropar Hi Christina! och gör mig sällskap i några minuter. Idag satt jag i en hamock med henne och kollade på alla barnen som lekte. När jag satt där och lyssnade på hennes tunga andetag insåg jag hur tragisk jag har blivit. Även om hon egentligen är den mest irriterande människan jag känner i USA, så är det skönt när hon gör en sällskap. Istället för att bara ha alla barnen och sitta och bara stirra, så får jag någon att prata med (även om hon aldrig lyssnar på mig utan bara babblar på).

Min syster har träffat henne, så hon kan förklara för er hur udda denna individ är. Ska jag vara helt ärlig så är hon en tragisk individ, och även om jag inte får något i utbyte när jag pratar med henne, så är det skönt med en "vuxen" runt en.

None

Lunch i Sverige

Jag satt och pratade med mina barns mormor idag vi lekplatsen. Vi pratade om allt möjligt och kom in på ämnet mat. Jag sa, som jag sagt så många gånger innan, att jag saknar att äta ett riktigt mål när det är lunch. Som många amerikaner, så blir hon förvånad över att vi äter två riktiga mål per dag, och hennes reaktion blir:
I can't believe how you can stay so thin?!

Jag visste vad jag skulle svara på det, och skrattade bara lite. Jag kan säga att det är lättare att vara smal genom att äta riktig mat än att äta smörgåsar med jordnötssmör och sylt. Amerikaner kan verkligen ge en ett gott skratt.

None


The secret life of a Swedish au pair

Undrar om mitt liv skulle kunna bli en bra tv-serie? Ska jag vara helt ärlig så tror jag inte. Inte för att så många har så jätte händelserika liv att de skulle hända spännande saker varje dag, precis som de gör i tv-serier. Men jag är tyvärr rädd för att mitt liv har för mycket vardag än drama.

The secret life of a Swedish au pair. Kanske kan bli en bok istället. Fast skulle det bli en film så skulle kanske Keira Knightley spela mig. Det hade nästan varit ännu bättre än en tv-serie. Men om mitt liv ska bli en film och Keira ska spela lilla mig så måste jag nog skaffa lite mer drama i mitt liv än all denna vardag.


Jag kan säga en sak i alla fall om mitt liv som en svensk au pair; det är det bästa jag någonsin gjort! En av de bästa beslut jag någonsin gjort, att packa mina väskor och bo i USA.


None

Dagens låt

Dagens låt:


American Boy - Estelle ft. Kanye West

None

Vilken dag

Idag jobbade jag först 9-12 och körde sedan iväg min syster till flygplatsen. Det har nu gått 10 dagar sen hon kom, och de var dags för henne att åka hem igen. Det är konstigt hur jag blev van vid att ha henne runt mig, och nu så är hon borta igen. Att man kan leva två så olika liv egentligen, ett i Sverige och ett i USA.Efter att jag lämnat av henne åkte jag till jujitsun och träffade Jon innan han skulle börja jobba. Måste säga att det är tur att jag har honom, för annars skulle allt bli så mycket svårare.
Sen var det dags att börja jobba igen. Jag spenderade resten av dagen ute med barnen tills det var middag, och sen slängde jag i dom i badet, och sedan i sängen. Av någon anledning slutade jag jobba kl 8 ikväll, så jag la barnen och gjorde allt. Visst de var inte så jobbiga, men jag önskade att deras föräldrar vill umgås med dem mer.

Just nu väntar jag på att Jon ska ringa och förhoppningsvis säga att han har tid att träffa mig. Har velat ringa mina föräldrar i några timmar nu, men klockan har varit på tok för mycket i Sverige att jag inte kunnat, så jag måste hitta någon annan att desperat prata med.

Nu har min syster lämnat mig, och om 14 dagar kommer min bästa kompis Sune (Susanna). Jag är på tok för upptagen just nu för att hinna med att njuta.

None

Dagens citat

Hittade detta i boken jag läser, och det passade så bra in på mitt liv just nu.

Still. It's weird to think that Suze doesn't really know Danny, and he doesn't know her, when they're both so important to me. It's like I've got two completely separate lives, and the longer I'm in New York, the farther they split apart.

None


Packa?

Imorgon bitti drar vi iväg till New York, jag och min syster. Klockan är nu 11 på kvällen och jag har ännu inte börjat packa för jag har ingen aning om vad jag ska ha med mig. Så vi får se vad jag slänger i imorgon innan det är dags att dra. Jag vet hur som helst vad jag ska ha på mig när jag åker dit, men sen vet jag inte så mycket mer.

Dags att göra en liten lista tror jag. Ett måste är dock NYC-boken jag fick av Steph.

None

Lider mot sitt slut...

Nu lider sommarlovet mot sitt slut. Det är snart bara 2 veckor till skolan börjar, och jag måste erkänna att det ska bli underbart. Jag har nu hela sommaren stått ut med att ha barnen hela dagarna långa, och nu kommer den underbara skolan börja, då dagarna bara rinner iväg föratt man har så mycket att göra.

Visst är det trist att sommaren tar slut och att det blir kallare ute, men det kommer en ny sommar även efter denna. Nu ska jag bara försöka hinna med allt jag vill göra innan kylan kommer.

På lördagmorgon åker jag och min syster till NYC, så det ska bli sjukt roligt! Men först är det en dag kvar på jobbet här på Capen.

None

Jippi

Äntligen.... Nu sitter jag här med min dator, min alldeles egna dator. Världens bästa Jon var iväg idag och köpte en laddare till mig, så nu är jag nere på Cape Cod med min alldeles egna dator, två veckor senare. Det är helt underbart. Seger för mig.

None

Oh Jonnie boy

Denna lat brukar jag sjunga, men da byter jag ut Danny mot Jonnie. Hihi

Oh Danny boy, the pipes, the pipes are calling
From glen to glen, and down the mountain side
The summer's gone, and all the flowers are dying
'Tis you, 'tis you must go and I must bide.
But come ye back when summer's in the meadow
Or when the valley's hushed and white with snow
'Tis I'll be here in sunshine or in shadow
Oh Danny boy, oh Danny boy, I love you so.

And if you come, when all the flowers are dying
And I am dead, as dead I well may be
You'll come and find the place where I am lying
And kneel and say an "Ave" there for me.

And I shall hear, tho' soft you tread above me
And all my dreams will warm and sweeter be
If you'll not fail to tell me that you love me
I'll simply sleep in peace until you come to me.

I'll simply sleep in peace until you come to me.

None


Ledig mandag

Maste saga att det har varit otroligt skont idag med en ledig dag. Men jag och min syster har anda hallt oss riktigt upptagna sa den har inte direkt varit slapp for det. 

Imorgon ar det dags att jobba igen, men forhoppningsvis sa ar barnen glada och latta. Sen pa kvallen aker vi (alla forutom min vardpappa) ner till huset pa Cape Cod. Jag hoppas verkligen att det blir bra vader sa att jag kan visa min syster allt som ar vart att se. Det blir manga strander, minigolf och Provincetown. Det kommer nog bli kanon. Sen aker jag och min syster tillbaka till Wakefield pa fredagkvall, packar om vaskan, och aker till NYC pa lordagmorgon. Kan saga att min syster kommer hinna se mycket. 

Nu snart kommer Jon och hamtar datorn, sa vi far se om jag far tillbaka den imorn, eller om ja far leva en vecka utan dator.... Detta strul med min dator, att man har en sadan otur. Men jag ska ta tag i det igen nar min syster aker hem. Gonatt!

None
 Shopping som f*n

Idag akte jag och min syster till Natick Collection och shoppade. Och ja, vi shoppade. Jag har nu tva grymt fina langklanningar som jag maste hitta bra tillfallen att anvanda. Men imorn blir det inge shopping for vara planbocker maste vila lite. Ska beratta mer sen nar jag har tid, sa ni vet vad jag shoppat. Men det blev en valdigt lyckad dag och det ar superskoj att ha min syster har!!

Nu ska vi ivag och kolla pa The Dark Knight, sa jag hoppas att den ar bra.

None


Forkyld?

Det blev ingen utgang i Boston idag. Jag tror att jag borjar bli forkyld (perfekt tajming) och ar helt slut och trott och har ont i kroppen. Imorgon blir det Natick Mall sa jag maste vila upp. 

Hoppas bara inte att jag blir jatte forkyld nu nar min syster ar har och det ar massa planer.
Gonatt!

None


Fredagkvall

Fredagkvall och vi ligger nu i sangen. Lang dag, men nu ar det slut. 
Imorgon ar det dags for Boston och Newbury street. Av nagon anledning ar jag sa sjukt trott sa jag maste vakna upp lite nu nar min syster ar har. Pa tisdagkvall aker vi till Cape Cod, och sen pa lordagmorgon blir det NYC. Sa schemat ar fullspackat. 

Juste, min laddare kom idag. Men saklart sa fungerade den inte. Nar jag bestallde den sa stod det att de skulle fungera till min modell och alla siffror och allt stamde med min dator.......men saklart far jag ett felmeddelande som sager att laddaren har for lite strom for att kunna ladda min dator. Sa jag blev mindre glad. Pa sondag maste Jon har tillbaka sin dator, sa jag kommer da bli utan dator igen tills jag pa nagot satt hittat en ny laddare. Jag blir galen, absolut galen just nu! 

Men jag ska sluta tanka pa det nu och bara njuta av tiden jag har med min syster. 

None


Min syster

Nu ska jag ge mig ivag och hamta min syster pa flygplatsen. Sen klockan 9 imorse har jag haft stenkoll pa hennes flyg, och nu antligen ar hon nara, mycket nara. Enligt internet ska hon landa om 15 minuter, och de tar mig ca 20 minuter att aka, sa det blir nog forhoppningsvis perfekt om jag aker om 5 minuter eller sa. Hon maste ju trotts allt hamta vaska och allt, och jag maste parkera.

Men nu galler det, nu ska hon antligen hamtas. Hennes flyg ar forsenat, och jag trodde att jag skulle ha tid att ducsha innan eftersom att jag fick lite tid over efter att jag slutat jobba, men icke sa nicke, nu ar hon pavag.

Wiiiiiie!

None


Manga barn

Igar nar jag var ute pa gatan med barnen insag jag att jag var helt ensam med alla barnen fran omradet. Det var inga foraldrar i narheten, och jag som annars har mina 3 pojkar att ta hand om satt dar med 12 barn. Dessa barn ar vilda amerikanska barn som ar overallt, och kan bli valdigt hogljudda och valdsamma. 

Jag har nog aldrig insett tidigare att det alltid ar jag som ar ute med alla barnen fran gatan, och deras forldrar kommer och gar och verkar nastan inte ens bry sig. 

Jag berattade for min vardmamma idag om hur en av mammorna pa gatan sa till mig att hon skulle ivag och att hennes styvdotter var inne i huset. Och sen lamnar hon hennes 5-ariga dotter ute pa gatan med mig och 10 andra ungar. Min vardmamma blev nastan arg nar hon fick hora hur de anvander mig att se till deras barn.

Dessa amerikanska mammor ar helt otroliga, och jag kommer aldrig bli som dem. 

None

PC vs. MAC

Nu nar min dator inte fungerar (PC) sa har jag anvant Mac i over en vecka. Maste saga att jag gillar denna dator stort. Sa nu har mina tankar borjat, eftersom att jag har sa mycket pengar - inte, vandra emot att kopa en Mac nar det ar dags for en ny. Men nar Kristin sedan tanker vidare sa slutar det med att hon vill salja sin dator och kopa en Mac pa en gang. 
Men ta det lugnt mamma och pappa, jag ska inte gora det, annu...

Sa just nu vantar jag nog bara pa att min dator ska bli gammal och krascha eller nagot sa att jag inte har nagot val. 

None


Mission: High heels

Glomde att saga att jag gick runt i ett par kilklackskor i helgen. For er som inte vet sa ar det stort. Har inte gatt i ett par hogklackade skor sedan jag var till NYC i slutet pa maj.  Och nu i helgen kunde jag antligen satta foten i ett par, och t.o.m. spela minigolf i dem. Sa Wiiie for min fot som nastan ar bra igen. Gor dock lite ont annu, men snart ar jag tillbaka till mitt vanliga liv.

NoneEn dator i mitt kna

Tack vare varldens basta Jon, sitter jag nu med en dator i mitt kna och kan antligen ha kontakt med varlden igen. Jag har fatt lana hans Mac och jag maste saga att han ar varldens basta. 

Idag blev det klart att min syster kommer hit och halsar pa mig pa torsdagkvall. Sa pa torsdag kvall sa aker jag till flygplatsen och hamtar henne, kommer bli hur coolt som helst. Sen aker hon hem igen mandagen den 18e (dagen innan hennes fodelsedag). Sa det kommer bli Capen, NYC och Boston. Och har jag tid, sa ska jag forsoka hinna med allt annat ocksa. Ska bli sjukt skoj. 

Forutom det sa ska hon fa traffa Jon, sa jag hoppas han gor ett gott intryck eftersom att hon kommer beratta allt for alla hemma i Sverige. Det kommer bli galna sista veckor pa sommaren har i USA kanner jag, men fan va skoj.

Forutom att min syster kommer, kommer aven en av mina basta vanner "Sune" i September, jag ska gora allt for att fa biljetter till Red Sox, aka ned till Capen med Jon over en helg. Men jag vill ha planer, sa jag ar glad.

Nu ar de dags att leta en laddare till min dator sa att Jon kan fa tillbaka sin snart.

None


Utan min dator

Nu har jag snart levt en vecka utan min dator. Livet ar minsann svart. Nu har min vardfamilj kommit tillbaka fran Capen och jag kan nu lana min vardmammas dator. Just nu ar jakten pa en ny sladd pa gang. Men det verkar dock som att de kommer bli mycket dyrare an beraknat ( ca 80 dollar). Jag var in pa en butik som borjade snacka om att batteriet kan explodera om inte orginal-laddare, vilket inte gjorde mig sa glad. Sa om jag inte koper en billig laddare maste jag kopa en HP-laddare som kommer kosta alldeles for mycket....

Sa, fragan ar nu hur jag ska klara detta. Pa min lilla minilon som au pair har jag inte rad att kopa en sladd for 80 dollar. Jon erbjod sig att lana ut sin dator till mig tills jag fixat en sladd, men jag tackade nej. Men nu tror jag att jag overvager att lana hans dator for jag kanner mig naken utan min dator...

Sa med andra ord kommer mitt bloggande ligga lite lagt nu ett tag, och alla som mejlar mig eller sm vill prata med mig pa msn far helt enket vanta. Skank garna ert birag till Radda Kristin-fonden. Hihi

None

8 timmar kvar

Sen ar det dags for mig att slanga mig i bilen och kora till min prins. Jag hoppas verkligen att jag slutar kl 8 ikvall eftersom att de var borta en timma langre igar. Sa de betyder att jag kommer vara hos Jon vid 10:30 istallet for 11:30 ikvall. Sen ar de helg, och de ska bli helt underbar. Forst blir de till at pyssla om Jon som brot sin nasa igar pa traningen, och sen maste jag ut och leta laddare till min dator.

Om en timma borjar jag jobba och de ar monligt. Undrar vad jag ska gora med barnen idag da?!

None

Trotthet...

Nu ar jag sjukt trott, men inte trott av for lite somn utan av suckar. Min vardmamma har tydligen semester, vilket betyder att jag tar barnen till stranden varje dag nar de kommit hem fran deras dagslager. Och sen sitter jag och ater middag med barnen och lagger dem, for att mina vardforaldrar gar ut ch ater. Sa jag undrar saklart om min vardmamma har semester fran skolan eller barnen just nu.... Och sen i helgen nar jag aker hem, da ska de minsann ut pa aventyr...

Min vardpappa ringde nyss och fragade om de var lugnt att de kom hem lite senare. Jag har anda inte planerat att aka nagonstans efter kl 9 ikval, sa de far vall komma hem nar de vill. Men jag hoppas att jag slutar senast klockan 8 imorn... Jag tror att jag hade hoppats pa mer familjetid har i sommarhuset, och framforallt middagar tillsammans. Jag hade hoppats pa att vi skulle hitta pa saker tillsammans, inte bara jag och barnen som vanligt. Idag fick jag pengar till glass, men de rackte bara till barnen sa jag fick sta dar utan glass aven fast jag var jattesugen. Min 177 dollars veckolon racker inte just nu, for jag kanner mig bara som en slav.

Jag ar sa sjukt trott, och jag kan inget mer an att langta tils imorgon da jag aker till Salem. Hoppas bara att de inte hindrar mig fran att aka....

None