Uppdatering

Var till Burlington mall idag och försökte shoppa... Har ÄNTLIGEN hittat brevpapper vilket verkar vara omöjligt i detta land, så nu ska jag svara på Sunes brev.
Men den stora nyheten är.... *trumvirvel*...att jag fick en killes telefonnummer.
Var in i en butik och en kille som jobbade var good looking faktiskt. Han tyckte jag såg lite vilsen ut (vilket jag var med flit) så han frågade om jag behövde hjälp. Hans första reaktion när jag öppna munnen var typ "Ooh, your accent. Where are you from?". Jag förklarade då såklart att jag var en au pair från Sverige. Sen så frågade han igen om jag behövde hjälp med något. Så ska man kläcka ur sig nått bra för man vill ju gärna prata med killen, så jag kan kom på att jag letar efter mjukisbyxor som inte är trekvarts. Han gick och hämtade ett par åt mig på lagret för de fanns inte ute i butiken ännu - service. Innan jag gick ut ur butiken, efter lite småprat vid kassan och i butiken, så frågade han hur länge jag skulle vara här. Och om jag inte hade något att göra så fick jag gärna höra av mig. Så tog han upp en lapp ur fickan skrev ned sitt nummer och gav det till mig samtidigt som han presenterade sig. Han heter Matt för övrigt.

Säger inte att jag hittat en kille eller så utan bara att jag fått mitt första telefonnummer, bara sådär... Den snyggaste killen jag sett i detta land hittills, förutom Johnny Depp och Orlando Bloom. De e bara så komiskt hela grejen. Så nu måste jag ju höra av mig, och jag är helt ledig i helgen så vi får se om han är det också...

Aj...

Jag har glömt mitt hjärta hemma i Sverige...

Livet på en pinne

Nu är det midsommar. Det är nu jag saknar Sverige och saknar alla som mest. Jag vill verkligen vara hemma nu och fira midsommar tillsammans med min familj, Tosebys, Anestedts och Gustavssons. Jag vill vara med dem precis som alla tidigare år. Jag vill leka alla lekar, äta all god mat, åka till vackra Sundborn och dansa runt majstången. Jag vill helt enkelt vara hemma hos er nu. Hoppas jag inte blire bortglömd nu bara för att jag inte är hemma denna sommar.

I helgen när alla i Sverige firar midsommar och har de helt underbart så ska jag och Steph in till Boston, och Cambridge. Steph är ensam hemma så det blir nog Sex and the City hemma hos henne, med god mat och roligt sällskap. Hoppas flickorna från Tyskland kommer. Plus killen som Steph var på dejt med idag/ikväll kommer.


Idag har jag kört på dem amerikanska Highway'en för första gången. Jag hittade alla exits som jag skulle hitta, så jävla stolt.


image69
I detta hus bor jag (taget från garaget). Mitt rum är på tredje våningen. Huset är inte klart utvändigt, därför ser det ut som det gör.
image70
Huset igen (taget från uppfarten). Som ni ser så håller verandan på att falla ihop, så gammalt är huset.

image71
Detta är (som ni ser) garaget. Huset kommer att vara i samma färger som garaget när det är klart.
Kolla in grannhuset. Det är gult, grönt och lila. Sååååå fult.

image72
Detta är tagit i Eastham, Cape Cod. Alla hus är väldigt speciellt byggda och inte så jätte vackra (enligt mig)

image73
Detta är den privata stranden i Eastham. Perfekt för lediga dagar/timmar eller att ta barnen till.
Huset i bakgrunden såldes för ca 2 miljoner dollar. Ett helt vanligt sommarhus...

image74
Eastham by night. Low tide, helt fantastiskt.


Får som sagt inte lägga upp bilder på barnen på bloggen så det är mest tråkiga bilder på annat.
Detta är mitt liv, inte helt fel. Det är inget som Sverige...
Skulle hitta tea idag när jag var på Target, men de enda de verkar dricka i detta land är Ice tea...
Jag älskar mitt rum, känner mig verkligen hemma här. Det är stort och helt underbart. Och att jag har eget badrum är också helt underbart! Imorgon börjar jag klockan 2 och jobbar till 10, så jag har en hård dag framför mig. Barnen ska på playdate innan jag börjar så förhoppningsvis är de trötta och lätta när jag ska börja jobba.
Har förresten fått mitt amerikanska personnummer och ett bankkonto plus löneförhöjning tack vare Bush. Tänkte försöka fixa körkortet nästa vecka också, så jag har det gjort.

Nu är det läggdags. Ska skicka lite bilder till mina föräldrar innan jag somnar så de kan hålla sig uppdaterade! hihi

Älska


Crazy

Har snart varit här i en månad och jag älskar det. Jag ångrar ingenting att jag åkte och det är verkligen de bästa jag gjort på jätte länge. Visst, jag jobbar i en familj... Men det är så roligt att komma så nära Amerika, att få leva som en amerikan. Jag pratar engelska hela dagarn, och måste säga att det går bättre och bättre för varje dag. Det har konstiga saker här och galna saker, men även smarta saker. Alla dessa bilar som är gigantiska, och de har även såå snygga bilar i detta land.
Sen igår (fredag) förmiddag har vi varit i Eastham, Cape Cod. Det är roligt att vara här för de händer mycket. Idag har vi varit på en konst festival (antar jag att jag kan kalla det för) i Orleans. Vi såg en puppet show, Hans och Greta, som var såå bra. Sen gjorde barnen lite konst och vi kollade även på konst. Eftersom att himlen varit helt blå hela dagen var de jätte härligt. Sen när vi kom hem var jag och Sam till stranden och hade skitroligt. Att man kan ha så roligt med en 6-åring. Vi sprang runt och greja. Jag har blivit jätte duktig på att låta barn skita ned mig och att skita ned mig själv för att ha roligt. Har tagit massa bilder, så vi får se om det blev nå bra när jag kommer tillbaka till Wakefield på måndag. Sen efter stranden var det dags för baseball i Brewster. Vi tog vårt pick och pack med oss och åkte till Brewster för att se the White caps spela. Min första baseball match.
Nu på kvällen var jag med Elise till en butik i Orleans som har allt. Själv köpte jag två block som det står "A note from Kristin" på varje sida. Skitroliga. Plus två pennor med mitt namn på såklart. Inte alltid man hittar sitt namn på saker och ting. I denna butik hittade jag även Annas pepparkakor och Gilles kakor. Båda med svenska flaggan på =)

Vi får se hur dagen imorgon blir. Förhoppningsvis lika rolig som denna dag. Är röd efter dagen på stranden trots solspray. På måndag åker vi hem, och sen är jag ledig den dagen. Tänkte hitta en ställe att ta de lugnt i solen på, och sen sticka till ett supermarket och köpa onödiga saker som kanske är goda. Kolla vad amerikaner äter.

Jag vet förr när man hörde barn prata engelska i Sverige blev man så häpen. Men nu är det inget speciellt med att folk pratar engelska, inte ens barn. Jag tänker t.o.m på engelska ibland när jag skriver detta inlägg. Vissa ord vill jag bara skriva på engelska. I guess I'm starting to become an american.

Förresten så har jag funnit min bästa kompis (skämt) här i Boston. Hon heter Steph och kommer från Nya Zeeland. Vi ska fira nyår på Time Square i New York. Plus att vi ska åka med i Sex and the City bussen i New York.
Hon är galen vilket bara är roligt. Så bli inte förvårnad och om sticker till Nya Zeeland snart! haha
Vi skämtar om att vi är bästa kompisar, för vi bor jätte nära varandra så bli har bara varandra just nu, fast ändå inte. Antar att det är ett internt skämt. Mitt första interna skämt i detta land, med min nya bästa kompis! Haha.
Jag, Steph, Sara och Isa (båda från Tyskland) kommer nog hitta på galna saker i framtiden. Förhoppningsvis, om jag får bestämma, blir det stranden nästa helg.

Ska skriva mer om våran resa till Cambridge nästa gång jag skriver.

Hur som helst, det är underbart här. Jag saknar inte Sverige (än) och jag saknar inga personer (nästan)!!! hahah
Jag älskar mitt beslut att åka till USA som au pair. Att jag vågade åka helt själv, till ett främmande land och bo hos några främmande människor. Det är helt fantastiskt att ta vara på chansen att göra något sånt här innan det är försent. Har förresten åkt de kända gula skolbussarna. Inga lyxbussar direkt! haha
Jag ska testa alla amerikanska saker jag kan och hinner innan jag åker hem.

Älska!

Lördagkväll i Wakefield

Hej alla hemma i Sverige.
Tänkte uppdatera min blogg lite, dags för nya saker att läsa.
Igår var jag på Pirates 3. Johnny Depp är den bästa, han är så grym. Man kan inte sluta skratta åt honom, plus att han råkar se bra ut! haha. Filmen var iaf mycketbra, precis som de andra. Åkte till en skitstor biograf ca 20 min från Wakefield. Filmen gick typ hela tiden så man behövde inte fundera vilken tid den började när man åkte. De var en gigantiskt biograf med säkert 14 salonger eller något. Ser ut som ett köpcenter på utsidan med världens största parkering.

Det går jättebra med pojkarna för övrigt. Idag när jag varit ledig blev de helt galna när jag kom hem vid 6-tiden. De märktes att de inte sett mig på nsätan hela dagen. Så då fick jag leka lite med dem. Men jag antar att de lugnar ned sig och inte blev helt till sig.

Idag har jag köpt min andra Guess-väska =) Wii!
image64image66
De kommer säkert bli fler. De är mycket jag vill ha. Har även hittat en jätteläcker Guess-klocka jag vill ha. Upptäckte idag att en strass-sten har fallit av från min DKNY-klocka - igen.
Jag har köpt ett par asläckra skor. Tror att min syster Maria skulle gilla dem. De var på rea så de kostade ca 300 kr. 
Kunde inte hitta en större bild på nätet. De är i alla fall jätte läckra.image68

Börjar sakna folk hemma nu! Idag har jag haft en "sakna-gamla-arbestkamrater"-vecka.
Jag tycker om USA, Boston. Jag tycker om att vara här och alla är så vänliga. Jag tycker om att vara i denna familj, och jag ångrar ingenting att jag åkte.
I februari åker jag och familjen till San Diego. De ska bli fränt, så då får jag se lite av Kalifornien.
Har börja räkna på engelska nu, och behöver konvertera allt till svenska kronor längre.
Snart är de dags för mitt social security numbre (personnummer) och sen körkort. Och så ska jag öppna ett eget konto så jag slipper få pengarna i handen varje vecka.

Funderar på att gå ned till köket och hämta Graham crackers, för jag är såååå sugen på dem. Det är som kex med kanel på, mumma.

Vet att ni har jättefint väder i Sverige och jag är avundsjuk. Vi har fått dåligt väder nu, men de vänder väll snart.
Grattis till studenten allihopa som läser detta och har tagit studenten. Måste säga att de var lite hårt att inte vara hemma under studenten.

Jag är trött som, jag vet inte vad, och ska försöka sova ut denna helg. Imorn är det cluster meeting vilken ska bli jätte roligt. Vi ska ha ett ice cream social hemma hos Caren (min consuler). Ska bli roligt att få träffa tjejer i mitt område. Hoppas jag hittar någon eller några som man kan börja umgås med.

Nu blir det att gå ned till köket och hämta crackers.
I LOVE AMERICA and I miss you Sweden.

Älska

Äntligen...

Jag trivs!!
Detta är min första lediga helg, inte helt fel. Har varit in till Boston idag med Daniela från Brasilien. Daniela var min rumskompis på orientation i Stamford. Idag kändes de lite som att jag varit här jätte länge, i alla fall mycket längre än 12 dagar. Tog tunnelbannan (the T som de kallar de för här i USA) till Boston. Köpte biljett precis som att jag har gjort de 543890 ggr tidigare och hoppade på tåget som om jag även gjort de 548986 ggr tidigare. Kan säga att detta var min andra gång till Boston. Hade inga problem med nått och hittadet allt på en gång, underbart.

Gick mest runt på Newbury street i Boston där alla "fina" butiker ligger. Hittade min butik där, som nu kommer bli min favoritbutik. Jag vet att när min familj kommer och hälsar på så kommer min syster Maria att tycka om denna butik, fick den känslan. Skitfina kläder, och mycket billigare än i Sverige. Och vilket butik kan det vara? Jo, det var en Guess-butik. Så bli inte förvånad om jag kommer hem till Sverige med minst 2 Guessväskor till. De kostar ca 600 kr här =)
Och andra gången jag varit in i en Victoria's secret-butik. Måste säga att den är inte så jätte speciell som man kanske tror. Har då inte hittat nått, men nån liten trosa kommer jag att köpa innan jag kommer hem. De som sagt till mig att USA är efter med modet och att det inte finns nått att köpa här kan gå å lägga sig. För här finns det shopping minsann =D Jag är rädd att all min lön kommer gå till Shopping.

När vi var på Newbury street såg vi en grymt snygg bil, en Lamborghini. Plus att det finns typ skitsnygga Mustanger överallt i detta land. Måste säga att människorna i USA är riktigt duktiga på att ha snygga bilar, dem är överallt!
När jag kom hem (för en timme sen) så pratade jag med Elise och Stefan. Måste säga att jag trivs jättebra med dem. Berättade för Stefan att jag är intresserad av se en Red Sox match (baseball) och gärna amerikans fotboll, så det kommer jag ha gjort innan jag kommer hem. Elise berättade att de planerar en semester i Februari till nått lite varmare ställe, och jag får fälja med! =) Så nånstans i USA blir det, kanske Kalifornien eller Arizona. Så det ska bli roligt.

Och nu har jag fått mitt ett amerikanskt mobilnummer, men ingen i Sverige får kontakta mig via det numret utan skicka SMSen till mitt svenska nummer eller ring till hemtelefonen.
Allt är underbart, som det känns nu i alla fall. Boston är mycket större än jag trodde, och jag gillar staden. Det är gammal och fin, och det är alla slags människor här.

image49
Här är skönheten på Newbury street, Lamborghini.

image50
En del av Boston från parken Boston Common mitt i Boston. Som sagt, de e mycket större än jag trodde.

image51
Daniela med sin Cesar sallad på Newbury street.

image52
Limousiner finns de gott om i Boston, Tänk att få åka denna Hummer.

  
Mitt rum i Wakefield (klilcka på bilden för att förstora den)


Mitt rum i Eastham

Lite fler bilder från New York och orientation:



See ya!!!