Bensin

Jag såg en bil härom dagen med ett klistermärke i rumpan där det stod:

When Bush was first elected gas cost 1.49

Kan ni förstå att amerikaner betalade 1.49 dollar per gallon, för 8 år sedan?! Med lite snabb uträkning, med avrundningar och annat, kostade alltså då besinen ca 3 kronor litern.. Nu ligger bensinen runt 2.55 dollar per gallon där jag bor, vilket är ca 5 kr litern.

None

Redo?

Efter lite mer än två veckors semester från bloggen tror jag att det snart är dags igen. Jag tror minsann att min energi börjar komma tillbaka till mig, och att bloggande kan fortsätta. Anledningen till att jag tog semester från bloggen var att jag gick in i en "blogg-vägg", visste inte vad jag skulle skriva om längre. Alldeles för många personliga saker hände att jag trängde bort vardagen och fick skrivar-black out.

Så nu hoppas jag att ni är redo för mig igen för jag tror jag är redo.

None

....

Med denna låt tar min blogg en paus ett tag...

Danny Boy - Eva Cassidy

None

Förändringar

Åkte förbi en besinmack imorse och blev helt chockad när jag såg priset på besinen. Priset för en gallon ( 3.78 liter) besin låg på $2.95. När jag kom till USA för 17 månader sen låg besinen runt samma pris, sen börjad den stiga, och stiga, och stiga... I våras låg den på runt $4.19, och sen sjönkt den sakta men säkert. Nu ser jag nästan framemot att tanka bilen igen för att se hur mycket en fulltank kommer kosta. Som mest tror jag att jag betalt över 70 dollar för en fulltank på BMW, men jag får nog betala runt 50 dollar idag (i alla fall vad jag tror).


Samtidigt som jag satt och kollade upp detta otroliga bensinpris så tog jag även en titt på vad
dollarn ligger på. Det var ett tecken på att de var länge sen jag hade koll på den. I mars när jag köpte min iPod touch låg dollarn på 5.95, och din min förvåning har den nu gått upp till 7.21. Måste säga att det händer mycket i USA just nu, alldeles för mycket.

Jag är mest nyfiken på om finanskrisen kommer påverka mig någonting just nu.
Redan har den påverkat folk jag känner, så på så vis pårverkar det även mig... Men kommer den att påverka mig på ett annat sätt?
None

Hawaiian

Igår nämnde jag för min granne att jag var otroligt sugen på en Hawaii pizza. Hennes respons var då att hon skulle äta Hawaiian för hon höll på att laga kina mat.

Sen när tillhörde Hawaii Asien? Hon är nog en av de mest blåsta amerikaner jag träffat hittills.

None

Tvätt

Vi har nu levt utan tvättmaskin i två veckor då den tyvärr har gått sönder. I tisdags skulle den blivit fixat men det var tydligen något fel på reservdelen att vi nu måste vänta längre.

Jag hade tur som tvättade nästan alla mina kläder dagen innan den gick sönder, så jag har klarat mig ett bra tag. Men nu börjar mina underkläder ta slut. Min tvättkorg är överfull, så jag vet inte hur jag ska klara mig om jag inte kan tvätta under helgen. Min värdpappa har erbjudit sig att betala om jag går till en tvättomat, men eftersom att jag inte torktumlar alla mina kläder håller jag mig helst därifrån....

Ack, vilket i-lands problem. Som tur är så har jag många kläder, så jag skulle klara mig ett bra tag till, men då måste jag leva på mina reservkläder.

Slutar kl 7 ikväll, vilket kommer vara helt underbart. Plus att jag ska träffa min pojke. Så de kan inte bli bättre!

None

Sorry for being a bitch

Hur kan man vara så dum att man blir arg när någon överreagerar, när man själv överreagera ännu mer? Att man gör ett krig av något som egentligen bara var ett missförstånd.

Jag vaknade upp imorse och kunde inte tänka på något annat än Förlåt. Jag är förvånad över mig själv hur lätt det var att svälja stoltheten och ta på sig skulden. Men de måste vara för att jag bryr mig enomt mycket om denna person, och att jag känner mig skyldig. Jag överreagerade på en överreaktion, och nu känner jag mig som en idiot.

Förlåt!!!!!

None

Lilla snigel

Igår när jag skulle hämta Sam på skolan verkade alla vilja köra 30 mph på 40-vägen. Som tur så är vägen tvåfilig och man kunde sicksacka sig igenom alla sniglar. Men idag av någon anledning verkade alla vilja köra som galningar. Så duktig som jag är så körde jag såklart i 40, men ändå så brummade det förbi en massa bilar. Man kände sig nästan som en snigel fast man egentligen bara höll sig till hastigheten.

Så nu är jag nyfiken och veta hur trafiken är imorgon. Kommer de vara sniglar eller fartdårar ute, eller kanske alla kör i 40 mph precis som jag.
 

None

Basshunter

I fredag när jag satt i bilen med Jon och hade radiokanalen Kiss 108 på i bakgrunden hörde jag något som lät bekant. Jag skruvade upp volymen. Denna låt var det:


Låten spelas på amerikansk radio.... Dock har jag endast hört den en gång, och det var på natten då de har något som heter Club Kiss och bara spelar partymusik och olika remixer. Kan inte påstå att jag var så jätte stolt över att säga att det var en svensk artist, speciellt när jag kunde se hur Jon verkligen inte tyckte den var bra.

Måste säga att Alvin and the Chipmunks version är mycket bättre:


None

Såklart

För någon månad sedan köpte jag en jättefin höstjacka. Igår insåg jag att jag inte klär upp mig så mycket att jag behöver den, och kommer med andra ord aldrig använda den. Så jag tänkte ta steget att lämna tillbaka den. Jag vet att jag tänkte att det var jätteviktigt att behålla kvittot utifall att jag en dag skulle komma till förnuft, men jag kan inte hitta det. Varför är det alltid så att man lägger saker på en speciell plats så att man inte tappar bort det, men sen glömmer bort vart man lagt det? Jag måste ha lagt det någonstans i mitt rum, men jag vet inte vart jag ska börja leta. Och nu när jag bestämt mig för att jag vill lämna tillbaka jackan så måste jag ju hitta det.

Håll tummarna för att jag hittar det i veckan, så att jag blir 45 dollar rikare.

None

Kärlek

Ibland är kärlek det enda vi behöver. Den där kramen, eller den där blicken som verkligen kan göra ens dag.
Nu börjar min mage kurra, så jag måste ge den lite kärlek så att den mår bra.

None

Fredag kl 20:40

Måste säga att det är segt som fasen just nu att jobba en fredagkväll. Sitter med en kopp varm choklad och kollar på Ratatouille, så jag kanske inte ska klaga så mycket. Jag jobbar till kl 22, vilket är mindre roligt då det är så sent att man egentligen inte kan göra så mycket mer på kvällen. Jag som nästan aldrig sminkar mig är av någon anledning sminkad ikväll, så nu måste jag se till att inte gå och lägga mig så fort mina värdföräldrar kommer hem.

Idag fick jag ett råd av min värdmamma. Att aldrig skaffa barn. Precis det sa hon (fast på engelska såklart).

None

Inte som i Sverige

Ikväll var det dags för en Chai Tea Latte på Starbucks med Marie och Malin. Det är alltid skönt att träffa någon efter en arbetsdag och få prata/klaga av sig. Men eftersom att jag inte är i Sverige så åkte jag såklart inte till de närmaste Starbucks som ligger någon minut från mig...

Jag gjorde något jag endast skulle göra i detta land, för en timma på Starbucks. Bilresan började i Wakefield (där jag bor såklart) och sedan genom Stoneham, Woburn och till Winchester för att hämta Marie. Sen åkte vi vidare till Belmont för att hämta upp Malin, och hamnade i Arlington och Starbucks. Sen när vi skulle hem var de dags igen - Arlington, Belmont, WInchester, Woburn, Stoneham och till sist Wakefield. I Sverige hade jag aldrig kört runt så mycket för en fika. Men i USA är 25 minuter jätte nära...

None

Dagens låt

Shontelle - T-shirt


None

Nått skoj att göra...

Gör såhär:
1. Ta fram din mobil
2. Bläddra igenom din inkorg för sms
3. Stanna när du räknat till tio och skriv första meningen i sms:et
4. Gör likadant på varje fråga


1. Vad skulle du säga om din pojkvänn var otrogen mot dig?
U r so pissed at me for going out

2. Vad säger du alltid till din bästa kompis?
Medium hazlenut with xtra milk
3. Vad är det första du säger när din kompis blir påkörd av en buss?
Hung over
4. Vilket sms blev du mest berörd av?
And i miss you too
5. Vad säger din mamma innan du går och lägger dig?
I really miss you too
6. Vad skulle du skrika om du vann en miljon kronor?
Drive back here tonight swedish nanny
7. Vilka ord skulle du säga till gud om du trodde på honom?
Oh!
8. Vad vill du höra mest av allt?
You're not supposed to say that
9. Vad skulle du säga om du fick MVG i alla ämnen?
haha YES
10. Din romantiska replik?
Marie ska jobba 15-20 imorgon, så det det blir ingen bio
11. Vad skulle du säga om du blev bestulen?
Up to you

None