Vermont

Nu springer jag runt som en galning på mitt rum. Samtidigt som jag gör mig iordning så packar jag inför min weekend hos Pernilla i Vermont.
Ikväll ska jag gå ut med Steph och två andra au pairer i Boston. Hoppas de blir roligt för jag har aldrig gått ut med två av dem förut. Förhoppningsvis så blir det inte så sent för på lördagmorgon så ska jag sätta mig i bilen och köra upp till Vermont.

Flickorna har lovat vara uppe vid 9-tiden då de har tid hos frisören och annat för sig på lördagmorgon. Tanken var att jag skulle lämna Wakefield vid 8-tiden, men det gör nog inget att det blir 1-2 timmar senare då de ska snöa uppe i Burlington, VT, så förhoppningsvis slipper jag köra i snön.

Min nya älskling ska följa med mig då han ska få vara min GPS så jag hittar till Pernillas hus. Så håll tummarna att de finns nått trådlöst nät där uppe så att jag får tillgång till kartan.

Nu ska jag göra mig klar så jag kan ge mig av till Kathy snart, sen imorgon börjar min och Volvon's roadtrip upp till Pernilla.

image312

Falun

Sitter här och ställer in en massa inställningar på min nya älskling. Har fixat så att internet fungerar på den nu när jag fått tag på lösenordet, och skulle lägga in vädret. När jag skulle lägga in min kära hemort Falun på vädret så upptäckte jag att det stavas Fahlun på min nya karl. Det tyckte jag var en mycket rolig upptäckt.

Nu har jag stenkoll på vädret hemma i Fahlun och kan se att min familj just nu har någon grad varmare än oss. Men på söndag drar vi ifrån och rör oss över +10 gränsen, medans Fahlun stannar på 6-8 plusgrader.  

image312

Han är min

Nu sitter jag här i sängen med min älskling. Han är helt underbar, rolig att leka med och härligt att ta på. Äntligen är han min efter veckor av sucktande.

Nu har jag min kära iPod Nano till gymmet och för promenader med mer, och min nya älskling, iPod Touch, får bli min nya bärbara dator, mp3-spelare och leksak.
Kan man vara mer lycklig nu när man har två så vackra saker i sin ägo? Jag och min Nano går inte att sära på, så vi får ser hur det blir med den nya, om jag kommer bli ännu mer kär än vad jag redan är.

Update:
Jag köpte en 16GB och betalade 2450 kr istället för 3595 kr som den kostar i Sverige. Har med andra sparat 1145 kr på mitt köp.

image312

Falling Slowly

I lördags kollade jag på filmen Once med en kompis. Nu ångrar jag att jag inte koncerntrerade mig tillräckligt för den verkar vara väldigt vacker.

Här är en underbar låt från filmen, Falling Slowly


image312

21

Nu på fredag är det biopremiär på filmen 21 här i USA. Den 11 april har den Sverige premiär och jag måste, utan att ens själv sett filmen ännu, rekommendera er att se den.

Anledning till att jag vill att alla ska se filmen är för att det är en sann historia om 6 studenter från M.I.T. som är en av landet bästa skolor, och självklart ligger här i Boston/Cambridge. Den är alltså filmad i Boston, vilket gör att alla måste se den. Och sen måste man även se den för att min favorit Jim Sturgess från Across the Universe är med och är lika sockersöt som innan.

Kolla in trailern:


När ni väl kollar på filmer utspelade i Boston så kan ni passa på att se The Departed, Fever Pitch och Good Will Hunting. Glöm inte att Ally McBeal utspelade sig i Boston. Älskade underbara Boston.

image312

Chokladkanin

Idag är det inget mer att säga än att jag är en riktig idiot. Vad jag vet så är det är fördel att betala med sitt svenska kort och inte sitt amerikanska om man vill spara pengar nu när dollarn är så låg. Så imorgon måste jag åka tillbaka till butiken och fixa till det lilla misstaget. Det värsta är att jag åkte till en annan delstat för att slippa betala skatt, och nu måste jag köra hela vägen tillbaka dit...

Har precis kommit hem från gymmet och sitter nu och äter en smaskig chokladkanin. Vad kan bli bätter än det?!

image312

Du finns i mina tankar

Idag dök du upp i mina tankar igen. Du fick mig nästan att fälla en tår, men jag kämpade att hålla ett leende på läpparna då jag inte var ensam i rummet. Du är en del av min barndom, och kommer alltid att vara en del av mitt liv genom mina minnen av dig.

I sommar hade du fyllt 22 år, och det är då 4 år sedan du kämpade för ditt liv men förlorade kampen.
Jag kommer aldrig att glömma dig, Jesper Danielsson.

image312


Spring 2008

Tänkte att jag skulle visa en liten del av min vårshopping jag gjorde för någon vecka sedan. Jag vet att min familj är speciellt nyfikna på den kära väskan som jag köpte, så här kommer den tillsammans med ett par söta ballerina skor som kommer bli väl använda denna sommar.
image318
Väskan är från DKNY och skorna är från Wild Pair.

image312

5 centimeter längre

Kan det vara så att jag har vuxit förbi mina vänner hemma i Sverige?
Jag ser ut som en 19-åring och känner mig som en 23-åring. Jag tänker på ett helt nytt sätt och ser på min framtid på ett helt nytt sätt. Jag känner mig lite som en ny människa, men hur är det för alla hemma i Sverige? Kommer jag att komma hem och se att alla andra är på samma ställe i livet som jag lämnade dem? Kommer jag att känna mig vilsen när jag kommer hem, eller kommer jag att känna mig hemma igen?

Jag känner mig inte vilsen här, utan jag känner mig snarare fri. Men just nu tvivlar jag på att min drömprins finns där hemma i Sverige och väntar på mig. Har jag vuxit 5 centimeter under mina 10 månader i USA? Kommer jag någonsin att komma hem igen?

image312

Dollarn

Jag har stenkoll på dollarn nu för tiden, men nu börjar jag bli lite rädd för de stiger....
Igår låg den på 5.99 och nu ligger den på 6.12. Borde väll avslöja varför jag har stenkoll på dollarn just nu, för jag vill ju få ut så mycket jag kan av mina svenska pengar. Jag ska nämnligen köpa mig en iPod Touch, och hittills har jag räknat ut att jag kommer tjäna minst 700 kr inkl skatt. Men jag tänker inte köpa den förrens den är under 6 igen, så nu är de bara att sitta och vänta igen då.

Dollarkursen just nu:

Klicka för att öppna fönster

Rackarns, jag som skulle köpa den idag...
image312

Underbara USA

Måste bara få säga att jag älskar att vara au pair och få möjligheten att få leva i USA.
Nu har jag suttit här i över 30 minuter och kämpat med att få ihop ett inlägg. Jag börjar skriva men sen slutar det med att jag raderar allt och börjar om från början. Det är som om jag inte kan blogga på svenska längre, för jag  kan inte få ut det jag egentligen vill säga just nu, det går inte. 

Jag har bott i USA nu i 10 månader, och vet att jag är långt ifrån klar i detta land. Jag älskar att prata engelska hela dagarna och umgås med mina amerikaner. Jag älskar alla äventyr och galenskap. Jag trivs som fisken i vattnet, och vet att detta är ett ställe jag kommer att komma tillbaka till om och om igen.

Det jag egentligen skulle skriva om var min och Robbie's lördagkväll men de gick tydligen inte. Nu när Pernilla inte längre bor här har han blivit mina andra favorit. Vad skulle jag göra utan Rob the man? Rob a bank? (humorn är på hög nivå)
USA är fan ett underbart land, och detta äventyr är fan det bästa jag någonsin gjort! 

image312

Bloggar

Är man själv en bloggare måste man självklart läsa andras bloggar, så fungerar det.
Nu har jag fastnat för en ny blogg som inte handlar om mode, skönhet, inredning, au pairer eller livet hemma i Sverige, utan handlar om något ännu viktigare än så.

I natt sov jag under bar himmel, liggande på en tältsäng överspänd med ett moskitnät. Det var fullmåne, stjärnklart och tyst sånär som ett djurs skrik i fjärran.

De civila chaufförerna, som kör denna konvojs lastbilar, tände en eld och slaktade sedan en get de hade med sig. Deras eld var det enda ljuset i den månklara natten.
                    Skrivet av johanne 21 mars 2008, klockan 13:57

Johanne Hildebrandt skriver om de svenska skyttekompaniet som nu är i Tchad och skyddar FN´s operationer i området, och flyktingarna. Mycket bra skrivet och mycket intressant att följa dem.

image312


Lyx?

"Wait until you see her car!"
Den repliken börjar bli lite uttjatat nu. Min första månad här fick jag frågan hur det var att köra bilen, och först förstod jag ingenting för de var ju bara en bil, men den slog det mig att den har en jobbig stämpel i detta land.

Förutom Volvon, som jag för mesta delen kör barnen i, så kör jag en BMW 740 på fritiden. Det är ingen snygg eller speciell BWM, det är bara en helt vanlig tråkig BMW. Det bästa med den är att den har rattvärme och är manuell, men annars vet jag inte om jag älskar den så otroligt mycket.

Ikväll fick jag höra det igen, det där wow'et från någon som ser vilken bil jag kör, men jag kan ännu inte förstå vad det är för speciellt med den. Hur fungerar det i Sverige egentligen? Är det en sådan stor grej att köra BMW? Visst, om det hade varit en snygg, lyxig bil hade jag blivit lite stolt över att köra bilen, men det är bara en helt vanligt silvrig bil som råkar vara en BMW.
Är BMW en snobb-bil?

image312

Glad Påsk


Hoppas att alla påskkärringar får mycket godis idag, och att det inte är för kallt för dem.
Hoppas att alla ni får jätegod påskmat, och tänker lite extra på mig när ni äter.

image312

Baby boom

Det ploppar bebisar just nu. Alla verkar vara gravida och ploppa barn att jag knappt hänger med i svängarna.
Mina första 2 månader här i USA fick tre personer jag känner barn hemma i Sverige. Min kusin och hans tjej väntar barn. Min gamla klasskompis väntar barn. En bekant till min värdfamilj fick en dotter idag. Mitt äldsta barns lärare fick en dotter för någon vecka sen. En au pair kompis kompis väntar barn. Och jag fick höra i lördags att en bekants kompis väntar barn....

Förutom dem så verkar hela Hollywood ploppa barn också. Halle Berry, J-Lo, Melissa Joan Hart, Christina Aguilera och Nicole Richie har nyss ploppat barn. Angelina Jolie, Gwen Stefani, Jessica Alba, Nicole Kidman och Jamie Lynn Spears har bulle i ugnen. Jag lovar att jag säkert glömt hälften av alla kändisar som ploppat eller väntar barn.

Det föds för många barn nu att jag inte längre hänger med. Det ploppar ut ungar här och där, och jag blir inte längre chockad när jag hör att någon är gravid eller fått ett barn utan att jag ens visste att de väntade barn.

Känner du någon som är gravid eller nyss fått barn?

image312

Kära vår...

...vart är du?
Det snöar ute och kalla vindar piskar ens kinder. Men det possitiva är att de bara snöar lite, så det är inget som kommer att ligga kvar. Jag som trodde att våren var nära då snön smällt bort och minusgraderna försvunnit, men ack så fel jag hade.
image312

Körlektion

Som många redan vet så kämpar jag med att ta mitt amerikanska körkort här i MA. Men det ska tydligen vara nå så förbannat svårt för mig, som om de vägrar ge mig ett. Och alla andra säger att det är busenkelt, så nu jäklar är de snart min tur.

Idag kl 9 på morgonen blev jag upphämtad av en trafikskola och skulle ha min första körlektion i detta land. Såklart var jag nervös då jag redan har ett körkort, och vill att allt ska gå hur bra som helst. Jag ville kliva ut ur bilen med ett leende på läppar.

Till min lättnad klev jag ut ur bilen med ett leende på läpparna, och en röst som säger att nu jäklar är det dags för körkort. En timmes körlektion med en äldre karl som var jättetrevlig. Han klagade inte alls på min körning, eller rättade mig någonstans. Han lärde mig småknep på hur man parkerar så nära trottoarkanten som möjligt, och hur man måste gå på känsla när man fickparkerar. Jag svarade rätt på alla frågor, och visa honom hur duktig jag var.

Nu är jag glad igen, och har självförtroende att ta det där körkortet, för jag vet att jag kan allt man ska kunna. När vi var klara sa han att jag körde jättebra, så nu kan jag slappna av igen.

image312

John Blund

Ville passa på att säga hur underbara alla är, innan John Blund kommer och nattar mig.
Nu är min trehundrade dag över, och jag kommer bara närmre och närmre min semester i Sverige.

image317
Det finns vissa som jag saknar så hemskt mycket hemma i Sverige. Och det kommer bli helt underbart att få träffa er snart och äntligen få min kram. Gonatt Sverige och gonatt USA.

image312

300 dagar

Idag har jag varit i USA i 300 dagar, vilket snart är 10 månader.
image315


Om 53 dagar landar jag i Sverige för min efterlängtade visit, och sen flyger jag tillbaka för att spendera 9-10 månader till här i Boston.
Tiden går snabbt när man har roligt!

image312


Ännu en helg...

Då har ännu en helg sprungit förbi och här ligger jag utslagen på min säng.

Efter min sista lektion i lördags fick jag finbesök från Vermont. Det stod en svensk tös utanför mitt hus som jag inte sett på mer än en månad. Hon hade kört hela vägen från Burlington, VT till mig i Boston, MA vilket är nästan 4 timmars bilfärd, så när jag såg hennes bil på gatan visste jag att detta skulle bli en bra helg.

image314

En helt galen helg har det varit med min Pernilla, men ack så rolig den varit. Vi åkte hem kl 4 inatt, så vi tog verkligen vara på de 24 timmarna vi hade tillsammans. Nästa helg är det min tur att ta bilen upp till henne i Vermont och ha en sjukt roligt helg igen. 

Just nu lever jag livet här i USA, men en dag måste jag ta mitt pick och pack och komma hem till Sverige igen.

image312

Pippi Långstrump

Varje gång mina pojkar ska kolla på tv så kollar de på samma DVD om och om igen. En DVD som har jag hyrt för att jag ville att de skulle se vem många i Sverige (och andra länder) har växt upp med.

image313

Det är denna flicka som fyller tv-skärmen här hemma nu, och gissa om jag njuter. Mina barn älskar Pippi och nu ska jag ut på jakt efter andra filmer från Astrid Lindgren på engelska.

image312

Sommarklänning

Hittade en jättesöt sommarklänning på Urban Outfitters hemsida från Free People.

image307
HIttade även denna fina svarta klänning för 58 dollar, från Urban Outfitters.
                  
Klicka för att förstora.

image312

Tack!

Jag känner att jag har jobbat och slitit jättelänge nu. Jag diskar, städar, tvättar och gör allt i detta hus. Och jag känner att jag knappt får någon hjälp utan jag snarare städar undan efter alla i familjen, och inte bara barnen.

Jag är så sjukt trött att jag varken vet in eller ut längre, och jag kan inte säga att jag ser fram emot att jobba längre, även fast jag älskar familjen.

Idag fick jag äntligen något tillbaka. När min värdmamma kom hem från affären hade hon med sig tulpaner till mig som tack för allt jag gjort den senaste tiden. Min värdpappa är borta från morgon till kväll och hon pluggar konstant då hon har jättemycket i skolan, så här har jag stått och tagit hand om en helt hem i några veckor nu.
Jag är så glad att hon sett vad jag har gjort, och att jag känner mig uppskattad igen.

image312


Förhoppningsvis kommer allt lugna ned sig i April, men vi får se. Detta har varit en galen vecka, och jag vill bara sova nu.

image312

Semester nu!!!

Kom hem igår kväll strax efter 21:30 och huset var helt kolsvart, ingen hade plockat av bordet ovh gjort disken och sängarna var tomma. Nått var fel.

Jag öppnade garageporten och ser att bilen är borta, och blir då orolig som bara den. Ingen lapp, inget meddelande på mobilen, ingenting som sa vart det var och vad som hade hänt. Först ringde jag min värdpappa med hans mobiltelefon låg i vardagsrummet, sen testade jag att ringa till min värdmamma men jag kom till mobilsvaret på en gång. Jag lämnade ett meddelande och ställde mig sedan och gjorde disken och städa upp efter dem. 10 minuter senare ringer telefonen och jag får höra att det är påväg hem från sjukhuset. Stackars lilla Harry hade tidigare ramlat, och på något sätt spräckt ögonbrynet och behövdes sys.

Vaknade imorse, trött som en gnu efter att ha hjälp till igår kväll vid 22-tiden med barnen och sen haft problem att somna. Går ned till första våningen och ser att Sam ligger på soffan och inte är klädd. Vanligtvis ska han skjutsas till skolan när jag kommer ned, men jag märkte att de var något som inte stämde. Öroninflammation, trodde dem. Han ska till doktorn om 1 timma så vi får se vad de säger.

Så idag kommer jag att vara hemma med barnen hela dagen, vilket aldrig är roligt. Och samma visa imorgon. Jag kommer nog inte ens få lämna huset, utan bara jobba i 8-10 timmar. Jag jobbar som en gnu nu, så jag vet inte hur jag ska orka de sista två dagarna innan helg. Och sen på lördag måste jag gå upp innan 8 för att ta mig till min 6-timmars långa lektion. Ingen sovmorgon då heller.

Jag behöver semester. Jag behöver ny eneregi, eller bara tid för mig själv att få leva och inte vara en upptagen au pair/housewife.

image312

Courtney

Idag har jag sagt hej då till min australiensiska vän Courtney Wilson.
Det var ungefär som när jag sa hej då till alla innan jag åkte hit, overkligt. Kan inte förstå att hon nu är borta, att jag inte kan träffa henne på jätte längre.

image312
Bye Courtney. I'm gonna miss you a lot, but I'll see you soon in Australia.

Nackdelen med att vara au pair, man måste säga hej då till allt för många vänner.

image312

Driftstopp

Varför ska blogg.se alltid ha driftstopp när det äntligen är min tur att få blogga?!
Hata driftstopp just nu, för nu är det andra kvällen/natten på raken. Och förresten så börjar de alltid fungera ca 30 minuter efter drifstopppet. Ge mig min blogg tillbaka!

image299

Australien nästa?

Jag funderar på att göra en liten resa till Australien efter att jag är klar här i USA.
Min kära vän Courtney som åker hem på torsdag vill att jag kommer och hälsar på, och jag får såklart bo hos henne. Och idag fick jag en ny inbjudan av min pappas arbetskamrats dotter som pluggar i Australien att komma och bo hos henne. Så varför inte ta den chansen.

Australien nästa, men inte för 21 månader denna gång. Snart kommer jag hem till Sverige, mitt hem.

image299


Sex förstör allt...

När man får reda på att två personer man känner har haft sex med varandra blir man nästan chockad och äcklad på samma gång.

I helgen hände det. Jag visste inte vad jag skulle säga för det var väldigt oväntat. Eller ja, hon hade några timmar tidigare nämnt att hon många gånger velat ringa upp honom och fråga om hon får komma över, och det gjorde hon visst den natten.
Hon, som verkar ha väldigt dåligt självförtroende innerst inne, men försöker få folk att tro motsatsen, har som småtävlingar om vem som är bäst hela tiden. Och denna gång kändes det som att hon ville bevisa att hon hade en chans på honom, som om det var en tävling igen.
Han, som är den där typiska amerikanen och jättesnäll och trevlig, verkar dock vara alldeles för desperat.

Sex förstör allt ibland. Han hade visserligen tidigare åkt lite längre ned på min lista då han röker mer än bara cigaretter, men åkte nu ned ännu mer, samma sak med henne. Hade de aldrig haft sex hade jag inte kollat på dem på det sättet jag gör nu.
Nu kan jag inte förstå hur desperata och patetiska människor de egentligen är, men tyvärr är de mina vänner. 

image299


Uppdatering:
Måste nog erkänna vad som egentligen är mitt problem i detta inlägg. Mitt problem är hon. Jag kan inte fatta att hon är som hon är, och det har egentligen ingenting med honom att göra. På något sätt blir jag inte förvånad över de som hänt, men samtidigt så blir jag besviken på henne att hon kan gå så långt för att bevisa något.Snart hemma...

Om 60 dagar landar jag på Arlanda. Så håll i hatten för då är Kristin i Sverige på en liten kort visit.
Och håll i maten för det ska ätas svensk mat så det står upp till öronen.

Nu är det bara 60 dagar kvar, så tiden rinner verkligen iväg nu.

image299

Shopping

Då har jag gjort det som jag så länge velat göra, shoppa loss ordentligt inne i Boston och på Newbury Street.

Jag tyckte att jag förtjänade väskan som jag så länge velat ha från DKNY så idag hände det, den blev min. Och när jag väl höll på så blev det en cashmere Cozy också, plus en liten söt cashmere topp. Sen bar de av till BCBG när jag hittade en skärp så utan tvekan blev mitt. Sen till sist men inte minst hamnade jag på Guess och fick mina efterlängtade jeans, och en jätte fin topp. Sen sa min plånbok nej till mer köp, så jag lyssnade snällt och åkte hem.
Kan säga att jag spenderat 4.5 veckors lön på en dag, ganska bra gjort. Jag är väldigt glad över alla mina köp, och även om det svider lite i plånboken så känns de skitbra att äntligen fått lite saker man länge velat köpa.
Dagens kap: Den lilla cashmere toppen som var nedsatt från 195 dollar till 40 dollar.

Det har med andra ord varit en väldigt händelserik helg för mig, så nu ska jag gå och lägga mig tidigt så att jag orkar med en ny händelserik vecka.

image299

Party

Jag, Courtney och Steph var till nattklubben Felt igår (lördag) inne i Boston. Vi var Sweden, New Zealand and Australia, en jäkligt bra kombination.

Att vara tjej i USA är som att vara prinsessa, speciellt om man inte är amerikan. I Sverige blir man nästan chockad om en kille bjuder en på något, men här är det raka motsatsen. Här kommer man in på klubbar gratis och man blir bjuden på en massa drinkar. Eller om man går och fikar med en kille så betalar han såklart. Så fungerar det inte i Sverige, vilket jag kommer sakna när jag kommer hem. Men nackdelen är dock att amerikanska killar är inte snygga. Och ser de någonlunda bra ut så klär de sig hemskt. Hittar du någon som är skitsnygg, så vet han om det och älskar sig själv alldeles för mycket. Måste säga att svenska killar är mycket snyggare än amerikanska killar. Men, hur som helst, om en mindre fin kille vill bjuda på saker så tackar man inte nej.

Jag gillar att bli behandlad som en prinsessa, så länge jag inte känner att jag blir skyldig någon pengar för att den alltid ska betala. Men det är trevligt, så nu måste ni svenska killar skärpa er!

Klockan är nu 5 på morgonen, så det är dags för mig att få lite sömn innan jag drar in till Boston imorgon för shopping.

image299


Tidig kväll

Ikväll var det utgång med Steph och Courtney. Det började med en bit mat på Bertucci's i Cambridge men av någon anledning så hamnade vi på en mexicansk restaurante i Woburn med Robbie och Joe och en massa människor från the Y i Woburn.

Det slutade med att jag nu ligger i sängen kl 1 på natten. Kvällen som skulle hålla på i timmar slutade med att restauranten stängde kl 12 och alla beslöt sig att gå hem, alla förutom jag. Men eftersom att jag var enda som inte ville gå hem så blev jag nedröstad, och här ligger jag nu i min säng, för onykter för att somna...

Jag ville dansa, jag ville ut, men det verkade som att jag var den enda som inte ville att kvällen skulle ta slut.
Jag ska upp kl 7:30 och sen köra, hämta upp ryskan Natasha från en tunnelbanestation och sedan ta oss till skolan. För kl 9 börjar min lektion, en lördag morgon.

Gonatt Sverige, och gonatt USA!

image299


Äntligen fredag

Då har man slutat jobba, äntligen. Dagen har varit helt okej för jag har hållt mig sysselsatt med att göra pannkakor, städat, plockat disk, tvättat och sådant, så de blev inte en så lång dag som jag förväntat mig.

Nu är det äntligen helg, men jag jobbar dock imorgon kväll så jag kanske inte ska hurra alldeles för mycket. Ska nu göra mig iordning och sen ska jag ut med lite tjejer och äta middag och dansa. Courtney åker hem nästa torsdag, så ikväll blir de sista kvällen med henne, och jag hoppas de blir skitroligt då jag måste gå upp 7:30 imorn bitti för att jag ska till skolan.

Men nu ska jag ut och fira att helgen är här, och att jag överlevde denna vecka. Tur att barnen varit så bra idag då jag haft dem i 10 timmar.

Förresten, våren är här!

image299

Sluta städa?

Varje dag plockar jag rent efter frukosten (som skett när jag inte ens jobbar), jag gör rent efter alla andra i köket, och plockar in i diskmaskinen, jag plockar av bordet efter lunchen och torkar av bordet minst en gång per dag (jag verkar vara den enda som torkar av bordet i detta hus). Jag plockar ur en diskmaskinen om de så behövs och försöker att hålla köket så fint det går, vilket nästan är omöjlig då jag verkar vara den enda som bryr mig.

Idag efter middagen började min värdpappa nästan klaga över att inge disk görs under dagen och att han alltid få stå kl 10 på kvällen med disk. Jag visste inte vad jag skulle säga då han inte vet hur mycket jag gör under dagarna för att han inte är hemma. Ska jag sluta plocka in och ut ur diskmaskinen, och städa upp i köket? Han kanske märker då att jag faktiskt kämpar för fullt för att köket ska se fint ut, för min värdmamma gör ingenting längre.

Ska jag sluta försöka städa upp efter alla och hålla de hyffsat fint? Då kanske de märker att jag verkligen kämpar med att hålla detta stökiga hus fint. För det är ingen annan som städar i detta hus. Jag ska visserligen inte behöva städa upp och göra disk och allt, men jag har valt att göra de då jag inte kan leva i ett hus som är så stökigt som detta. Men nu ger jag snart upp då de bara klagar i alla fall, och inte ser att huset hade sett 100 ggr värre ut om jag inte hjälper till.

image299Hmm...

När jag var liten minns jag hur mycket jag älskade smeter av alla slag, och olika degar... Jag älskade att äta/dricka vispat ägg och socker, och såklart älskade jag chokladbollar.

Idag skulle jag och Max göra chokladbollar, för det är de bästa man kan göra som barn för det är kladdigt och gott. Elise blev nyfiken på vad de var i receptet så jag läste upp det och fick på en gång ett nej. Det var kaffe i receptet och Max får inte dricka nått med koffein i. Hon föreslog att jag kunde ha chokladsirap istället (som man gör O'boy med), och jag blev nästan arg att hon tyckte att jag skulle ersätta den viktigaste ingrediensen så jag sket i att göra de smarriga bollarna.

Pojkarna får endast dricka te som är decaf, och de får inte äta råa ägg. Så när jag gör goda smeter och allt så får de inte ens smaka, för det är råa ägg i.

Det fick mig att börja fundera om det verkligen är så farligt med lite råa ägg och koffein när man är barn. Det känns som att alla svenska barn är uppväxta med att äta chokladbollar och att äta deger och speciell äta pannkakssmet. Men det är väll inget fel på oss? Jag har väll inte blivit konstigt utvecklad eller fått några men av att vara barn.

Vad som egentligen ör mest irriterande med det hela är att det inte verkar bry sig om hur mycket socker de ger ungarna, eller hur mycket chips och andra skitsaker det äter. Men råa ägg och lite lite koffein får de inte äta/dricka. Vad skulle hända om mina barn drack läsk, skulle de bry sig då för det är ju koffien i nästan all läsk?

Jag ska försöka få tag på koffeinfritt kaffe nu, så jag kan göra chokladbollar med barnen. Det värsta är att min familj har inte en vanlig kaffebryggare så det är inte så bara att gå ut och köpa decaf och brygga hemma, utan jag måste få tag på färdigt eller nått...

image299

Fint, så fint

Idag fick jag en helt underbar katalog i brevlådan. Så nu vill jag vinna en massa pengar på lotto.

BCBGMaxazria's Early Spring 2008 med en massa fina kläder. Jag hittade en klänning som jag skulle kunna tänka mig till balen i Washington, men de kostade 380 dollar, så jag la ned den tanken. Eller en jätte fin topp för 168 dollar. Så stilrent och kvinnligt, men ack så dyrt.

Nu blev jag sugen på att shoppa bara för det...

image299

Jag saknar...

Jag saknar min bästa kompis - min mamma!

image299

Kan jag köra bil?

När jag körde till gymmet idag kändes det som att jag var en nybörjare i bilen. Jag kände mig sådär osäker som man gör när man börjar övningsköra, och sådär liten som man känner sig bakom ratten. Jag kände mig värdelös.

Jag tog mitt körkort för lite mer än ett år sen, och har nu kört bil i USA i mer än 9 månader. Jag har kör bil i den värsta delstaten i USA, där de kör som galningar. Jag kan köra inne i Boston, så jag kan helt enkelt köra överallt... Jag känner själv att jag har blivit så grymt mycket bättre på att köra bil sen jag kom till detta land, mer självsäker.

Idag blev jag av med allt. Det var som att någon tog mitt körkort och klippte de. Som om någon förbjöd mig att köra. Det går inte förklara hur de kändes att sitta där i bilen och höra någon säga att jag misslyckats. Jag känner mig så sjukt misslyckad. Hur många som redan har körkort kuggar två gånger i USA?!

Min värdpappa som satt i bilen har varit jättesnäll mot mig idag. Han har sagt att jag kan köra bil och är jätteduktig men hade otur. Han "tvingar" mig nu att ta körlektioner så att jag inte kuggar igen. Hur sjukt hemskt tror ni inte att de känns att ta körlektioner igen, då man redan kan köra bil? Eller kan jag inte köra bil? Hur fasen kan jag känna mig så jävla kass? Förut älskade jag att köra bil, men nu hatar jag det.

Såhär känner jag mig just nu, misslyckad. Förhoppningsvis känns de bättre imorn, men jag kommer ha skitsvårt för nästa uppkörning efter allt som hänt nu. Jag kommer ha ont i magen när jag kör barnen till skolan imorn...

image299


Skratta eller gråta?

Jag borde ha hållt mina fingrar i styr igår när jag skrev om att jag skulle ha min uppkörning idag för de amerikanska körkortet. För nu måste jag antagligen berätta för alla hur det gick...

Efter att ha väntat i en timme på att de var min tur att köra upp med gubben, satte han sig i bilen. Han kollade igenom alla papper jag hade med mig, skrev på sina papper, kontrollerade så att alla lampor fungerade korrekt och testade om jag kunde de amerikanska handsignalerna. Sen backade jag ut ur parkeringen och började mitt körprov. Kör ut på vägen, och skulle sedan göra en vänstersväng i ett trafikljus. Eftersom att de kom mötande trafik så fick jag lov att vänta lite tills alla bilar passerat och när jag ser att de kommer en lucka och gör mig redo att köra, så slår det om till gult. Eftersom att jag redan kört över stopplinjen så tog jag det som att jag var inne i korsningen så såklart kör jag, då de precis blir gult. Vad händer tror ni?! Jag fick köra in på sidan av vägen på en gång efter korsningen, och jag blev kuggad. Sen hoppar han ut ur bilen och går de 500 meterna tillbaka till parkering till de andra som väntade på sin uppkörning.

Han ville alltså att jag skulle stanna där när det blev gult, och inte svänga. Jag ansåg att jag redan var i korsningen, men han tyckte inte att jag var så långt ifrån linjen att jag hade behövt svägna tydligen. Jag anser fortfarande att jag gjorde rätt, för hade jag inte kört så hade han kanske kuggat mig för att jag står ute i korsningen med bilen.

Så det är alltså andra gången jag kuggat i USA. Förstå gången hann jag inte ens köra iväg innan jag blev kuggad. Och denna gång fick jag köra några meter tills jag blev kuggad. Folk säger att det är skitlätt att ta körkort i USA, men det är fan omöjligt för mig. Jag kuggar på skitsaker... Jag har kört bil i detta land i över 9 månader och kör 100 gånger bättre nu än vad jag gjorde hemma i Sverige, men de verkar som att någon inte vill att jag ska ta mitt körkort.

Det finns inga ord som beskriver hur arg och besviken jag är just nu, och jag anser fortfarande att inte gjorde något fel i den situationen. Kan erkänna att jag fick lov att gråta för att släppa ut allt idag, för jag vet att jag kan köra bil mycket bättre än andra som lyckas ta sitt körkort, men det vill inte gå för mig för det....

image299


Alicia Keys - the worlds greatest

Äntligen.
Nu kommer hon till mig. Nu får jag se henne, och sjunga med henne, och vara lycklig med henne. Äntligen finns det ett datum på hennes hemsida som säger Boston den 11 juni 2008.

I helgen kommer hon till Sthlm, och mina systrar och mamma ska dit, såklart. Jag som varit så grymt avis i flera månader nu kan äntligen andas ut, för nu kommer hon till mig. Biljetterna är visserligen inte släppta ännu, så jag har ingen biljett i handen, men den kommer att ligga där snart.Äntligen.

image299

Imorn gäller det...

Nu gör jag något man egentligen inte borde göra, men kan måste bara få ut de ur fingarna.
Imorgon ska jag ha min uppkörning för de amerikanska körkortet. Och jag skulle skämmas ihjäl om jag kuggade. Jag har kört i detta land i 9 månader så jag borde klara de, hoppas jag. Det värsta är att i denna delstat måste man ha en annan person i bilen förutom nissen från de amerikanska vägverket. Jag är inte nervös över testet egentligen, jag är mest nervös över att kugga, speciellt då min värdpappa ska sitta i baksätet under hela provet.

Min värdpappa är en sådan man som gör en nervös. Jag kommer göra så sjukt många fel, bara för att han kommer sitta där bakom mig. Jag kommer bli så nervös att jag kommer köra mot rött eller något. Min värdpappa är den sista personen jag vill ha i bilen, så jag tror att jag behöver grymt mycket tur för att klara detta test. Han är en sån man som man ser lider för att han inte själv har kontroll över bilen. Man kan se honom i ögonvrån försökte ha kontroll över bilen och allt man gör genom sin blick och varenda muskel.

Hur ska jag klara detta? Hur ska jag kunna slappna och köra lika bra som jag normalt gör?
Kommer jag att kunna kliva ut ur bilen med ett amerikanskt körkort i handen?

image299

Ett problem mindre

Hi Kristin,
You do not need to get a new passport - You will not have any trouble returning home after your extension ends.


image299

Måndag...igen

Då vaknade man upp och det var måndag igen. Ny vecka och nya problem (och äventyr).

Livet som au pair är hårt. Nu i tre veckor framöver kommer jag att jobba 45 timmar i veckan, vilket jag inte ser fram emot. Vi får helt enkelt se hur jag ser ut när dessa tre veckor är över, om jag fortfarande står upp.
På torsdag har Courtney sin avkedsfika hos min counsler, men jag kan inte komma för att jag jobbar. Och på lördag har hon sin avkedsfest/utgång och jag jobbar såklart fram till 22. Vet inte hur jag ska lösa det då jag på något sätt måste ta mig in till Boston (eller vart vi nu ska gå ut)... Känns skitsurt att missa båda sakerna speciellt då som jag inte sätt henne på jättelänge, och hon snart åker hem.

Kan inte påstå att det var roligt att vakna imorse, för jag ser bara en jobbig vecka framför mig. Så nu är det nog dags att vända på det och se en vecka med nya möjligheter istället. Nu väntar jag på att våren ska komma, och att jag snart få min efterlängtade semestervecka. Livet som au pair är hårt, men fan va jag älskar det!

image299


Resa runt i USA någon?

Jag börjar blir väldigt sugen på att resa runt i USA mer och se landet, och har nu kommit på att jag kanske måste börja planera lite då jag bara har ett år kvar.

Är det någon som är sugen på att resa runt i Kalifornien med mig om ett år?
Som det ser ut nu så kanske jag ska åka till Virgin Islands min sista månad, om inte min reskamrat bangar ur, men jag vill ha någon att glida runt i Kalifornien med i kanske två veckor eller så. Någon som är intresserad?

Eller är det någon annan som vill resa nånstans och vill ha en reskamrat så säg bara till. Jag vill väldigt gärna se mer av USA nu när jag har chansen.

På min lista ligger just nu:
- Kalifornien (och bara glida runt)
- Florida
- Vegas (kanske redan har sällskap)
- Virgin Islands (kanske redan har sällskap)
- Grand Canyon
- Texas (bara för att jag är väldigt nyfiken på delstaten)

image299


Eminem vs Jimmy Kimmel

Ett roligt klipp från Jimmy Kimmel Live får bli de sista innan jag ska hoppa ned i sängen.


image299

Au pairer

Fenomenet Au pair är väldigt intressant. Det är salig blanding av alla möjliga slags människor och personligheter, som har en sak gemensamt - de tar hand om barn.

Idag började min nya kurs, och det är bara au pairer där. Vissa är så sjukt dåliga på engelska att man inte kan förstå hur de kan kommunicera med sin värdfamilj, annars är så kaxiga att man inte förstå att de jobbar med barn. Sen finns de där nördiga au pairerna som bara sitter där och ser söta ut, och sen några få som är hyffsat normala och går att prata med. Men det verkar som att nästan alla au pairer har problem att hålla tyst och kommer aldrig i tid. Såklart är jag inte en av dem, för jag är ju från Sverige =)

Au pairer kommer i alla olika storlekar och klädstilar. Pratade med en jättetrevligt rysk tjej idag, och tro mig, hon såg ut som en rysk då hon använder alldeles för mycket smink. Sen finns det de där au pairerna som kommer från Asien, som antingen är trådsmala, eller stora (och tyvärr lever som en amerikan). Au pairer är flockdjur. Finns det en au pair i ett rum, så hittar man snabbt fler. En au pair kommer sällan ensam, om hon inte lyckats bryta sig ut ur denna au pair-värld.

Jag trodde att jag skulle få nya kompisar från alla möjliga länder, men så blev det inte. Jag har en kompis från Nya Zeeland och en annan från Australien, men min bästa kompis är såklart svensk. Jag är inte längre ute efter att ha au pair-vänner, utan jag skaffar hellre amerikanska vänner då jag insett att jag inte fixar att vara runt massa galna au pairer längre.

Vad är bäst, att umgås med en massa au pairer, eller att umgås med svenskar och amerikaner?
Hur var ert första intryck av andra au pairer på er orientation?

image299


Stay Another Day

Helt plötsligt, från ingenstans, dök en låt upp i mitt huvud. En låt jag minns att jag älskade på den tiden som dessa killar var stora. Min syster hade/har deras album, och jag kunde lyssna på den om och om igen.

Och nu, 13 år senare, så börjar jag sjunga på den, och den är fortfarande lika bra som den var då.

East 17 - Stay Another Day


image299