Ironi?

Fick en kommentar angående senaste inlägget från hon som "tipset" kom ifrån.

Men herregud, du kan ju fraga va fan ja menar. Jag bor i en ensamstaende mamma - och jag trivs jattebra. Fatta ironin liksom, jag skrev att man inte skulle aka innan man va 21 heller, for da kan man inte festa. xD Du kan ju ha nan distans nar du laser saker. Trodde man fatta att det inte va sa jadra allvarligt menat. Grejen var att alla jag akte med till au pair skolan kom till varldens lyxhus och hade skitsnygga bilar, medan jag fick samre standard an vad jag hade hemma i sverige. det trodde jag liksom inte - och jag hade inte fatt sett bilder innan, sa det kom som en chock. jag trivs som fan, och skulle inte kunna fatt nan battre familj. men det hade ju vart roligt med en sprillans ny stadsjeep (a)

När man får en kommentar av någon med massa svordomar i så tar jag de som att jag klev på någons tå.
Undrar om det tipset har med ironi eller avundsjuka att göra?!

Jag får be om ursäkt Cissi för att jag är en idiot och inte förstod ironin i ditt tips till blivnade au pairer, men för mig och många andra så var det nog ett "tips" och inget skämt.


Hmm...

Sitter och läser 15 tips till blivande au pairer på en blogg och stötte på detta tips som jag tyckte var helt vrickat skrivet.

"# 8 - Don't agree to a single mother or father - they don't have nearly as much money as a family with two parents (if their name isn't Bill Gates or something, will say)!"

Vad är skillnanden om de har mycket pengar? Är de en bättre familj för att de har mer pengar, eller vad? Även om de har en massa pengar så kommer du inte få mer i lön eller få massa presenter hela tiden. Visst du kanske få följa med på semester till något roligt stället, men annars vet jag inte vad som är skillnaden.
Är man i en familj med en ensamstående mamma eller pappa skulle jag säga att man kanske får jobba mer. Men att läsa att de inte har lika mycket pengar som en familj med två föräldrar är vrickat. Det är många mammor som är hemma med sina barn även fast de har au pair, och de betyder ju inte att de har mer pengar än en ensamstånde bara för att det är två.

Blev nästan chockad och upprörd när jag läste det. De sämsta tipset jag hört på länge.

Pinsamt?

Jag undrar vad som är mest pinsamt.
Att inse att man inte kan fickparkera längre, eller att man erkänner de för sin värdpappa som ska lära en hur man gör?

Project Swedish

Jag har nu i några månader pratat svenska med Harry när jag är ensam med honom. Och nu känner jag att han reagerar när jag säger något på svenska. Som om jag säger att han inte får göra något så gör han det inte, ofta i alla fall.
Han är väldigt smart och vet vad som är rätt och fel när de gäller de flesta sakerna. Han överaskar mig väldigt ofta när han förstår så mycket. Man kan verkligen prata med honom förutom att hans ord är mer skrik och låter gnällig.

Min värdmamma har du startat ett nytt försök att få mig att stanna kvar när mitt år här är slut. Hennes nya skämt är att vi ska göra om mitt rum som jag vill ha det. Och senast idag så frågade hon om jag ville stanna kvar om jag fick TiVo i mitt rum, fast på skämt såklart. Måste erkänna att det är väldigt roligt, för vi driver bara med varandra hela tiden.
Men jag måste även erkänna att det skulle vara roligt om jag fick inreda mitt rum som jag vill ha de, och måla om det om jag stannade kvar här ett år till. Jag vet precis hur det kommer se ut då!!!

Snart är det Lucia-firande i Boston, och jag kommer vara med i kören!

Att sakna

Eftersom att jag skrivit så mycket om USA's dåliga sidor så tänkte jag nu sätta mig och skriva ned vad jag kommer sakna när jag kommer hem till Sverige. Vill bara säga att USA är inte farligt som de låter ibland.

Jag kommer att sakna:

 • varm choklad på Dunkin Donuts
 • att kunna åka shoppa fram till kl 10 på kvällarna
 • att ha ca 5 olika ställen att åka till när man gå på bio med över 10 salonger
 • att man alltid kan åka till älskade Target när man behöver något
 • att de flesta matvarubutiker är öppna dygnet runt
 • CVS, apoteker som har allt
 • att man kan prata med främlingar
 • fika på Starbucks
 • Crepes på Appleseeds
 • världens godaste glass, dice-cream
 • att köra på amerikansk motorväg
 • program på tv
 • att kunna vara lat och ta bilen (för man har inget val här)
 • billig shopping som kläder och teknik mm
 • butikerna Jasmine Sola, Sephora, Guess, Aldo, Abercombie and Fitch, Victoria's Secret, Crate and Barrel, Barnes and Nobles och Macy's
 • att allt är så stort
 • att lyssna på radiostationen KISS 108 i bilen
 • att bo i Wakefield och ha ett jättefint rum
 • att säga att man bor i Boston, USA
 • att prata engelska utan att ens tänka
 • att gå till ett jättefint gym
 • att kunna spela New England bowling
 • Halloween
 • att åka till IKEA och känna sig hemma
 • att ha torktumlare
 • huset på Cape Cod
 • att längta efter Sverige

Jag lovar att jag kommer på massa fler saker, men just nu har jag tömt mig hjärna på saker jag kommer att sakna.
Jag vet att jag kommer sakna min familj här i USA, och jag hoppas att de alltid kommer finnas i mitt liv. Jag kommer att sakna att bo i detta hus, och att vara som en familjemedlem. Jag kommer att sakna att se barnen utvecklas och växa till stora pojkar. Jag kommer helt enkelt sakna mitt liv här i Boston, USA.

Jag saknar er i Sverige. Jag saknar dig Sverige, men jag ska leva livet i USA ett tag till!


God bless America

Att USA är ett ohälsosamt land är inget nytt, men amerikaner bryr sig ärligt talat inte.
I USA anser man att man har rätt till att göra precis vad man vill, utan att behöva tänka på konsekvenser.

Idag berättade min värdpappa att EU har lagar om farliga ämnen i allt som produceras. Ett expempel var leksaker. Säg att Kina producerar en viss leksak till hela världen så producerar de först en leksak som ska till EU-länder och håller sig till EU-lagarna och sen samma leksak till USA. Leksaken som ska till USA har de inte gjort något åt de farliga ämnen och kostnaden är densamma.

Anledning till detta, som det han läst, var att i EU-länder betalar man inte för sjukvården och drar man ned på dessa farliga ämnen och gasen i produkter så blir färre människor sjuka och behöver kontakta sjukvården. Men i USA däremot så betalar man för sjukvården och de vill såklart att man blir sjuk så att sjukvården får pengar.

Min värdmamma har tidigare berättat om hur de ändrar tallriksmodellen och näringspyramider efter produktion och inte hälsa. Allt handlade om att alla matproducenter ska få pengar så att de "överlever". Om köttbönder eller majsodlingar behöver mer pengar eller production så får de en större del av tallriksmodellen. Så kollar man på en amerikansk tallriksmodell så finns det inget som säger att den är nyttig för dig, men snarare för den amerikanska matproductionen.

USA är ett väldigt speciellt land med egoistiska människor kan man säga. Här anser man att man har rätt till att köra den bilen man vill oavsett om det är dålig för miljön eller inte. De anser att de har rätt att tränga sig före dig i en bilkö, eller dricka flaskvatten i massor.
Det finns inget som heter klimathotet, för det är varmt och skönt där de bor. Det finns inget som heter miljö, för de lever i nuet och har rätt till att vara så omiljövänliga de vill.
För politiker så handlar allt om pengar, och inte hälsa eller välmående. Eller när jag tänker efter, för nästan varje person här så handlar det om pengar.
Men jag ska även tillägga att det faktiskt finns "normala" amerikaner också. Sånna som har koll på miljön och bryr sig. Sånna som tänker på vad de äter och tänker på sin hälsa.


I think I'll go to Boston

Augustana - Boston

In the light of the sun
Is there anyone
Oh it has begun
Oh dear you look so lost
Eyes are red
And tears are shed
This world you must have crossed

You said you don't know me
And you don't even care
Oh yeah
she said you don't know me
And you don't wear my chains
Oh yeah

Essential yet appealed
Carry all your thoughts
Across an open field
When flowers gaze at you
They're not the only ones
Who cry when they see you

You said you don't know me
And you don't even care
Oh yeah
she said you don't know me
And you don't wear my chains
Oh yeah

She said I think I'll go to Boston
Think I'll start a new life
I think I'll start it over
Where no one knows my name
I'll get out of California
I'm tired of the weather
Think I'll get a lover
And fly him out to Spain
I think I'll go to Boston
I Think that I'm just tired
I Think I need a new town
To leave this all behind
I Think I need a sunrise
I'm tired of a sunset
I hear it's nice in the summer
Some snow would be nice

Oh yeah

Boston
no one knows my name
Yeah
no one knows my name
no one knows my name
Yeah
Boston
Where no one knows my name


Snygg kille i bar överkropp

Shoppingtur på Burlington mall idag med Pernilla. Till vår överaskning möts vi av en snygg kille i bar överkropp i en av butikerna.

Detta är en butik som nästan endast anställer "snygga" killar, och gärna modeller. Fick höra av en kille som jobbade där i somras att till julen så kommer de antagligen stå en kille i bar överkropp i butiken för att hälsa alla välkomna, och så var den dagen kommen. Där stod han i en öppen vinterjacka, jeans och flip flops och spände sig. Det värsta av allt var nog att han är en av de snyggaste killar jag sett i USA hittills. Nu delar denna kille snygg-toppen med Matt. Tror förresten att han heter Chris...
Hur sjukt är det egentligen inte att de låter en av deras anställda stå, flasha deras överkroppar och hälsa folk välkomna in i butiken. Kan inte påstå att jag ville gå in butiken extra mycket för att han stod där, snarare gå förbi.

Hade inte killen varit så snygg och med glittrande ögon så hade jag blivit upprörd av att gå in i butiken och mötas av en halvnaken kille. Jag antar att jag inte blev så förvånad eftersom att det inte var i Sverige som denna kille stod med bar överkropp, utan att de var i USA.
Ingeting verkar förvåna mig i detta land, för det är ju trots allt the United States of America.


Amerikatt

För inte så länge sen berättade en amerikansk tjej i min ålder anledningen till varför hon röstat på Bush i senaste valet. Jag har aldrig sett det så, eller trott att folk tänker så. Och eftersom att hon tänker så måste det finnas många andra här i USA som egentligen inte tycker om Bush eller står för de han står för, men ändå röstat på honom.

Anledningen till varför hon röstat på Bush var för att hon ansåg att han måste städa upp efter sig innan någon annan blir president. Hon tyckte att det var fel att låta någon annan bli president och rätta till alla hans fel och ta hand om ett krig som han startat.
Hon hade mycket emot presidenten och stod inte för en enda sak han tycker eller hittills gjort. Hon är helt emot kriget som Bush startat, men ändå så röstade hon på honom i valet och lät honom "styra" USA i ytterligare 4 år.

Jag tror inte att denna anledning till varför hon röstat på honom bara dök upp utan att hon hört någon annan ha den åsikten. Det måste vara många amerikaner i landet som tänkt som henne, vilket jag inte kan förstå.
Varför rösta på en president som man egentligen inte vill ha som president?
Tror hon seriöst att han ska "städa" upp efter sig och och lämna över landet till nästa president i toppskick, och dra sig ur Irak?

Mall of America

Did you know?

 • 258 Statues of Liberty could lie inside the Mall
 • If Mount Rushmore was divided into individual monuments, a president could reside in each of the Mall's four courts
 • Mall of America is big enough to hold 32 Boeing 747s
 • Seven Yankee Stadiums can fit inside Mall of America
 • If a shopper spent 10 minutes browsing at every store, it would take them more than 86 hours to complete their visit to Mall of America
 • There is no sales tax on clothing in Minnesota
 • Cost to build - $650 million
 • Economic impact - Mall of America contributes more than $1.8 billion in economic impact activity annually to the state of Minnesota
 • Gross leasable space - 2.5 million square feet
 • Gross building area - 4.2 million square feet
 • Number of stores - More than 520

Så nu kanske man måste åka till Minnesota och Mall of America. Måste nämna att det var Pernillas idé! Så nu ska vi ta bilen dit. Tar bara 22 timmar. haha
www.mallofamerica.com


Alicia Keys, my girl

Det är illa när man börjar skriva detta inlägg på engelska. Det betyder att man måste ringa hem lite oftare och umgås med mer svenskar.

Har glömt att nämna att jag har Alicia Keys nya album som jag så läng trånat efter. Min värdmamma kom hem med den i måndags, söta hon. Hon vet hur mycket jag kämpat för att få den, så hon hittade den i en annan butik och köpte den till mig. Tyvärr är de inte exakt den utgåvan jag ville ha, men den duger gott och väl. Så länge det är Alicia Keys nya album så är jag lycklig.


Happy Thanksgiving

Så var min första Thanksgiving över. Har varit som en julafton utan julklappar, julgran, julpynt och julsånger, men med släkt och massa massa mat.
Alla affärer har varit stängda idag, och nästan ingen trafik alls mitt på dagen då alla äter turkey och pumpking pie, och ännu mer pajer. Gud va paj de äter här på Thanksgiving.

Imorgon börjar den amerikanska "melladagsrean", den största rean  i USA på hela året börjar dagen efter Thanksgiving day, och butiker öppnar tidig på morgonen, vissa redan kl 4. Så det är imorgon man ska stanna hemma och inte shoppa, om man inte gillar att leta parkering i två timmar och sedan trängas bland folk och köa i evigheter.
image288

Happy Thansgiving!!!
Måste säga att jag verkligen verkligen trivs i denna familj. Har en helt underbar värdfamilj och jag känner mig lyckligt lottad.

Lila är min nya favoritfärg

"Gnagare. Ni hänger med i 3 mot 5. Utan domare, så finns ni inte alls. Ni är stockholms jävlar"
I miss my old co-workers.

Insåg idag när jag lämnade av pojkarna på jujutsu att en av deras tränare är ganska söt, John. Så jag åkte hem igen, hämtade Harry som precis vaknat och åkte tillbaka och hämtade dem istället för deras pappa. Hihi

Har testat min värdpappas mjukvara idag, och lagt upp alla bilder som är av intresse.
http://www.photobloggle.com/Kristin-Hedberg
Testa gärna sidan och lägg upp era bilder. http://www.photobloggle.com
Han har jobbat jättehård med denna och det skulle vara roligt att jag fick folk att börja använda det.

PHOTOBLOGGLE.COM,  TRY IT OUT!
I'm trying to get people in Sweden to try your software, Stefan.
Hopefully someone will be interested after looking at my photos.

Skit snygga lampor

Inredning och design har på senaste tiden intresserat mig väldigt mycket. Läser en blogg om inredning och design och gud va fina saker denna kvinna hittar.
Hittade dessa otroligt coola och snygga lampor på hennes blogg.

image285
Finns på
http://www.taylighting.com


Sverige

När man är i Sverige så vill man inte vara i Sverige, men när man är i ett annat land så saknar man allt med Sverige. Jag saknar Sverige.

Jag saknar all svensk mat så som messmör, leverpastej, blodpudding, palt. Jag saknar pappas mat och farmors mat. Jag saknar fullkornspasta och mörkt bröd. Jag saknar att möjligheten till småätande är så mycket mindre än här. Jag saknar svensk choklad, och svenskt godis. Jag saknar kebab-pizza och Falun.

Jag saknar svenskt mode. Jag saknar att man kan klä upp sig utan att känna sig för uppklädd. Jag saknar Fornarina och Miss Sixty och jag saknar svenska killar.

Jag saknar svenska vägar och den svenska sättet att bry sig om miljön.  Jag saknar Hemköp och jag saknar långa promenader på kvällarna. Jag saknar att kunna ta cykeln nästan överallt. Jag saknar att bilar med automat är lyx och inte standard. Jag saknar att bilarna är små (eller normal storlek) och att SUV och minibussar är ovanliga.

Jag saknar svensk musik. Jag saknar att kunna använda mobiltelefon utan att de kostar skjortan och jag saknar jobbarkompisar.
Jag saknar min familj och alla stunder vi haft tillsammans.
Jag älskar det här landet, och hatar det. Jag saknar nästan allt som har med Sverige att göra.

Om 2 månader måste jag bestämma mig om jag ska förlänga mitt år här i USA eller inte. Om 2 månader så kommer jag veta när jag är tillbaka i älskade Sverige.


Jag ser det snöar...

Nu snöar det i Boston/Wakefield.
Måste säga att det känns bra att se snö, jag kommer ju trots allt från kalla Sverige.

Följa mina drömmar?

Mitt livs störta fråga nu är hur min framtid kommer se ut. Och speciellt, vad jag ska syssla med. Jag vill så gärna studera, men jag vet inte till vad.

Först var jag inne på att läsa till musikproducent, vilket länge varit min dröm. Har hittat skolan jag vill studera på och den ligger här i Boston, Berklee college of Music. Jag vet att det fortfarande är min dröm, men utbildningen kommer kosta mig skjortan, runt miljonen, och jag vet inte om jag har lust att skaffa mig en sådan studieskuld. Jag har med andra ord lagt ned den musik-drömmen.
Nu i någon månad har jag varit jätte inne på att bli inredningsarkitekt. Jag har aldrig testat på det yrket, och mitt rum hemma är inte direkt något som får folk att tro att jag är intresserad. Nu i USA har något hänt och jag är jätteintresserad. Jag kollar på massa inredningsprogram, och varje gång jag går in i ett nytt hus ser jag mig runt med kritiska ögon.

Fick nyss höra att jag inte ska följa mina drömmar för att jag kommer bli besviken. Det är inte första gången jag hört det. Det verkar som att folk vill att jag ska mer normala drömmar, som att bli lärare, eller ekonom eller något sådan. Men jag antar att jag siktar på högre drömmar än så.

Jag vet att det inte är så lätt att bli musikproducent, och jag vet att det är stor konkurrens när de gäller att bli inredningsarkitekt. Men jag vet även att jag inte vill bli lärare och jobbar med barn, eller jobba i ett kontor. Jag vill göra något med mina fingrar och min kreaktivitet.

Vad ska jag bli när jag blir stor om alla avråder mig till att följa mina drömmar?


Target - en drog

Så åkte man till Target igen i hopp om att de fått in Alicia Keys album, men det var lika snustorrt som innan.
Jag och Pernilla och Target, det är en dålig kombination. Man vill verkligen ha allt man ser, men sen vet man att lönen inte räcker till. När Pernilla kom stod jag där bland cd-skivorna med 3 album i handen, Fergie, Rihanna och Silverchair, men sen insåg jag lika snabbt att jag har inte råd...

Alla älskar Target. Det är ett ställe jag kommer sakna när jag kommer hem till Sverige. Behöver man något så åker man till Target helt enkelt, de har ju allt. Så idag, efter säkert 1 och en halv timme på Target med Pernilla så köpte jag ett par jättesköna tumvantar i läder och ett par rid-boots. Skorna var så billiga att jag kunde inte motså, 35 dollar.

image281
Detta är alltså mina nya jobbarskor. Nu kan jag alltså vara lite snygg samtidigt som jag jobbar med barn.
Snart ska jag göra ett nytt försök att ta mig till Target och äntligen få mitt kära Alicia Keys album. Och kanske nån gång inom snar framtid så får jag se henne live också. Men ikväll får jag nöja mig med att hon uppträder på American Music Award. 

Men Alicia Keys...

Fick ett mejl av min mamma idag.
" Törs nästan inte berätta men måste ändå, Linn, Maria och jag skall på Alicia Keys på Hovet den 8 mars. Hoppas att du kan gå henne i Boston"

Man bor i landet där hon bor. Bor 4 timmar från staden hon växte upp i. Men ändå ska min familj på en konsert med henne när jag är här. Och de verkar inte som att hon planerar någon turné i USA ännu. Vad gör man?
Jag lovar att hon kommer ha sin turné här när jag kommit hem i Sverige, och då har jag väntat i år efter att få se henne igen, men missar henne för jag är i fel land...

I Love...

När man behöver något väldigt väldigt mycket, sådär så att man är desperat, så finns de aldrig. När man bestämt sig för att köpa den där tröjan man såg i tidningen så hittar man inte den. Eller när man ett speciellt schampoo så verkar de som att ingen affär längre säljer det. Precis så har de varit för mig denna vecka.

I tisdags var det en stor dag för mig. Alicia Keys släppte sitt nya album As I am. Alla vet väll hur bäst hon är, eller i alla fall hur mycket jag avgudar denna kvinna. En sådan tönt som jag är måste ha hennes album precis när de släpps, för det är ju trots allt Alicia Keys. Hennes tre tidigare album köpte jag så fort de bara gick. Och nu hennes fjärde hade jag tänkt köpa samma dag som de fanns i butik här i USA, men såklart misslyckades jag. Som au pair så har man mycket att göra och de var inte så bara att sticka iväg för att inhandla albumet, men jag kom iväg i torsdag. Åkte till Target, som för övrigt är USAs bästa affär, och till min besvikelse var det slutsålt. De hade den tråkiga versionen av albumet kvar, de som jag inte ville ha, så de dög inte. Jag vill ju såklart ha Deluxe version, som vad jag fattat bara Target har. Kan även tillägga att jag åkte till två Target, men slutsålt på båda.
Idag, lördag, så gjorde jag ett nytt försök i hopp om att de hade fått in flera, men till min besvikelse ännu en gång, så var det denna gång helt snustork på hyllan. Inte ett enda Alicia Keys album såg jag.
Som jag tidigare nämde så är Target den bästa äfferen här i USA och har allt man behöver, förutom Alicia Keys album för tillfället. Jag lyckades spendera 80 dollar. De borde jag nästa få applåder för tycker jag. Men jag fick mycket för pengarna måste jag säga. Köpte en fleece-jacka, en tunn tröja, en t-shirt (jag som hatar t-shirts kunde inte motstå att köpa denna då den var av de skönaste materialet någonsin), sport-bh, fashion scarf (som man kan använda lite hur man vill. Den var röd och passar perfekt till julen), leggings och rött nagellack. Måste säga att jag jag är stolt över att jag fick så mycket grejor för den slanten.

I love Alicia Keys och Target (
www.target.com)
image280

Imorgon, söndag, ska jag iväg och gymma med Courtney. Ska bli såååå skoj. Var på bio med Courtney i fredags och såg American Gangster, en mycket bra film, och vi bestämde oss för att sticka till gymmet och leta lite snygga killar. Courtney är för övrigt en au pair från Australien om ni inte redan visste det.

Nästa vecka ska jag göra ett nytt försök att åka till Target, så vi får hoppas att  de har Alicia Keys album då.
En vacker dag så ska jag ha det i min hand.
Tack så jättemycket Pernilla för middagen idag. Det var mycket trevligt, och mycket gott med lax - äntligen.
Nu är det bara 35 dagar kvar tills min familj är här, och jag längtar så.


snart halvtid...

Har snart varit här i USA i 6 månader, vilket betyder att det är bara 6 månader kvar i denna familj, om jag inte förlänger dvs. Tiden har verkligen flugit förbi.

Under dessa (snart) 6 månader i USA har jag druckit läsk två gånger, och börjar träna. Jag är väldigt förvånad över att jag inte var så otränad som jag trodde. De passet jag är på har jag bara fått träningsvärk av en gång, och de var första gången. Även om jag kämpar och gör alla rörelser så mycket jag bara kan för att få ut mer av passet så känner jag inte att jag svettas och är lika trött som jag vill vara. Är väldigt stolt över mig själv, och det är inte jobbigt att sticka iväg och träna, för jag vill verkligen. Förutom det så tar jag nu även omega-3/omega-6 tabletter så att jag får i mig de jag behöver.
Under hela min tid här har jag aldrig ätit på McDonalds eller någon annan snabbmatskedja. Kan inte påstå att det är svårt att mostå. Samma sak när de gäller läsken. Senaste gången jag drack en cola ångrade jag mig efter första klunken. Förr i tiden var en kall cola hur gott som helst, men de går bara inte längre.
För att vara i ett land där fetma är ett väldigt stort problem så kan jag inte säga att jag kämpar för att leva ett hälsosammare liv. Jag lever bara mitt liv, men i ett annat land.

Jag kan inte sluta tänka på min framtid. Jag kan inte sluta tänka på vad som kommer efter detta. 
Vad jag ska studera. Vart jag ska bo. Hur jag ska bo. Vad mina barn ska heta. Men den största frågan just nu är om jag kommer hem till sommaren eller inte. Jag är så avundsjuk på alla som redan vet vad de vill bli och vad de vill göra med sina liv. Men jag är förbannat lycklig för att jag tog mig hit till Boston och USA.
Nu har en av mina drömmar gått i uppfyllelse.
image283

37 dagar kvar. Snart är min familj här!

Klippa håret kort?

Har länge nu funderat om jag vill klippa håret kort. Men jag vet inte om jag vågar. Jag vet att hår växer alltid ut, och jag älskar att exprimentera med mitt hår lite då och då. Frågan är om jag ens skulle passa i kort...

Det finns en korkad brud på denna jord som lyckats gifta sig med en snygg kille. Jag är inget fan, men hon råkar ha en skitsnygg frisyr.

    

Vad tycker ni, är det något som skulle passa mig?
Ni vet säkert hur jag är, och jag har nu tröttnat på mitt hår och frisyr igen.

New York New York

Inlägget innehåller nu äntligen bilder. Fler kommer...

Då var man hemma igen efter en helg i New York. En väldigt spännande stad som har allt, men jag måste säga att jag saknade Boston.

Lördag
Jag och Elise lämnar huset srax innan kl 6 på morgonen för att hämta Steph och sedan in till South Station i Boston där vår buss gick ifrån. Kan inte påstå att jag kollade mycket mer på klockan efter det, men jag tror att vi var framme i NYC strax innan 11, efter 4 timmar på bussen. Efter att ha checkat in på Hotel Carter och mött upp Stephs pappa börjar vi att vandra genom The Big Apple. Hotellet låg precis bredvid Time Sqaure vilket var perfekt. Men (det finns alltid men) var ett riktigt äckligt, billigt och skitigt hotell. Huvudsaken är väll att man har en säng att sova på.
Dagen bestod av en promenad längst med 5th ave ned till Empire State Buildning och sen upp igen till Rockafeller center där vi "klättrade" upp för tornet och fick än en gång se den helt fantastiska utsikten över NYC och alla dess förorter från Top of the Rock. Ett måste om man är i NYC. Efter de svindande höjderna var vi nere på marken igen och jag fick min födelsedagspresent av Steph - skridskoråkning i Rockafeller Center. Skitroligt. Helt klart en av de bästa sakerna jag gjorde i NYC denna helg. Jag har nu åkt skridskor för första gången i NYC och det var grymt.
Sen var de dags för middag. Vi försökte få bord på ett ställe som heter ESPN Zone och är en sport bar på Time Square, men efter att vi fått reda på att de kunde ta upp till 2 timmar att få bord vände vi om. Vi hamnade på Friendly's, också på Time Square, men det var inte alls något speciellt. Servitrisen vi hade trodde inte att rätten jag beställde var stark, men ack så fel hon hade, så hon fixade en ny rätt. Efter en väldigt konstig middag med Steph och hennes pappa så var de kväll och vi skulle bestämma oss för vad vi skulle göra. Efter nått som nästan blev ett bråk mellan mig och Steph slutade med att jag fick se tvp butiker på Time Square och sen gick vi tillbaka till hotellet.

     
       
       
     Söndag
Vaknade upp efter 8 och önskade att jag kunde sova längre. Frukosten åt vi i Trump Tower (vilket Steph tycker är jättehäftigt, men inte jag). Vi åt frukost på Starbucks i en av Donalds Trumps byggnade, vad är tjusningen med det?! Efter den "tjusiga" frukosten så fortsatte vi promenaden längst med 5th ave. Eftersom att jag gick med två katoliker så ville de in på en mässa i en helt otroligt vacker katedral på 5th ave som vi dagen innan besökt. Utan att ens fråga mig som är protestant, och inte kan kalla mig för en troende sådan, så hamnade jag på en mässa. Stod i bakgruden i katedralen med alla turister medans de var där inne nånstans i folkmassa och gjorde vad nu en katolsk person gör i kyrkan. Efter att mässan var över så gick vi till Central Park. Jag personligen älskar det stället, för runt om parken så reser sig en massiv vägg av höga byggnader. En mycket fin park.
Sen var det museum som gällde, Metropolitan of Fine Art, som det så fint heter och faktiskt ligger i Central Park. Eftersom att jag är i NYC med en såkallad konstnär så hade jag tydligen inge val utan fick spendera mina 3 sista timmar i NYC på ett tråkigt museum innan vi satte oss på bussen hem till Boston igen.

       
       
   NYC är verkligen en fantastisk stad, men jag kan inte förstå hur folk vill bo där. Kanske om man hade för mycket pengar, men som en "vanlig" människa så fungerar det bara inte för mig.
Jag har allstå spenderat en hel helg i NYC utan shopping. Jag kan själv inte förstå att jag inte fick nå shopping. Jag fick gå in i två butiker efter att jag och Steph nästan börjat bråka, annars gick jag förbi butik efter butik som jag bara så gärna ville gå in i. Jag verkligen längtar tills min familj är här, för då kan jag få göra något som jag vill. Det enda jag köpte denna helg var en Kashmere-sjal (100%) för 5 dollar, på gatan. Jag var alltså dit med en kvinna som shoppar på gatan... Steph köpte också en sjal, såklart, och en fake-väska (ingen koll på vilken märke), som förövrigt var jätte ful, och en parfym. Det var den shoppingen vi gjorde. Så ni kanske kan förstå hur de kändes för Kristin att gå förbi butik efter butik som bara skriker hennes namn.

Nästa år ska jag önska mig NYC i födelsedagspresent av en annan person, någon som gillar samma sak som mig. Jag ska egentligen inte klaga för det är inte många som kan åka till NYC över helgen bara sådär, men jag hade högre förhoppningen. Och för alla er som undrar om Kristin köpt sin första drink i USA efter att ha fyllt 21 år, så är svaret fortfarande Nej!


Happy Birthday

En bra start på dagen.
Kom ner i köket 7:30 för att börja jobba och möts av en sjungande familj.

"Happy birthday to you.
Happy birthday to you.
Happy birthday dear Kicki.
Happy birthday to you"

Kan säga att den sången jagade mig hela dagen då Max och Sam sjöng den alldeles för många gånger.
De hade gjort köket jättefint med svenska flaggor, servetter med dalahästar på och en banderoll som säger Happy birthday. Elise hade bakad Blueberry bisquits som är ungefär som scones till frukost. Så gott.
Som ni redan vet så är Elise världens bästa värdmamma, även fast hon är jättestökig och allt. Kvällen innan, när jag kom hem från träningen så stod hon och gjorde Jell-O så att jag och Max kunde ha lite efterätt  vid lunchen på in födelsedag och allt. Jell-O är för övrigt gott på något äcklig sätt!
Annars så rullade dagen på som vanligt. Eftersom att Sam nyss bytt till privat skola, så består dagen av mest förvirring om hur vi ska få ungarna hit och dit i tid. Och under tiden som dagen rullade på så rullade de även in sms på in svenska mobil.
Tusen tack för alla fina sms och kort ni skickat. Blev superglad!!!
Tack min älskade familj för halsbandet (SNÖ of Sweden såklart) och min underbara farmor och farfar för de matchande örhängerna. Ni är bäst!
Till middag åt vi hemlagade köttbullar (Elise gjort på mammas recept) med klyftpotatis, morötter och squash. Sen kom tårtan. Hon har gjort en cheese cake, för första gången, endast för att jag fyller år. Och jag kan även tillägga att hon gjort den helt själv.

1.
 2.  

1. Så här fint har köket varit dekorerat idag!
2. Min fina tårta (cheese cake)


Jag antar att de flesta är nyfikna på vad jag fick av min värdfamilj i födelsedagspresent, så här kommer det...
Jag fick:
1.  2. 3.  4.

1. Boston Red Sox T-shirt. Detta är en bild på ryggen. På bröstet står det Red Sox (såklart)
2. En Boston-huvtröja. Det står Boston U, som i Boston University på den.
3. Svensk choklad och en bok med bilder från Cape Cod och kusten.
4. Ett fotoalbum som Max och Sam har jobbat hårt med. De har gjort allt själva. Världens bästa present.

Eftersom att de nu var en vecka sen jag uppdatera så måste jag nämna lite snabbt vad som hände i helgen.
I fredags var jag, Ida, Pernilla och Steph på musikal Les Miserables. Om jag inte nämnt det tidigare så fick jag biljetterna av Elises mamma i födelsedagspresent. Mycket snällt av henne. En lång musikal, men den var bra tycker jag.

I lördags vet jag inte riktigt vad jag gjorde. Det var typ storm här och jag var mest hemma. Tog en sväng till Crate and Barrels outlet i Woburn för att komma ut ur huset och rummet. Annars regnade det bara hela tiden och blåste så de var inge spännande. Och alla var upptagna förutom jag också.

I söndags åkte jag och Pernilla till Wrentham Outlet http://www.premiumoutlets.com/outlets/outlet.asp?id=10 . Ett outlet som ligger ca 1 timma från mig, och har ca 170 butiker. Det var helt okej. Shoppade lite i alla fall.
Hittade en jättefin svart stickad kofta från Calvin Klein, och en svart klänning och en svart kortärmad shorta med rött mdjebälte från Guess. Plus en ring också från Guess. Vad var de för färg på ringen? Svart såklart.
Sen stack vi till Burlington Mall och åt crepes till middag (hur gott som helst). Obesvera att vi inte åkte dit för att shoppa utan endast för mat. Sen tog vi en vända förbi vårt älskade Dunkin Donuts för en varm choklad.
I Burlingtonmall har de redan börjat med julen och man kan även ta kort med tomten där nu, om man vill.Veckan har förövrigt varit helt okej. Mycket som har hänt eftersom att Sam bytt skola och det är många nya saker och ett schema som inte riktigt går ihop ännu. Harry går och går, så på den fronten är det inget nytt.
Max går runt och säger I love you till mig nu, vilket är vädligt smickrande. Och på båda födelsedagskorten som Sam och Max gjort till mig stod det I love you. Mina underbara pojkar.

På lördag morgon åker jag och Steph till New York för att fira min födelsedag och att jag är 21 år och kan gå ut på klubbar och dricka alkohol igen. Ska bli skitroligt. En weekend i New York över sin födelsedag, vad mer kan man begära?!
Tusen tack ännu en gång för att det inte var så farligt att fira sin födelsedag så långt ifrån familj och vänner. Som tur är så har jag min andra familj här nu som tar hand om mig.
45 dagar kvar tills min familj är här i Boston med mig!!!

Senaste nytt!

I söndags vann Boston Red Sox World Series och är alltså det bästa baseball-laget i USA (eller världen som de säkert skulle vilja säga) igen. De vann 2004 och i år, det året som jag är i USA och Boston så vinner de igen. Boston älskar Red Sox, allt handlar om baseball och Red Sox här. I tisdags (på Sams födelsedag) hade de deras tåg genom Boston. Jag har försökt hitta en bra bild från paraden på internet, men inte lyckats. Spelare åkte på The Duck Boats genom hela Boston där miljontals fan hylllade laget. Såg allt live på tv och det var galet. Galet mycket folk och helt galet. Snacka om en stad som älskar sitt baseball-lag. Har länge snacka om att skaffa mig en Red Sox-tröja, men nu måste jag definitivt göra det. Ska vänta till efter min födelsedag för man vet aldrig vad jag kan få...
Nu heja Boston på deras amerikanska fotbolls-lag The Patriots, som för övrigt redan vunnit några Super Bowls. Så det ska bli spännande.

I dag, Onsdag, är det Halloween. Och idag har de hänt mycket. Imorse cyklade Max på sin cykel utan stödhjul för första gången, och såklart jag jätte stolt över min pojke. Inte nog med det så börjar Harry gå. Så idag har vi varit ute på gatan och gått och gått och gått. Så jag är en väldigt stolt au pair idag! Hörde att det snöade hemma idag, och här har de varit varmt och skönt. Har gått runt utan jacka idag och myst i solen med mina underbara pojkar.

Sen var det igång, Halloween och Trick or Treat (Bus eller Godis). Sam och Max var pirater och lilla Harry var en elefant. Helt galet. Tänk er påsk, fast med pumpor överallt, spindelnät, gravstenar, skellet och t.o.m. läskig musik och ljud.  Så var det ikväll hos grannarna. Alla barn var jättefint klädda och det var massa godis och godis och godis... Fick även höra att om det inte skulle vara förpackat godis som man fick så skulle ingen villa ha det. Och i Sverige så är de mest lösgodis som gäller. Var jätteroligt att springa runt med barnen från hus till hus med alla kvarterets barn och föräldrar.
   
Första bilden är från vårt hus. Min pumpa är den längts upp i vänstra hörnet. Börjar bli gammal och hängig nu. Och andra bilden är från grannen.

Om en vecka fyller jag 21 år, vilket är jättestort i detta land. Ska försöka boka min uppkörning på den dagen så att jag får mitt amerikanska körkort. Och sen på lördagen så åker jag och Steph till New York för att fira. Sen kan jag börja gå ut igen, som jag kunde för 3 år sen i Sverige. På fredag ska jag, Pernilla, Ida och Steph på en musikal, Les Miserables. Fick biljetterna av min värdmammas (Elise) mamma i födelsedagspresent. Så de ska bli väldigt roligt. ¨
Hur som helst så älskar jag Boston. Den bästa staden som finns i USA. Men jag är sååååå trött på amerikaner. Varje dag händer något som gör mig irriterad på folket här. Men vad kan man göra. Älskar ändå stället på nått sätt...
 
52 dagar kvar tills min familj är här i Boston med mig!

Jag hoppas ni har koll på mina inlägg nu, för jag känner att ja börjar bli duktig på att uppdatera, speciellt med roliga bilder!!!!