Sommar igen?

Måste börja med att säga att jag har gått runt i sommarkläder i 3 dagar nu. Det har varit ca 35 grader här i veckan, väldigt konstigt eftersom september är höst för mig. Men nu sjunker graderna igen och det kommer bli runt 20 grader, men jag ska inte klaga. Kan säga att jag gillar inte solen längre, jag gillar skugga! =)

Var och klippte mig idag för första gången i detta land. Har varit orolig för mitt första besök hos en amerikans frisör länge nu, men Elise bokade en tid åt mig hos hennes frisör så jag fick en liten knuff. Damen var lite mysko, men det får duga. Håret är kortare nu och inga slitna toppar. Men damen tyckte de var så roligt att leka med mitt hår tror jag så hon fönade till en riktig amerikansk frilla. Fluff fluff skulle jag kalla de för, flygit hår och volym.


Tänkte lägga upp en typisk arbetsdag i Wakefield, så ni får se hur det är att vara au pair.

7:30 Börjar jobba. Går ner i köket och äter frukost medans barnen springer runt.
8:15 Sam går till skolan
8:25 Max åker till skolan
(Jag och Elise turas om att gå och köra barnen. Den som kör Max till skolan tar även med sig lilla Harry)
9:00 Slutar jobba för morgonen
11:00 Börjar jobba igen och sitter mest och väntar på att Harry ska vakna
11:20 Åker och hämtar Max från skolan (med Harry)
11:35 Max slutar skolan
12:00 Lunch
14:00 Harry har sin andra nap
14:10 Jag och Max har vårat "snackparty"
14:30 Går och hämtar Sam
14:50 Sam slutar skolan
17:30 Middag
18:00 Slutar jobba efter middagen om jag inte jobbar till 19:00 dvs...
18:30 Slänga alla ungarna i badkaret och göra den iordning för sängen
19:00 Slutar jobba

Glappet mellan att Sam slutat skolan och middagen är den jobbigaste delen. Ungefär 2 timmar för dem att leka, städa deras rum, göra läxor och kolla på tv. Det är då man är som tröttast och bara vill sluta jobba för dagen.

Imorgon (fredag) kommer Pernilla hit, och så ska vi färga hennes hår. Ska bli spännande. Sen så kl 2 så åker vi iväg mot Niagara Fallen och Kanada. Ska ta massa kort och lägga upp dem sen när jag kommer hem, vilket bli tidigast på måndag.


Looove it!

Amerikaner är knäppa och jag var nära att krocka med en galen amerikan, men ändå älskar jag det här. Jag trivs underbart bra och min familj kan inte bli bättre. Visst, jag jobbar och jobbar, men det är roligt.
Helgen har varit en lugn helg. Var hos Pernilla igår för första gången sen hon bytt familj. Hon jobbade kväll så jag gjorde henne sällskap. Mycket trevligt, plus att tösen hon tar hand om var en jättecharmig flicka som fuskar i armbrytning.
Idag har jag inte gjort så mycket. Alla fick massa andra saker att göra så jag väntade mest på att folk skulle ha tid för mig. Men det slutade med att jag, Pernilla och Ida hade picknick i Wakefield. Gott med thaimat.

På fredag åker vi till Niagara fallen med kursen vi läser på MassBay Community College. Ska bli skitroligt att se Niagara Fallen, plus att vi kommer åka till den kanadensiska sidan och får besöka ett annat land. Och inte nog med det så kan vi gå ut och parta där då åldern är 19 i Kanada och 21 som här i USA.

Tänkte uppdatera bloggen lite med bilder denna gång. Har inte gjort det på ett tag.
Väntar fortfarande på några bilder som Andrew tog på överaskningsfesten, men vi får se om det kommer eller inte.


Kat's 30-års fest på Tryst i Arlington:
       
     
 


 

Picknick I Wakefield med Pernilla och Ida:
     
 



Ska ta massor av kort när jag är i Niagara fallen. Hoppas det blir lika roligt som jag hoppas. Jag kommer i alla fall ha skitroligt med Ida och Pernilla.
Nästa vecka kommer det bli över 30 grader varmt igen. Livet här i Boston är hårt när det är som sommar fortfarande. Jag som precis börjar använda jeans, får ta fram shortsen och kjolarna igen, för sommaren är inte slut ännu.
Om 90 dagar kommer min familj hit till Boston. Längtar så efter dem. Jag ska fira jul och nyår med min familj. Kan det bli ett bättre år i USA?!
Har nu varit här i 4 månder. Tiden går snabbt, nästan för snabbt. Om 4 månder måste jag bestämma om jag vill förlänga mig tid här eller inte, och skulle jag välja idag så skulle jag förlänga, men man vet aldrig vad som händer de närmaste 4 månader som kan göra att jag ändra mig och vill hem.

Det är underbart här. Har mina vänner, mitt liv och en familj. Men jag saknar min familj, min mamma och pappa, och mina systrar. Min farmor och farfar och min släkt. Saknar er! Men det finns många andra än min familj i Sverige som jag saknar också, så ni ska inte tro att ni är bortglömda.

Efter helgen kommer en troligtvis en massa bilder från Niagara Fallen med de svenska flickorna!


Nära att krocka!

Måste dela med mig av min nära-krocken-upplevelse.
Jag kör på en gata i ca 50 km/h, ser en svart bil på en gata som korsar min gata. Den svarta bilen står stilla och det ser såklart ut som att han står och väntar på att jag ska passera. Kan även tillägga att denna bil såg jag redan ca 100 m före och han stod då även still. Precis när jag ska passera hans gata, tror ni inte att han kör ut alldeles framför mig?! Jo, männsikan kör ut och korsar min väg, så lilla Kristin får tvärbromsa så att alla saker i bilen flyger fram, med en bebis i baksätet. Jag var alltså bara någon millimeter från att köra i bilen, som bara fortsätter att åka vidare.
Där sitter man helt skräckslagen.
Undrar vad människan tänkte med när kan skulle korsa min gata precis framför nosen på mig. Trodde han att jag också hade ett stop i den korsning? (Vilket för övrigt ska stå under hans stop-skylt i sånna fall) Eller trodde han att skulle hinna korsa vägen innan jag kom? IDIOT!
Nu vet jag i alla fall att Volvon har bra bromsar, så det är ju ett plus. Och lilla Harry sov fortfarande i baksätet.

Jag har alltid sagt att jag inte litar på amerikaner i trafiken, och det här är ju bara ett bevis på att jag inte borde göra det heller.

Helgen är över =(

Nu går mina helger aldelles för fort. Imorgon börjar en ny vecka med jobb, jobb och jobb.

I lördags åkte jag och Steph till Natick Mall (eller Natick Collection som det nu heter) för lite shopping. Vi var där i fredags också och hälsade på Pernilla innan hon flytta. De har massa butiker, dyra som billiga.
http://www.natickcollection.com/mallmap.asp?mallid=858 för de som är intresserade va de har för butiker.
Det var jättemycket trafik och jag tror att det tog oss ca 1 timme att åka dit, så när vi väl var framme så var vi båda så trötta att vi knapp hade lust att shoppa. Har hittat en grymt bra skobutik i detta land Payless. De har tyvärr många fula skor, men sen har de riktiga guldkorn, och billigt är det också. Köpte ett par jättefina svarta högklackade skor med rundad tå för $25 (vilket är ca 175kr). De hade även bruna som jag nu beställt från deras hemsida då de inte hade min storlek. Hur fina skor som helst, för bara 175 kr, vilket kap. Jag och skor!! haha
Sen var det dags att dra sig hemmåt igen.
På kvällen skulle jag och Steph på en överaskningsfest. Förra söndagen träffade Steph ett par på Starbucks som hon satt och prata med i 2 timmar. Hon blev då bjuden på denna överaskningsfest för Kat, hans fru. Så i lördags så åkte jag och Steph till Arlington och till ett ställe som heter Tryst där de bara var okända människor för mig.
Måste erkänna att jag var väldigt skeptisk när jag körde mot Arlington eftersom att jag inte träffa någon av dessa människor och att alla skulle vara 30+.
Kvällen visade sig vara en galet rolig kväll med galna amerikaner. Vi hade så trevligt att vi var de sista på stället när de stängde och blev bjudna på "efterfest" i Belmont, staden bredvid. Där satt vi (jag, Steph och Andrew, Sarah och Daran, Kat och Joey och Alex och en annan tjej) och spelade kort och snackade skit. Jag har bjudit alla till NYC på min födelsedag för de var ett skitrolig gäng, så vi får se om de kommer eller ej. Steph har massa roliga bilder på sin kamera som jag ska få sen, så ni ska få se vad jag har gjort denna helg. De trodde för övrigt att jag var ca 24 år. Vilken komplimang va?!
Efter den helt underbart roliga kvällen i Boston var jag hemma igen och i sängen kl 4:30 på morgonen.

På söndag morgonen (idag) så ringde Pernilla kl 11 och väckte mig. Jag har inte sovit så här länge någonsin i detta land, kändes jättekonstigt. Pernilla som nu bor i Andover (ca 20 minuter ifrån mig istället för 40 minuter som det var innan) kom till mig vid 12-tiden och vi drog iväg till Square One Mall för att fördriva söndagen. Shoppa, det kan jag, för det är sååå roligt. Enda sen jag kom till USA har jag letat efter ett par snygga sneakers, men inte lyckats. Idag tror jag att jag lyckades. Hittade ett par Fila-sneakers efter mycket om och men, och jag tror att det är ett par skor jag vill ha. Eftersom att de inte hade min storlek, som vanligt, så har jag nu beställt dem. Så nu till veckan så måste jag åka tillbaka dit för att först hämta skorna från Payless som jag beställt, och sedan mina sneakers. Vi får helt enkelt se om det är ett par skor jag vill ha. Har lyckats spendera mycket pengar nu på sistonde, men det är sååå roligt att shoppa i detta land, speciellt när allt är så mycket billigare.

Bara denna vecka har jag köpt 3 par tröjor, 1 par skor, 2 par vantar, 1 bh, en jacka och beställt 2 par skor =)
Har redan börjar fundera hur jag ska få hem alla mina kläder och skor till Sverige när det är dags att lämna landet och au pairandet. Men det får bli ett problem då istället, för man måste ju få shoppa lite!

Nu är det dags att sova så jag orkar jobba nu till veckan. Barnen har varit änglar nu när skolan dragit igång, och jag njuter av att vara au pair.
Ska lägga upp massa bilder från 30-års festen när jag fått dem av Steph.

Gonatt Sverige!!


Amerika

Ni vet säkert redan att amerikaner är knäppa.
De snackar om att de vill att deras barn ska vara självständiga, men ändå så följer de dem varje steg de tar.
Det är lata och har alltid bråttom. Allt ska gå så snabbt som möjligt helt utan att lyfta ett finger. I Sverige fick jag alltid gå ut ur bilen, öppna garageporten, hoppa in i bilen och sedan köra in den i garaget. Här sker allt elektonisk, så man behöver bara trycka på en knapp i bilen och så är garageporten öppen.
Har man brottom så har man. Och där kommer väll snabbmaten in i bilden, och drive-through. Kan man köpa mat utan att gå ut ur bilen så finns det såklart drive-up bankomat och apotek här.
Visste ni förresten att endast 25% av amerikanska befolkningen har pass?
Ibland funderar man hur smarta människor i detta land är, speciellt när de gäller trafikskyltar. Först finns såklart de "vanliga" stop-skylten som vi även har, men sen har jag även sett en stop-skylt som de står "Full stop" på. Då börjar man fundera vad "Stop" egentligen betyder, eftersom att det även finns "Full stop". Enkelriktat-skyltarna är inte bara en skylt med ett tecken på utan de måste även skriva på skylten "Do not enter" eller " One way". Och lämna-företräde-skylten måste de såklart skriva "Yield" på så att alla fattar. Kan ni förstå hur mycket text man måste hinna läsa när man ute och kör i USA?!
En annan sak som ni säkert redan visste om amerikaner är att de flesta knappt vet vad som finns utanför deras stad eller delstat. De har t.o.m svårt att veta vart alla delstater ligger på kartan. Världskartan existerar inte ens.


Jag trivs verkligen, men jag blir bara mer och mer frustrerad över hur amerikaner är idioiter och lata människor. Jag kan inte fatta hur människor kan äta allt som man äter i detta land. Eller hur allt ska vara så bekvämt som möjligt. Jag kan förstå att det är så många som är överviktiga i detta land, men ingen verkar bry sig, inte ens föräldrarna.

Gonatt Sverige!!!


Höst

Tro det eller ej, men hösten har även kommit till Boston. Löven har nu börjat ändra färg och vindarna är fler och kallare. Men det är långt ifrån hösten i Sverige. Idag kommer det nämnligen bli över 30 grader, som det alltid är här på sommaren annars. Så ännu en dag i linne och kjol.

Helgen börjar närma sig och jag längtar. Kl 5:30 amerikansk tid slutar jag jobbar (23:30 svensk tid) och då är det helg. Inte för att jag har npgra planer som jag brukar ha, men jag vet att jag kommer träffa Ida, Pernilla och Steph. På söndag är det även cluster meeting (au pair möte) så då får man träffa alla knäppa au pairer runt en.
Veckan har förresten varit lång och jobbig. Har jobbat jättemycket, men jag ska vara glad för skolan har börjat nu. Men stackars Kristin jobbar 8-10 timmar varje dag denna vecka, med barn.

Antar att det kommer ett långt inlägg på söndag eller måndag om helgen som varit.
Helgerna är underbara här för man har alltid något att göra. Och det ska bli roligt att träffa flickorna!!!

Silverchair - Straight lines
Har inte insett förrens nu att det är en skitbra låt.

En ny helg i Boston

Världens bästa Boston.
Veckan spenderades i Cape Cod och tog slut på fredag här i Wakefield, sen började ännu en galen helg.

Lördag
Jag och Pernilla åkte till svenska paradiset IKEA. När man går där glömmer man att man befinner sig i USA och blir påmind när man hör någon prata amerikanska.


Inköpslista:

IKEA paraply i svenska flaggans färger
Fleecepläd
Bakmått
IKEA-kasse
2 "nackkuddar" till mina pojkar
Tandborstmugg
Doftljus
Galgar
Glasburk (som ska användas till barnen)
Laptop-kudde (bäst att ha i knät)
SUMMA: $54.75 (ca 383 kr)

Swedish food store:
Ahlgrens bilar
Tunnbröd
Daim
2 Kalles kaviar
3 Marabou chokladkakor
SUMMA: $23.72 (ca 166 kr)


Till lunch åt vi såklart köttbullar med lingonsylt och gräddsås. MUMMA!! Måste även nämna att lilla Kristin åt 16 köttbullar, så gott var det.


På kvällen träffade vi söta Ida och gick på bio. Vi såg The Nanny Diaries vilket är en film som måste ses om man är au pair. Den var väl bra...antar jag, om man är au pair! haha

Söndag

Jag och Pernilla vaknade väll vid 9-tiden, men eftersom att hennes säng var så skön så hade jag svårt att ta mig ur den. Planen var att vara vid Ida vid 11-tiden, men den sprack. Till frukost åt vi tunnbröd med kaviar på. Vet att kombinationen inte låter så underbart god, men det var hur gott som helst. Kaviar var en sak man börjat sakna.
Vi kom till Ida vid 12-tiden och sen bar det iväg mot Cambridgeside galleria för shopping.

Inköpslista:

Skor
Stickad kofta
Ögonskuggor
Stuprörsjeans som är snickarbyxor (låter tokknäppt)
Duschkräm + body butter + scrub
SUMMA: $162 (ca 1134 kr)


Som ni kanske märker så blev min helg väldigt dyr. Men de var de värt.  Hade skoj med flickorna och fick lite saker jag behöver, eller egentligen inte! haha
Känns som om jag har spenderat sammanlagt 4 timmar i bilen denna helgen med tanke på hur långt man måste köra för att ta sig överallt i detta land.

Nästa veckan börjar skolan här, och det ska bli skönt att barnen ska tillbaka, för då blir det förhoppningsvis roligare att jobba. Veckan i Capen var förövrigt rolig. Jag och Elise gjorde ganska mycket med barnen, som en utflykt till en annan "stad", minigolf och campfire på stranden. Barnen är inte här denna helg, och jag måste erkänna att jag saknar dem. Men imorgon får jag träffa dem igen, mina underbara troll!!!