Fix up

Idag har grannen, som för övrigt är hur cool som helst, gjort reklam för sin son. Han prata på om hur han går på college, och att han är hemma nu över sommaren. Han visade till och med en bild på honom som han hade på sin mobiltelefon. Han tyckte helt seriöst att hans son skulle ringa mig någon dag.
Lite lustigt är det när en pappa gör reklam för sin son, och man inser att han är seriös.

Jag gick upp till deras hus idag för att hämta min äldsta pojke som lekte med hans yngsta son, Chris. Det spelar basket på gatan, och ut kommer pappan. Vi byter några ord som vanligt och när jag är påväg att gå hem igen med alla tre barnen, kommer sonen ut på gatan. Chris vill stolt presentera sin storebror Matt, och jag har inget val utan måste vända tillbaka och hälsa. Och sen sprang jag därifrån.

Det är verkligen en helt underbar familj, och de är alltid lika trevliga. När pappan idag pratade på om sin son och hur han skulle bjuda mig på middag så tyckte jag att de var mest roligt, för han var verkligen stolt över sin son. Men att jag några minuter senare skulle träffa denna omtalade son blev en pinsamt situation.

None

Kändis

Då var man en kändis. Dock kan jag inte minnas att jag sa allt som stod i artikeln, eller att jag bor i Melrose och heter Kristen, men lite kändis är jag hur som helst. Kan också påpeka att jag antagligen aldrig kommer använda denna lilla gröna pinne som hela artikeln handlar om.

Här kan ni läsa artikeln,
Boston Herald.

Förra helgen då jag var i NYC var jag också en kändis. Det var två killar som kom fram till oss med en karta och frågade vart ett universitet låg. En av killarna hade en Falun Gong-tshirt på sig, och Steph frågar honom varför de står på svenska på hans rygg. De stod nämnligen Det Sanna, Godhet, Uttålighet på hans rygg. Varpå jag fick lov att säga att jag kom från Sverige, och som sedan ledde till att jag sa att jag kom från Falun. Ena killen tyckte de var hur tufft som helst att han fick träffa någon från Falun och ville ta kort. Inte lätt att vara kändis i NYC.

None

Sommar och sol

Nu har äntligen sommaren kommit hit. Solen skiner, man springer runt i klänning och bara njuter. Äntligen är det sommar, och äntligen ska mina äventyr börja.

Idag har jag haltat runt i solen och tyckt synd om mig själv som har en gigantisk fotknöl. Men jag ska inte klaga, för de var helt underbart väder.

None


Klumpigaste i stan

Jag kollade på klockan och den var efter 19:30, men ännu ingen värdpappa som "bytt av" mig. På gatan utanför huset ser jag Stephs bil, och jag känner hur jag blir mer och mer stressad. 5 minuter efter att jag slutat jobba kommer Stefan, och jag springer fort upp på mitt rum och byter väska och gör mig redo för kvällen. Ut genom dörren, och ned för trappen. Men de gick nog lite för fort för mig. När foten nuddar marken, kliver jag snett och rasar ned på marker med en jättekraft. Jag visste att Steph satt i bilen och väntade på mig, men jag insåg att de skulle ta mig ett tag att mig upp på fötterna igen, så jag letade efter min mobil i väskan och ringde henne och sa att jag satt på gräsmattan och behövde hjälp. Men lite hjälp var jag inne i hennes bil påväg mot Harvard Square.

Nu ligger jag i sängen med svullen fot och tycker synd om mig själv. Jag vet att jag tänkte att det inte var så farligt, när jag satt där på marken, och att de bara var att gå bort smärtan. Och de var vad jag gjorde i Cambridge. Men nu har jag nå så sjukt ont i foten att de ska bli intressant hur de känns när jag vaknar upp imorgon.

Nu ska jag sova, och vila min fot. Fick mig nog en rejäl stukning, men jag har varit med om värre smärta. Känner mig nå så sjukt klumbig som lyckades att ramla. Och nu när jag kan erkänna att det gör sjukt ont, så tycker jag synd om mig själv. Inte lätt att vara liten.

None

Mission (im)possible?

Dags att sluta shoppa. Dags att sluta spendera. Dags att börja spara.

Nu är det dags att börja spara pengar. Den senaste tiden har jag varit som en öppen plånbok och pengarna har bara runnit ut. Mer än min veckolön spenderas per vecka och de lilla sparkapitalet jag skaffade i höstas sjunker och blir bara mindre och mindre. Nu måste jag hålla hårdare i min plånbok för här ska resas.

Jag är så glad att jag äntligen betalt Alicia Keys-biljetten, så nu slipper jag tänka på den. Snart är de dags att betala för flyg till Florida, och sen kommer utgifterna att bara rulla på.

Frågan är nu om jag kommer att kunna spara pengar eller om de kommer rinna ut lika snabbt som de redan gör? Mission impossible, eller Mission possible?

None

That's fantastic

Det värsta med att vara au pair i denna familj:
Att jobba även då föräldrarna är hemma. Att känna att jag kan göra så mycket annat än att sitta och titta på barnen när föräldrarna är hemma.

Efter att jag hade lagt lilla Harry och stängt dörren ser jag att min värdpappa sitter och läser böcker för de andra pojkarna. Jag frågar om de redan borstat tänderna, och Stefan springer snabbt in i badrummet och hämtar tandborstarna. Jag stod där inne och plockade upp allt ur badkaret då han säger att jag inte behöver göra det för jag jobbar inte längre. Jag svarar lite fint att jag jobbar till 7:30 ikväll, vilket jag gör hela veckan, varpå han frågar varför. Eftersom att jag inte har en blekaste varför jag jobbar så sent, säger jag det rakt ut och han ler och säger bara med en jätteglad röst That's perfect.

Jag vill bara lägga mig ned och dö, för denna vecka kommer bli hemsk. Jag hatar att vara au pair, när jag känner mig sem deras slav. När jag jobbar och de bara sitter och slöar. Jag jobbar redan sjukt mycket, så kan de inte lägga sina barn själva på kvällen då?! Jag har en familj som ser till att jag jobbar mina max 45 timmar i veckan, även fast de inte behöver mig.....

None


Kärleksexplosion

Jag är så full i kärlek nu att jag tror att jag kommer att explodera snart. Jag har så mycket kärlek inuti mig att jag inte kan hålla det inne längre. Jag är redo att hitta någon att ge all min kärlek till, men jag vet inte om kärleken är redo för mig.None

Bilder...

Jag och Steph gick runt i Central Park i helgen och insåg hur dåliga vi varit på att ta kort. Vi har varit i NYC några gånger nu att kameran inte åker upp lika ofta. Man har blivit så van vid att gå runt på NYC gator att man börjat känna sig hemma och kameran får en liten semester.


None

Såja

Då var man hemma från NYC. Sjukt trött och slut i kroppen att jag inte kan göra annat än att somna. Uppdatering en annan gång när jag har ork. Men jag lever och har inte bivit rånad, ännu.........

None

It's nice to be back

Igår kväll satte jag mig i älskade BMWn och brummade iväg för att plocka upp Steph. Ur högtalarna strömmar Robyns musik och jag njuter av den korta färden till Stephs hus. Efter att ha plockat upp henne brummar vi vidare till Melrose centrum och parkerar bilen bakom Starbucks. Vi går de få meterna runt hördet och jag blir nästan glad av att se Starbucks efter en vecka i Sverige. Hela vägen från dörren fram till disken, medans Steph pratar på som hon kan som bäst, går jag runt och tänker på om jag ska ha en grande eller tall Chai Tea Latte. Väl framme och det är min tur att beställa slog jag på stort och tog en grande, som är mellanstorleken. Men det var inte allt. På ett fat ligger en ensam Crispy Square och skriker på mig, och utan att ens tveka tar jag en sådan. Jag tar min stora Chai Tea Latte och min Crispy Square och vi sätter och ned i det stora gröna stolarna.

Efter att ha snackat skit i ett bra tag bestämmer vi oss för att springa över gatan till CVS (ett apotek som har allt), som nu har blivit lite av en tradition. Där står vi och läser skvallertidningar och dansar runt. Måste erkänna att ibland kan Steph vara riktigt rolig att hänga runt med. Efter att varit inne på CVS och bara lekt i 30 minuter, inser vi att Grey's anathomy börjat och vi skyndar oss ut till bilen. Med Robyn på hög volym brummar jag hem.

Måste säga att det är på något sätt skönt att vara tillbaka. Jag är tillbaka till friheten och slipper nu känna att jag är lillasyster.

None

You know how it feels...

På flyget från Island till Boston satt jag bredvid en amerikansk tjej. Vi pratade ingenting under resans gång, men bytte några ord när vi skulle landa. Jag berättade att jag varit i USA i 12 månader och nyss varit hem på besök i en vecka, och hon sa då att hon pluggat i Danmark i 4 månder och var nu påväg hem. Hon var nästan nervös och helt hyper över att komma hem, och vänder sig om och säger I guess you know how it feels.

Jag kände hur jag nästan ville skratta åt henne, men fick hålla masken och svara artigt. För henne var 4 månader hur lång tid som helst, och det var som att hon förväntade sig att hela världen hade hunnit förändrats under den tiden. För mig är 4 månader bara en tredjedel av tiden jag varit från mitt land Sverige, och ännu mindre än de 22 månaderna jag kommer att bo i detta land.

Hon var väldigt amerikansk och naiv att hon nästan var skrattretande. Hon började klaga över att det var så små förvaringutrymmen på planen och att hennes väska var för stor. Jag ville nästan picka på hennes axel och säga att de är små av en anledning.

Det är inte så många som vet hur de känns att komma hem efter 12 månader, men de som vet tycker nog precis som jag att 4 månader inte är någonting alls. I mars kommer jag att komma hem igen, efter 22 månader, men av någon anledning så känns det inte som att det är så lång tid, då redan nu 12 månader sprungit förbi.

None

365 dagar

Nu är det exakt ett år sen jag kom till USA. Kan själv inte förstå att jag varit här i ett helt år nu. Tiden går snabbt, nästan för snabbt. Och nu är det bara 9 månader kvar hos denna familj, och jag måste nästan säga att det ska bli skönt. Jag älskar denna familj, men jag börjar tröttna på att vara deras "slav".

Om 302 dagar går mitt visum ut, vilket betyder att det kommer att kasta ut mig ur landet. Så snart är jag hemma igen!

None


Sommar

Nu är det dags för att mina nya äventyr ska börja. Är nu inne på mitt andra år som au pair, och känner att detta år ska bli ett äventyrligt år. Det är inte så varmt som jag vill att de ska vara ute just nu, men jag får vara glad för att de inte snöar.


Just nu kan jag inte koncentrera mig nog för att få ihop ett bra inlägg.  Mina tankar är överallt och springer. Ligger här i min säng, lyssnar på Marit Bergman och känner hur det är dags för mig att planera min framtid. Av någon anledning så börjar jag känna mig stressad, vilket jag inte borde. Jag har gjort en sak som jag ville göra här i USA, och det var att hitta mig själv, så nu måste jag bara hitta min framtid.

På lördagmorgon drar jag iväg till NYC. Det kommer att vara startskottet för min andra år fyllt med äventyr.

And I will always be your soldier
I'll be marching by your side

None

Blyg

Gick ned till Harry nyss för att säga hej då jag inte sett honom sen jag kom. Han vet vem jag är, men han var så blyg. Han började nästan gråta när jag snodde en kram från honom. Jag har varit borta en vecka och han ser mig nästan som en främling, fast han ändå vet vem jag är.

Börjar jobba om snart 1 timma, så jag ska väll ladda upp mig. Får se hur det kommer bli med Harry idag, om han kommer acceptera att jag är tillbaka eller inte. De andra pojkarna kom till plygplatsen och hämtade mig, så jag vet att de saknade mig i alla fall.

None

Lustigt

Det känns lite lustigt att gå och lägga sig i sin säng här, och vakna upp och känna som att man aldrig har varit i Sverige för bara någon dag sen. Det är som att de var en liten dröm, och att komma tillbaka hit var inge konstigt alls.

Allt är så grönt och fint ute (och det snöar inte). Idag ska det bli 17 grader och sol, så det ska skönt med mer vår igen. Bob sitter här på min säng, och jag måste säga, hur töntig jag än är, så känner jag mig mer hemma med honom.

Nu ska jag hoppa in i duschen för idag börjar vardagen igen och jag ser faktiskt fram emot det på något sätt.

None

Framme

Vad finns de mer att säga än att jag är sjukt trött och kommer somna när som helst. Nu är jag hur som helst framme i Boston igen och det gick hur bra som helst att komma in i landet (vilket jag befarat). Har nästan packat upp allt redan, så snart kan jag lägga mig i min säng och bara vara.

Syns om 10 månader igen Sverige. Kommer att sakna er!

None


Packning - igen

Då var det dags att packa igen. Denna gång är det inte lika många saker som ska med, men grymt mycket godis ligger där i väskan.

Men den glada nyheten är att det blev ett gigantiskt hål kvar i min lilla väska att jag kunde utan problem få ned Bob. Så nu ska Bob få se USA och bo hos mig de sista 10 månaderna. Min familj tycker jag är knäpp då jag kommer ha så sjukt mycket att ta med mig hem i mars, men jag får väll ta honom under armen när jag åker hem om han nu inte får plats i en väska.

Äntligen ska Bob få följa med mig!


None

Varför?

Om man är svensk och aldrig bott i ett engelsktalade land en längre tid så är det fullt acceptabelt att slänga in engelska ord i sina meningar. Men om man däremot har bott utomlands och av misstag/vana slänger in ett engelskt ord i en mening, så är det helt plötsligt det värsta man kan göra. Varför är det så?

Satt idag på en frisersalong med min syster och lyssnade på hur både hon och frisören lite då och då använde sig av engelska ord. De anstränger sig inte alls eller tycker att de är lustiga som slänger in dessa ord mitt i en svensk mening, Då slog de mig helt plötsligt. Om jag hade suttit där och pratat precis som dem, så hade de skrattat åt mig.
Bara för att jag bott i USA ett år, får jag inte använda mig av engelska ord utan att nästan bli retad, men alla andra får göra precis som de känner för. Varför är det så? Varför är det med acceptabelt för dem att slänga in engelska ord än för mig?

None

Annorlunda?

Nu de senaste dagarna har jag börjat känna mig lite annorlunda. Att jag inte är som alla andra. Men jag antar att det båda är på gott och på ont. Jag tror inte att jag är som alla andra tjejer, men jag säger inte att jag är bättre än alla tjejer. Hade jag nu varit annorlunda på ett så bra sätt så hade jag antaligen haft någon som uppvaktade mig, men så är inte fallet.

Vad jag vet är att jag har en mycket bra vän, men jag är rädd för att vi kommer att tappa varandra ju längre tiden går. Det finns inte många som kan få mig att känna mig så avslappnad och känna mig som mig själv, och jag vill inte förlora det. Jag vill att vi ska vara en del av varandras liv, och alltid finnas där i vått och torrt, men jag är rädd att de inte kommer att funka.

Tillhör jag bara historien och inte framtiden? Är jag för annorlunda att jag kommer bli ett minne blott? Vissa vänner har man för livet, och andra kommer och går. Snälla, stanna livet ut! Bli gammal med mig.

None

Efterlysning

En god natts sömn. Jag behöver sova, sova ut och vakna och känna mig utvilad.

None

Chai Latte

Idag var jag och fikade med en kompis och köpte en chai latte. Den såg väldigt god ut måste jag säga, men när jag började dricka den blev jag nästan besviken. Den smakade annorlunda, och nästan lite kardemumma. Så nu vill jag ha en Starbucks i handen, och ta en klunk av chai latten och känna hur den bara smakar, helt underbart gott.
Starbucks forever!

None

Rackarns

Lyckades glömma min kamera hos en kompis ikväll... Och jag som har ett projekt att ta kort på all mat jag äter denna vecka. Får låna mina pärons kamera tills jag kan hämta min älskade. Jag har alltid min kamera i väskan, alltid, och nu helt plötsligt kommer jag den inte att ligga där. Att jag kunde vara så dålig och sprida runt mina saker överallt så att jag glömde den.

Förhoppningsvis kan jag hämta den imorgon, så då kan jag börja visa mitt projekt.

None

Home sweet home

Då var man hemma. Hemma i sitt egna hus där man inte satt sin fot på ett år. Det var en mycket konstigt känsla när man stod på svensk mark igen. Nu sitter jag ute på altanen och kan inte ens förstå att jag varit i Boston i ett år. Allt är mycket konstigt.

Men jag har kommit fram tillsltut, efter mycket krångel. But I must say that I miss the US, and I miss speaking english....

Uppdaterar mer senare då jag kommit till rätta....

None

Cancelled

Ni trodde sakert att mitt nasta inlagg skulle vara fran Sverige va!? Men sa ar det inte. Igar kvall efter att ha vantat och vantat pa boarding kom den daliga nyheten - the flight is cancelled. Fel pa planet och vi fick hora att nasta flyg skulle ga 24 timmar senare, dvs pa lordag kvall istallet for fredag kvall som var meningen. Dar star man, redo att aka till Sverige och traffa alla, redo for semester och far hora att man maste vanta 24 timmar pa nasta flyg, och att jag skulle forlora ett dygn i Sverige.

Jag forsokte ringa min vardfamilj men ingen svarade da de lag och sov, sa jag bestamde mig snabbt for att stanna pa flygplatsen med alla andra som ska med flyget. Har inatt sovit pa Hilton hotell har pa flygplatsen aven fast jag bor ca 20 minuter bort. Min vardfamilj svarade antligen och var beredda pa att komma och hamta mig, men jag tackade nej. Nu undrar ni sakert vilken idiot som stannar pa en flygplats i ett dygn istallet for att aka hem och sova i sin egna sang. Anledningen ar att jag ville inte ga igenom allt igen. Jag ville inte halla pa med alla mina vaskor igen, och framfor allt, jag ville inte saga hej da till familjen igen. Jag har redan gjort det en gang, och de kandes.

Jag och min nya amerikanska van som jag traffade pa flygplatsen har just atit lunch och jag hittade precis en dator med gratis internet. Vi har fatt middag, frukost och lunch gratis, plus hotellrum (dubblerum, sa mina vaskor hade lyxen att fa sova pa en egen skon sang inatt) sa vem tackar nej till natt som ar gratis. Forresten ar min nye amerikanska van en kvinna runt 50 ar, som jag  nu snart spenderat ett dygn med, mycket intressant.

Jag kanner nu att jag antligen ar redo att aka hem, vilket jag inte riktigt kande igarkvall. Men de kommer nog ett inlagg om de lite senare. Om 3 timmar ska vi checka in, igen, och ga igenom security, igen. Men kl 9 ikvall (amerikansk tid) sa ska planet lyfta.

Det ar mitt aventyr i korthet, och nasta gang ni hor nagot fran mig kan jag garantera att jag ar i Sverige. Nu ska jag lagga ga tillbaka till mitt hotellrum och lasa min bok. Syns snart!

None

Goodbye Boston and goodbye USA

Så nu är det bara en timma kvar tills jag lämnar huset. Snart kommer jag sitta där på flygplatsen, helt själv...

Imorgon kl 12:45 så landar jag på Arlanda.

None

Wii

Skulle till Rob och säga hej då efter att ha varit till Starbucks med Steph och Kathy. Tanken var att bara titta in och säga hej och hej då, och sen åka hem och duscha och fortsätta packa. Men jag fastnade.

Vi skulle bara lägga upp mig på hans Wii, och slutade med att vi bowlade, spelade tennis och boxades. Efter några ronder i rinken började jag bli alldeles för svettig och insåg att de var dags att åka hem. Skulle vara hemma kl 9 så att jag hann göra allt inför morgondagen, men kom hem efter kl 10.


Nu sitter jag här i sängen och mitt rum är ett enda stort kaos. Det är dags att sova, så jag ska låta mina väskor vara nu ta hand om det imorgon. Tänkte sätta barnen framför tvn ett tag så att jag kan packa klart....

Gonatt! Syns i Sverige!

None

Om ett dygn...

Om ett dygn lämnar jag mitt andra hem i Wakefield och är påväg till flygplatsen. Just nu packar jag som en galning och försöker få ner så mycket jag kan. Är fortfarande förvirrad över vad jag ska ha med mig. Vet att jag kommer sitta där på flyget och komma på en massa saker som jag skulle ha tagit med mig hem,  men vad kan man göra.

Både mina iPods ska laddas, likaså mobiltelefonerna. Jag är väldigt sugen på att ta med mig ett fjärde par skor, så kan kanske trycker ned dem i sista sekund. Och sen kanske jag tar med mig min andra vårjacka, så att jag har lite ombyte. Mina väskor kommer att vara proppfulla, men det är bara bra. Häften kommer att lämnas i Sverige och sen kommer de fyllas på med godis och andra svenska härligheter.

Nervös? Kan väll erkänna att de börjar kännas nu.
Glad? Har ännu inte bestämt mig. Fortfarande mycket förvirrad.
Stressad? Med tanke på att jag jobbar 10 timmar imorgon innan jag åker så är svaret ja!

Jag har gjort en till blogg på engelska till min värdfamilj så att de kan följa allt jag gör hemma i Sverige, och har ni tur så kommer samma bilder och text upp på denna blogg också.

None

England?

Igår fick jag frågan av en mamma om jag var från England. Jag vet inte dock inte om jag ska ta de som en komplimang eller inte. Jag har ingen brittisk accent på min engelska så jag vet inte vart hon kan ha fått det ifrån. Så antigen så tyckte hon att jag har bra engelska, eller så vet hon bara ett land i Europa.
Komplimang eller inte?

None

Bajs

Idag satt min lilla stjärna Harry, 19 månader, och sa bajs vid middagsbordet bara utan anledning. Alltså han sa bajs på svenska och inte engelska, och jag fick mig ett gott skratt.

None

Värmen

Denna vecka har värmen äntligen kommit till Boston. Idag har de varit över 22 grader och sol, hur skönt som helst, och imorgon likaså. Lagomt till att jag åker så kommer regnet tillbaka, och graderna kommer att sjunka till ca 16.
Så vad skulle passa bättre än att jag lämnat Boston när de regnar och kommer till Sverige när det är sol och varmt? Hoppas verkligen att de svenska vädret håller i sig nu, för jag vill ha sol och vår.

Snart är de dags att börja lägga i alla saker i mina väskor för golvet börjar bli fullt... Men vad ska jag ta med mig? Det är som vanligt den stora frågan.

Och till sist vill jag bara säga hur sjukt glad jag är att jag åkte iväg som au pair! Nu måste jag bara se till att njuta av de sista 9 månaderna.

None


Övervikt

Det är många som tror att om man åker till USA så går man upp i vikt. Och visst är väll det delvis sant också. Men det beror ju såklart helt på om man lever som en amerikan eller om man lever som en svensk i Amerika. Jag kan säga att jag själv gått upp ca 2 kilo på ett år, och då äter jag nog lite sämre mat än vad jag gjorde i Sverige.

Men det jag egentligen vill säga är hur duktig jag är. I Sverige ville jag träna och gymma, men jag tog mig aldrig tiden. Jag var som stillastående i några år innan jag kom hit. Men sedan jag kommit hit har jag börjat gymma, och är jättestolt över mig själv som faktiskt tar mig tiden. Visserligen så har jag inget val då jag har en gigantisk bebis att bära runt på hela dagarna, så jag måste gå till gymmet, men jag är i alla fall väldigt stolt över mig själv.

Till alla blivade au pairer så kan jag säga att det är upp till er om ni vill gå upp i vikt eller inte. Ligger just nu på sängen med en påse Sour Patch (godis) i handen, så jag kanske inte är ett bra exempel på hur man ska leva.

None

Dollarn försvinner...

Diamonds are a girls best friend.
Jag har sagt länge nu att jag ska börja spara inför mina resor som jag snart ska göra, men av någon anledning har jag mycket svårt för det. Bara under denna helg har jag köpt BareMinerals starkit + rough, klänning, kjol, linne, top och halsband, skiva och en massa godis inför resan.

Tror att jag måste införa ett köpförböd nu, för mina dollar börjar försvinna.

image312

Ladda

Igår insåg jag att jag måste ladda upp med spännande saker här i Boston så att jag inte får det svårt att lämna Sverige igen. Min värdmamma är beredd på att komma till Sverige och släpa in mig på flygplatet om jag inte vill komma tillbaka, men de ska nog inte vara några problem.

Helgen efter att jag kommit tillbaka hit, kanske det blir en weekend i NYC. Den 11 Juni är de dags att se Alicia Keys, och sen i Juli kanske det blir en långweekend i Florida. Förutom det blir det Cape Cod, stranden, Boston och picknick i Boston Common, varma sommarkvällar och sommar i en av världens bästa städer.

Jag har nu varit i USA i 348 dagar och om 319 dagar är jag defenitivt hemma i Sverige igen. Nu är det semester i Sverige som gäller, och sen kommer jag tillbaka till sommaren i Boston.

image312

Packning pågår

Om en vecka sitter jag hemma i Sverige med min familj. Börjar känna mig lite stressad nu då jag inte ens börjat packa ännu. Jag har ingen aning om vad jag ska ha med mig, så jag borde börja göra en liten lista.

Efter att ha tagit en alldeles för lång sovmorgon ska jag nu ned och äta frukost/lunch och sedan dra iväg och köpa en kamera till min syster. Sen efter att ha köpt massa godsaker inför min filmkväll ikväll (jobbar) måste jag skynda mig hem och börja packa.

Så nu är det bara 6 dagar kvar tills mitt flyg lyfter.

image312

Burlington mall

Var till Burlington Mall för första gången på flera månader. Jag har tillbringat många timmar i detta mall, men av någon anledning tröttnat och inte varit där på länge. Måste säga att det var nästan spännande att gå runt där nu när de öppnat massa nya affärer, och snart öppnar Zara en butik där. Men de mest spännande med detta mall just nu är att de håller på att spela in en film där.

När man går in i gallerian skulle man kunna tror att det är jul igen och man märker snabbt att något speciellt är på gång. Januari nästa år har filmen Mall Cop. premiär i USA och såklart måste man ju se den filmen då den är inspelad i ens egna mall. Det är Adam Sandler som är producent och huvudrollen spelas av Kevin James.


image312

Dagens citat

"I wonder how it feels to be a Kicki?" - Max 5 år

image312

Olycka

Massachusetts är den delstaten som folk kör sämst och värst i. Jag har länge väntat på att något ska hända mig när jag är ute och kör, och man har stenkoll på vad alla bilar gör, för de är ett måste i denna delstat.

Men idag var oturen framme. Imorse körde jag till Max skola, som jag gör varje dag. I bilen satt Max 5 år och Harry 18 månader, och det var en helt vanlig morgon. Tills jag helt plötsligt ser hur en vit Subaru är påväg att köra rakt in i sida på mig. Jag bromsade som an galning och samtidigt skriker till, och olyckan var ett faktum. Vi kör båda in till sidan av vägen och jag kliver ut. Innan jag ens hunnit stänga bildörren har den kvinnan i den andra bilen hunnit kommit fram och ber om ursäkt och såg helt förstörd ut. Vad som hände var att jag körde på en huvudled i ca 50 km/h och hon kom från en sidogata, men såg mig inte och körde ut.
Hon ringde polisen, och någon minut senare kom en brandbil med sirenerna på, och en polisbil. Två brandmän kliver ut ur bilen och frågar hur det gått och om någon var skadad. Och när jag svarade att alla var oskadda så hoppade de in i brandbilen igen och körde iväg. Då var de dags att prata med herr konstapeln och ge honom all information så att han kunde fylla alla papper.
Eftersom att jag har världens bästa värdmamma körde hon till olycksplatsen så fort hon kunde och hjälpte mig med det sista. 30 minuter efter kraschen kunde jag köra iväg och lämna av Max vid skolan.

Kom hem igen med Harry, och kör direkt ned till försäkringsbolaget och får fylla i en massa papper. Min värdmamma gav mig en kram och sa att jag skötte situationen jättebra, och min värdpappa kom hem och var skitarg på kvinnan som kört in i mig. Det var en olycka, och olyckor händer.

Jag har ont i kroppen nu
efter att ha spänt mig så mycket vid kollisionen. Men barnen mår bra, och ingen är skadad. Max har sagt två gånger idag att han tyckte att det var läskigt, så jag hoppas att han sover gott inatt trots allt. Bilen är fortfarande körbar, så det var ingen stor kollision.

Min första och sista bilolycka. Ska ta kort på bilen snart så ni får se den lilla "skråman".

image312

Snurrar

Denna vecka har de snurrat mycket i min hjärna. Det är inte om en och samma sak men om ca 3 olika saker. Varför förstorar jag allting så mycket? Det är mycket jag vill ska hända eller förändras, men jag måste nog ta tag i det annars kommer de aldrig sluta snurra.

Som det ser ut just nu så kan man bara vara au pair i USA en gång. Men idag fick jag reda på att de kämpar för att de ska ändras. När jag fick höra de blev jag nästan glad. Ska väll inte säga att jag vill vara au pair hela mitt liv, men tänk om jag kommer hem till Sverige och inser att mitt liv är här, då har jag en möjlighet att åka tillbaka hit till Boston och Wakefield, och mina pojkar.

Jag vet inte hur många gånger jag sagt detta men detta är de bästa jag någonsin gjort. Jag älskar mitt liv här, och är långt ifrån redo att åka hem. Om 8 dagar lämnar jag Boston för Sverige, och jag måste säga att jag längtar.

image312