Gratis är mycket gott

Var på bio igår och såg en ny svensk film - Cockpit. Hade turen att gå på en förhandsgranskning och helt enkelt slapp betala för ett biobesök. Ska absolut inte klaga för gratis är gott. 


Filmen handlar om piloten Valle som får sparken och blir så desperat att han söker ett jobb utklädd till kvinnlig pilot - och får jobbet. Filmen varfaktiskt roligt och bra för att vara en svensk film Måste däremot tillägga att Jonas Karlsson är riktig snygg i sina klack och det var tack vare han som den är bra! 

 


Flyktingläger i Kenya

En väldigt fin film på alla sätt och vis. Får mig att vilja ta upp min kamera och åka tillbaks till Afrika.

Två flugor i en smäll

Först couch surfing och nu detta: Hittade en intressant artikel på Vagabond om en ny dejtingsajt. Är du en snygg tjej som söker en rik kille som tar dig runt jorden men utan att själv betala ett öre? Eller är du en rik kille som söker kvinnligt sällskap? Då ska du kolla in Miss Travel.

Grundaren av Miss Travel ligger även bakom sidor som SeekingArrangement.com, SeekingMillionaire.com and WhatsYourPrice.com, och ger sig nu in på reseindustrin. Och visst låter det lockande, en gratis resa till ett spännande ställe i världen tillsammans med en rik kille, som förhoppningsvis även är intressant och trevlig.

Sidan har två olika medlemskap; Attractive Traveler och Generous Traveler. Såhär beskriver sig Miss Travel sig själva:

MissTravel.com is the only online dating website for travelers, and more specifically, we match Generous travelers who hate to travel alone with Attractive travelers who would love the opportunity to travel the world for free.

Kan ännu inte bestämma mig om det är chockerande eller bara en rolig grej.

Ibland är det svårt nog att ens hitta en kompis som man vill resa med till olika intressant ställen. Kompisar som delar ens intresse för att resa och har råd att spendera lite på semestern. Svårare är det nog att hitta en kille, så denna sajt kanske är den perfekta kombinationen av en reskamrat som betalar för resan och vill gå på dejt. Två flugor i en smäll? Känns däremot som en väldigt materialistisk och utseendefixerad sajt där gold diggers möter killar som använder sina pengar för att få tjejer. Däremot ska det bli otroligt intressant och se hur bra det går för denna sajt. Vad tror ni?

You only live once, and there is a lot of world to see. So what are you waiting for?


Rea-tider

Ni som känner mig väl vet att jag gärna inte rör mig där det är packat med folk. Ni som känner mig vet att mig hittar man på sidan av där jag sitter och myser. Men ni som känner mig vet nog inte att jag i detta tillfälle skulle kunna sätta mig på ett plan till Afrika.

Det är rea-tider och det är verkligen rea överallt. Stod och köa härom dagen för att köpa en sjal på rea, och jag var inte ensam. Tjejer bokstavligen stormade butiken, så jag tog min sjal och gick Bestämde mig imorse för att gå på ännu en förturs-rea bara för att jag kunde och tog mig därför till NK. Kändes väldigt trevligt när en vakt står utanför och kontrollerar att man har ett nyckelkort och sen välkomnar en in, som om man vore en mycket viktig kund för dem.

Väl inne började ångesten komma krypande. Inte för att det var mycket folk utan för att alla bara skulle handla och handla. Nästan alla fick runt med en NK-kasse och sprang runt som galningar för att få de bästa kapen. Då ville jag tillbaka till Afrika, till Inhambane där den enda kassen man hade i handen var en matkasse, gärna fylld med goda bananer och mango. Där handla man ingenting onödigt. Eller ja, chokladen varje fredag kanske var onödig, men där levde man i nuet. Livet gick inte ut på att shoppa och ha de senaste kläderna eller sakerna, utan att klara dagen! NK fick mig att vilja ta flyget till Mozambique, även om jag klagade så mycket om hur hårt livet var där.

 


Blommor

Nu står en vacker blombukett på köksbordet och luktar sådär härligt somrigt. Tack mamma, pappa, farmor och farfar för denna otroligt fina bukett och för att ni firat min examen med mig!


Student = fattig?

Det är en vecka sen jag tog examen och lämnade studentlivet bakom mig. Det är en vecka sen jag inte längre räknas som student (förutom att mitt mecenat-kort håller sommaren ut). Det är alltså en vecka sen livet började, eller?

Har alltid fått höra att man är fattig som student. Att studenter lever på pasta och nudlar den sista veckan innan pengarna kommer från staten. Studenter är alltså lika med fattiga, eller är det verkligen så? Jag har nämligen aldrig haft mindre än 100 kronor på mitt konto innan månaden är slut (inte vad jag minns i alla fall) och jag kan inte påstå att jag vänt varenda slant för att få månaden att gå ihop. Visst, pengarna räckte precis, men jag kände mig inte direkt fattig för det. Men nu sitter man här, en vecka efter examen, och är fattig som en lus. Inge mer studiemedel trillar in på ens konto, för att inte glömma att det sista man fick innan sommaren endast var 4500 kr och täckte hyran. Nu sitter man här, arbetslös och inte ett öre kommer in på kontot. Nu misann känner jag mig fattig! Nu känner jag mig otillräcklig och snål! Nu kommer skuldkänslorna att jag la ut nästan 3000 kronor på min examen, pengar jag då hade men behöver mer idag! Jag kan inte åka någonstans, även och väldigt gärna vill det, vilket gör att jag sviker dem runt mig som hoppats på en resa till varmare breddgrader. Nu återstår frågan hur jag ska klara sommaren, men det löser sig nog!

Och vem är då Kristin? Jo, en nyutexaminerad "turismvetare" som spenderat 3 år på universitet för att sedan komma ut i arbetslivet och inse att det är omöligt att få jobb utan erfarenhet. Och jag som fick höra att branschen skrek efter oss akademiker, men tydligen är erfarenhet viktigare än kunskap! Nej, jag är inte bitter! Någon som har ett jobb att erbjuda?!

Examen 2012

Då var man utbildad, inte längre en student även om mitt mecenatkort gäller sommaren ut. Nu är jag 100 % vuxen och måste skaffa mig en riktig inkomst. Både skrämmande och spännande, för vem vet vad man gör om ett år...

Här kommer lite bilder från examen, eller snarare firandet: