Fat free

Jag sitter här och försöker komma fram till om Sverige har fetfri mjölk. Efter lite research insåg jag att de inte finns, utan de närmaste är Minimjölk med 0.1%. Efter att ha levt i USA i över ett år kan jag fortfarande inte komma över chocken att de nästan endast dricker fetfri mjölk här. Visst att vuxna människor gjort valet att inte få i sig fett är acceptabelt, men när de "tvingar" sina barn, som behöver fett, att dricka fetfri mjölk blir man galen.

I min värdfamilj har vi en mjölk till lilla Harry på 20 månader som är ca 3% fett (om jag minns rätt), och till resten av familjen är det fetfri mjölk som gäller. De andra pojkarna som är 5 och 7 år som behöver fett dricker fetfri mjölk.

Att detta land är besatta i fetfria produkter och light-produkter är väll ingen nyhet, men att barnen måste dricka fetfri mjölk är nästan hemskt.

None

They're mine!!

Då har jag gjort det, köpt skorna. Så nu jävlar måste min fot bli bra. Snart är de min tur att glida runt i ett par högklackade skor och känna mig fancy! Hittade även en jättefin kjol på rean, så jag slog till på den också.

None

29 vs. 21

Hade ett mycket seriöst och djupt snack med min fighter igår och de fick mig att tänka på de där med ålderskillnad. Träffar man honom så tror man han är runt 26 år, men när vi väl kommer in i djupa samtalsämnen så inser man att man bara är en liten bebis jämfört med honom.

Har ålder någon betydelse? Ju mer jag tänker på det, desto mer känner jag att jag förstör allt. Jag kämpar så mycket för att säga rätt saker så att han inte ser mig som en liten bebis, men jag tror att jag kämpar för mycket. Han trodde att jag var 24 år, och han är som en 26-åring, så det kanske inte är så stor ålderskillnad egentligen. Ålder är väll bara en siffra?

None

Blöjbarn

I ondags när Harry låg på skötbordet hände det mig för första gången. Han kissade rakt upp, som en liten fontän, men som tur var så upptäckte jag det snabbt och blev inte träffad. Sen var de bara att städa upp efter honom och byta handuken på skötbordet.
Idag efter att han repat Mini Coopern med en sten upptäckte jag att han var brun på ryggen. Såklart var det bajs överallt, och det var bara att ta ett stadigt grepp om honom med armarna rakt ut och bära in honom på badrummet. Han var så full i bajs att det blev ett stående blöjbyte med massa vatten. När jag gjort honom ren och fin igen, var de bara att städa upp i badrummet och tvätta hans kläder.

Det är väll härligt med blöjbarn! Speciellt en vecka som denna då han bestämmer sig för att vara ett riktigt blöjbarn...

None

Dåligt Kickan!

Idag kom den där rösten tillbaka när jag skulle ringa ett samtal från min mobiltelefon. Den där rösten man verkligen inte vill höra, och som jag senast hörde för 3 veckor sen. Mina minuter håller på att ta slut och jag måste ladda på kontantkortet.

På tre veckor har jag ringt upp ca 350 kr på min telefon, vilket aldrig hänt förut i detta land. Jag använder verkligen inte min mobil flitigt då de även kostar att ta emot samtal och sms, och i slutändan blir väldigt dyrt. Att jag nu gjort av med så mycket pengar på så kort tid är inget gott tecken. Jag tror jag ska skära ned på smsandet och ringandet lite nu, för de tar hårt på min ekonomi.

Nu får vi se om jag lyckas behålla mina nya minuter längre än 3 veckor...
None


Komplicerade amerikaner

Idag tog jag beslutet att gå till en doktorn angående min fot. Jag antar att ingen missat att jag stukade min fot för en månad sen (exakt idag) och att de fortfarande inte blivit bra. Jag har nu insett att min fot behöver lite mer hjälp än vad jag trodde. En månad senare och jag är fortfarande lite svullen, har ont och fotknölarna ser ut och känns olika.

Kollade upp på au pair-sidan vart jag kan gå för att få hjälp och börjar nu sakna Sverige. Hade jag varit i Sverige hade jag bara gått till vårdcentralen, men nu har jag en lista framför mig med 64 olika doktorer runt om mig som jag kan gå till. Så frågan är då, hur fasen väljer man doktor? Varför ska de vara så komplicerat? Varför finns de inte ett ställe jag kan gå till?

Nu väntar jag på att min counsler/kontaktperson ska höra av sig angående min försäkring så att jag vet att det är grönt. Att allt ska vara så komplicerat!

None

That's my name. Don't wear it out.

Idag har jag hört mitt namn alldeles för många gånger. Mitt egna namn har gjort mig galen.
Jag har suttit i en bil med en 20 månaders pojke som inte sa annat än Kicki i mer än en timma.
Kicki! Kicki! Kicki! Kicki!

NoneUltimate Fighting/MMA

Jag sitter här och försöker förstå charmen med denna sport, men har ännu inte lyckats. Idag kollade jag på reality seriern The Ultimate Fighter och insåg att de var lite mer brutalt än jag trodde/hoppades.

Jag har nu bestämt mig för att jag inte gillar sporten och att de gör ont att titta på. Så frågan är nu, vågar jag gå på en match och se detta live, eller ska jag avstå? Jag vet någon som skulle bli glad om jag kom, men jag vet inte om jag själv skulle bli glad...

Hittade en fight som ändå inte var så jätte brutal.


None

Popcorn

Köpte söta karamell popcorn i söndags i NYC för 7 dollar. Öppnade påsen och började äta och insåg på en gång att jag verkligen inte var sugen på dem. Påsen är fortfarande inte slut och jag känner mig tvingad till att äta upp dem då de var så dyra.

Någon som vill offra sig? Säg bara till, jag ger mer än gärna bort påsen.

None

Mission High Heels

På onsdag är det en månad sen jag stukade min fot och nu är de dags att få min fot tillbaka. Idag är första dagen för Mission High Heels och jag är fast beslutsam om att jag kommer kunna gå i högklackat till helgen. Min fot vilar just nu i ett bandage som jag köpte förra veckan som jag planerar på att använda flitigt denna vecka så att svullnaden äntligen kan gå ned.

Anledningen till att jag nu, efter en månad, startat detta mission är att jag ska gå ut på fredag, och har även blivit bjuden på en fest efter ett bröllop. Jag har bestämt mig för att jag inte går på bröllopsfesten om jag inte kan gå i högklackat. Tror ni att jag kommer fixa det, eller måste jag gå till doktorn och kolla upp min fot och vänta ännu längre innan jag gå runt i ett par fina högklackade skor?

Om jag fixar det och min fot äntligen blir bättre kommer jag att använda mina sparpengar till att köpa dessa ursnygga men ack så dyra skorna från Guess. Tycker mina fötter förtjänar det!None

NYC

Då var man tillbaka efter ännu en helg i NYC. Denna gång bestämde vi oss för att leva i Central Park, och det måste jag säga var ett kanon bra beslut. Lyckades dock bränna mig, och det ser nu ut som att jag har ett par vita shorts på mig, men annars ska jag inte klaga. Det var mycket som hände samtidigt som egentligen ingenting hände. Vi har ännu inte lyckats klura ut hur tunnalbanan fungerar i NYC då vi ännu en gång hamnade på ett expresståg till Harlem.

Tänkte att jag skulle lägga upp lite bilder imorgon om jag har tid. Måste säga att de var skönt att för en gång skull inte känna sig som en turist, utan bara få vara.

None

Gravidpakt

Igår kväll kollade jag på nyheterna och de pratade om en gravidpakt på ett highschool nära mig. Och idag läste jag om det på Aftonbladet och tycker att det är lite roligt att en nyhet härifrån nått Sverige. Visst är det en väldigt udda sak som hänt skolan, och att de uppmärksammats så mycket förvånar mig inte alls.

Staden Gloucester ligger norr om där jag bor.
Läs artikeln
här.

None

Thunder

Under min tid här har jag insett hur mycket jag åska. Det måste vara en av de mysigaste sakerna som finns. Man kan bara sitta där och lyssna på åskan och se hur himmelen lyser upp. Jag har ett minne från förra sommaren när jag satt i bilen med Matt. Det var mitt i natten och helt tyst ute. Man kunde höra hur åskan kom närmre och nämre, och med ett öppet fönster kände man doften av regnet som föll ned.None

Ogilla köpförbud

Det hårda med att vara au pair är att man shoppar på tok för mycket.
Jag tror att jag äntligen kommit fram till varför jag gör det, och har även insett att det inte finns mycket som kan ändras.

Eftersom att jag jobbar med små barn klär jag mig i "osköra" kläder, tråkiga skor och endast små örhängen till smycke. Sen när jag är ledig vill jag klä upp mig och känna mig finare. Det värsta är då att när man är ute och shoppar så dras man till att allt som är fint, på tok för fint, och massa högklackat. Jag säger inte att de är såhär för alla au pairer, utan att det är mitt problem just nu.

Jag gillar inte shoppingförbudet jag har just nu. Det är visserligen jag som förbjuder mig själv, men det är så svårt att inte köpa något man verkligen gillar att jag lite då och då bryter det.

Jag har fortfarande problem med min vrist som jag stukade för 3 veckor sedan, och vet att jag inte kan gå runt i höga klackar ännu, men dessa skor är nått jag måste ha.

None

Boston Celtics - 2008 NBA Champions

Först Boston Red Sox 2007 och nu Boston Celtics 2008. Måste säga att jag är lite stolt, även om jag inte är en riktig Bostonbo. Synd bara att New England Patriots inte vann Superbowl, för de hade nästan varit för bra för att vara sant.

Klockan är på tok för mycket, och jag kommer få mycket lite sömn inatt, men Celtics vann över LA Lakers, och det slåt allt just nu! Undrar om man ska ut och leta efter en fontän och bada i, eller om man ska slå av tvn och blunda?!

None

För snäll?

Så idag kom min värdfamilj hem efter att ha varit borta över helgen. Huset var städat och jättefint. Inga leksaker, dammsugit, dammat, våtmoppat, städat ur ugn och toaster, köket var så fint och städat. Jag hade t.o.m städat tvättstugan. Dammsugit, våtmoppat, lagt tvätt som tidigare låg på golvet i en tvättkorg, och dammtorkat.

Det första de gör när kom hem var att slägga en massa tvätt på golvet i tvättstugan, och köket är en enda röra igen. Huset ser med andra ord ut som de gjorde när de åkte kan man säga. Frågan är om ens märkte hur fint de var när de kom hem för de har inte sagt något till mig.

Det var skönt att städa huset, för det kändes mycket roligare att bo där över helgen. Synd bara att de aldrig märker hur hårt jag kämpar för att hålla huset städat och rent. Kanske ska sluta med tanke på att jag inte ens får betalt för de, och ingen verkar märka något ändå.
None

Roligt att städa?

Denna helg måste vara den första gången på länge som jag tyckt att de varit roligt att städa. Även om det inte behövs städas så har jag hitta på något att göra, och det är inte likt mig. Familjen har varit borta hela helgen och jag har varit ensam hemma och hållt huset i toppform. Frågan är bara om de kommer märka det när de kommer hem hur otroligt fint det är, eller ens se att jag gjort något?

Måste säga att jag är lite stolt över mig själv som har gjort det så fint. Och att de varit så roligt att göra det fint är nästan förbluffande. Förutom nästan hela nerde våningen har jag även städat mitt rum, min toalett och tvättstugan. Så fråga nummer två är om de kommer märka att tvättstugan också är städad?

Tycker ni att det är roligt att städa? Eller är ni som mig och överaskar er själva lite då och då med att städa, och faktiskt tyckte att de var roligt?

None

Trött

Fick mig 4 timmars sömn förra natten och nu håller jag på att somna stående.
Gonatt!
None

Go Celtics

Igår vann Boston Celtics över LA Lakers i en av NBAs finalmatcher. Detta betyder att de fortfarande har en chans att vinna hela skiten, och jag håller tummarna för det. Så vinner dem över Lakers så har de varit ett kanonår för Boston då jag varit här.

I höstas blev Boston Red Sox World Champions i baseball. I vintras var New England Patriots sekunder från att vinna Superbowl i amerikansk fotboll. År 1986 (vilket förövrigt var ett skitbra år) vann Bostons basketlag Celtics NBA finals, och nu år 2008 kan de vara dags igen.

Sporten blommar i Boston just nu, och jag är jätteglad att jag fått vara här under denna tid. Förutom det så är jag i detta land då presidentvalet är i full gång. Och jag kommer även att få vara här då den nye presidenten tar över efter Bush. Så med andra ord kunde jag inte ha valt en bättre tid att åka till Boston än denna.


None

Jobbet i solen

Ibland är det väldigt hårt att vara au pair. Speciellt de dagarna man springer runt och har vattenrkrig med sina barn, eller sitter bredvid en pool och solar.

None

Superwoman

Då har man sett Alicia Keys live för andra gången. Jag såg henne när hon gjorde sin första turné efter att ha släppt de första albumet, och blev kär på en gång. Nu, tre album senare, och andra turnén är dubbelt så stor. Den lilla konserter på Hovet i Stockholm har växt till en gigantisk show i Boston, USA:

Om det finns någon där ute som inte vet hur stor Alicia Keys är för mig, så känner dig mig inte. Jag önskar att de fanns ord att förklara vad hon är för mig, men jag finner inga som är lika stora som hon.

Magi, måste vara de rätta ordet i skivandets stund. För hon är magi, och denna kväll har varit magisk men samtidigt overklig. She's a Superwoman.

None


Everybody's screaming Alicia

Imorgon händer de som jag så länge väntat på. Imorgon kommer jag att sitta där och vänta förväntansfullt på en av de största kvinnorna i mitt liv. Imorgon kommer jag att få sjunga med i hennes sånger och bara njuta av att en gång till få se henne.
Imorgon är det dags för Alicia Keys.None

Slip'n Slide

Idag har jag haft vattenkrig med min 7-åring. Och hör och häpna, det var skitroligt. Jag var som en liten unge igen och sprang runt helt genomblöt. Hade de inte varit över 35 grader hade de nog aldrig hänt, men jag kan säga redan nu att vattenkrig kommer bli sommarens aktivitet i sommarsolen.

Nu ligger jag på sängen och känner mig långt ifrån nyduschad. Så nu är de nog dags för dagens andra dusch!

None

Lika som bär

Idag tror jag att jag träffade mitt bär. Det måste vara första gången jag träffat en kille som jag har så mycket gemensamt med som med Jon. Vet inte ännu om det är bra eller dåligt, men vad jag vet är att denna person är nå så sjukt intressant nu när jag bara skrapat på ytan.

None


Hetta och svenskar

Nu ligger man hemma i sin säng igen. Helgen är ännu inte slut, men de känns som om det är söndag. Jag har umgåts med ett stort gäng svenskar, och jag måste säga att jag hade haft det skitskoj. Klockan är nu 00:05 och det är 26 grader varmt ute. Idag har det varit en riktigt varmt dag och imorgon bli den lika varm, 35 grader. Men jag klagar inte, jag bara konstaterar att det är tokvarmt ute.

Efter mycket om och men beslöt jag mig för att åka hem. Jag betalt en massa pengar på parkering redan att jag insåg att jag hellre körde hem bilen och tog mig in på ett annat sätt imorgon, än att betala för parkering ännu en dag.

Dags att sova nu för imorgon väntar ännu en dag inne i Boston. Men jag åste säga att jag hittills varit jätteduktig på att visa Mikis runt på denna korta tid som hon är här. Gonatt!

None

Mikis

Då var det dags att bege sig in till Boston och träffa en kompis man inte sett på över ett år. Det kommer nog bli skitskoj. Jag ska sova på deras hostel inatt, så jag får försöka flörta in mig hos vakterna så att de inte kastar ut mig för att jag inte betalar.

None

Det går frammåt

Äntligen kan jag säga att det går framåt. Igår bokade jag flygbiljetter till Florida. Fick ett sån bra pris att jag inte kunde vänta längre (ca 1600 kr t/r). Jag har sovmorgonen idag, så det är inte fy skam heller. Imorgon tänkte jag ringa Jon, och vi får se hur det samtalet går. Drömde förresten om honom inatt, men de var en mycket konstig dröm kan jag tillägga. Och imorgon kväll ska jag även träffa min Mikis som är här med sin klass på besök.

Som sagt det går frammåt nu, och jag försöker hålla mig så upptagen jag kan nu efter allt som hänt.

NoneNågot som får mig att le

Idag hände något jag minst sagt inte var beredd på. Jag fick ett telefonnummer från någon utan att ens fråga.

Det visade sig att båda två var lika fega att ta de första steget att hans chef fick sätta ned foten och säga något. Så där stod vi, lika generade. Efter att han lämnat lokalen kommer nyfikna Marybeth fram och frågar So are you going out with him?.

Så lilla Kristin ska nu på en dejt med hennes ögongodis sedan månader tillbaka. Frågar än nu bara hur länge jag lyckas att vänta innan jag hör av mig till honom...

None

Väntan

Då har man lättat på sitt hjärta och väntar nu på att något ska hända. Helt ärligt vet jag inte vad som kan hända, men jag är rädd för att de inte kommer vara något jag hoppas på. Ibland undrar jag om det hade varit bättre att bara hålla tyst, men jag vet att jag inte hade klarat de länge då. Jag har en känsla av att detta kommer att sopas under mattan, och att inget kommer att förändras.

Nu är äntligen denna dag över och jag kan nu bara hoppas på att min 10-timmars dag imorgon kommer bli hyfsat bra. Gonatt!

None


Orkar jag?

Sitter och kollar på mitt schema och önskar just nu att jag inte vaknar upp imorgon bitti. Aldrig tidigare har jag känt att jag vill fly så starkt som jag känner idag.

Jag ser inte längre fram emot sommaren... Jag orkar inte med detta längre, jag vill inte vara en slav längre. Just nu orkar jag inte vakna upp imorgon bitti. Jag bara önskar att mina föräldrar kom och hämta mig, och tog mig tillbaka till Sverige.

Jag är så sjukt frustrerad just nu att jag bara vill skrika rakt ut! Vart ska mitt privatliv få plats på schemat?

None

Sex and the City - the Movie

Då har man äntligen sett den omtalade filmen. Men jag vill inte avslöja något för de som ska se den, så jag ska inte säga mycket mer än att alla som älskar Sex and the City måste se denna film....None

Cab?

Sitter och kollar upp vad de kostar att hyra bil i Florida i 4 dagar. Och hittade ett hyffsat bra pris på Bilen med ett stort B, som skulle vara en dröm att glida runt i - Mustang Cab, eller liknande bil.

Så min fråga är nu, skulle ni hyra den billigaste bilen för ca 750 kr eller en cab för dubbla priset? Florida kommer vara tokvarmt när vi är där, så frågan är om man ska lyxa till det och bara leva livet då vi är där, eller lägga pengarna på annat?
None


Scrapbook

En kompis till mig sitter och gör en scrapbook från hennes år här som au pair. Bara av att se alla klistermärken och alla foton blev jag jättesugen på att göra min egna scrapbook. Jag satt och fundera ut vad för olika sidor man kan göra insåg hur mycket jag varit med om detta år. Och jag vet hur många fler sidor jag kommer att kunna göra efter att mina 22 månader i USA är över.

Det finns inget som kan förklara hur denna resa varit för mig, hur mycket jag varit med om och hur mycket jag har växt. Jag har hittat mig själv här, och nu vill jag hitta min framtid.
Jag lever livet i USA just nu!

None