Bebis

Det är en bebis i denna korridor just nu. Min granne har sin familj här, varav en liten bebis på 2 månader. Så jag fick lov (eller nått sådant) sätta ned maten och mysa med henne. Och myste gjorde vi, och skrattade. Hennes mamma sa att jag var den första som fått henne att skratta, och det var ju inte direkt svårt.
Det är minsann mysigt med bebisar, synd bara att man inte har så många runt en. Men då kan man ju sno grannens systerdotter ett tag.

Och ännu mer...

Lite fler saker som lilla Kristin vill ha... Det är inte lätt att vara student och tukta efter all inredning som finns där ute. Och jag fortsätter...
IKEA STOCKHOLM FIGUR Gardinpar vit Längd: 250 cm Bredd: 145 cm Vikt: 0.45 kg  IKEA STOCKHOLM FIGUR Gardinpar vit Längd: 250 cm Bredd: 145 cm Vikt: 0.45 kg
Måste ha ett par nya gardiner så jag tänkte att dessa kunde vara snygga då de inte är helt vita.

Tolix chair green
Detta är min drömstol, och en dag ska den bli min
En tur till IKEA

Efter ännu en tur till IKEA börjar nu allt falla på plats. Sakta men säkert hittar vi den enda prylen efter den andra, och vi har lyckats hålla oss till budgeten. Varje gång vi är ute och går tar vi en tur förbi vår blivande lägenhet för att se hur det går för dem, och lyckligt nog så går det riktigt bra för dem. De jobbar och sliter, precis som jag och Maria när det kommer till inredningen. 
OTTAVA Taklampa  Diameter: 30 cm Max. höjd: 1 m 58 cm
Denna taklampa kommer att hänga i vårt kök...
MELLTORP Matbord vit Längd: 125 cm Bredd: 75 cm Höjd: 74 cm
...ovanför detta billiga, fina köksbord.
NISSE Klappstol svart Bredd: 45 cm Djup: 47 cm Höjd: 76 cm Sitsbredd: 39 cm Sitsdjup: 42 cm Sitshöjd: 45 cm
Sen måste vi ha dessa smarta stolar som vi lätt kan trolla bort.
HEMNES Avlastningsbord vit Bredd: 46 cm Djup: 35 cm Höjd: 70 cm
Detta avlastningsbord önskar jag mig vid min säng.
IKEA STOCKHOLM Kudde svart, vit Längd: 55 cm Bredd: 55 cm  VILMIE RUTA Kudde flerfärgad Längd: 40 cm Bredd: 50 cm Fyllnadsvikt: 400 g Totalvikt: 425 g
Och några nya kuddar ska få pryda mitt nya krypin

Som tur är så kommer det att komma mer, för om det är något vi kan göra så är det att shoppa!!


Mamma mia!

Den 22 oktober går bussen (ja, denna gång skiter vi i SJ och tar bussen) till Stockholm. Då är det dags för en Girls Weekend á la Hedberg. Den största anledning till denna helg i Stockholm är musikalen Mamma Mia! som vi ska se, men den kommer även att innehålla shopping, god mat, samt andra kulturella aktiviteter såsom besök på museum. När det gäller shoppingfronten ser jag fram emot ett stop i inredningsbutiken R.O.O.M för lite inspiration. Som sagt, vid tillfället av vår Girls Weekend är det endast en månad kvar tills det är dags att flyttpacka.
Nu ser jag mest fram emot att valet snart är över. Jag minns när jag var i USA och presidentvalet var i fullt rullning, och jag tröttnade så extremt på allt som hette politik och presidenter. Jag tänkte bara på hur det drev en till vansinne, att man inte kunde titta på tv, lyssna på radio eller vara på internet utan att höra eller se något som hade med valet att göra. Nu har den svenska riksdagsvalet nått samma gräns. It's just too much.Oj så det händer grejor

Idag gick jag och min kära syster förbi vårt nya hem. Och dem var i full fart igång med renoveringen. När vi gick förbi stod det en man i vårt badrum och tog bort allt kakel. Tittade man in i köksfönstret såg man att väggarna var kala och att de redan rivit ur all inredning. Men denna fart kan man börja fundera när vi får flytta in.
Oj oj så det händer grejor. Snart flyttar vi, snart så!

Money money money

Jag är nog inte ensam om att som student önska mig mer pengar. Och nu känner jag hur det kliar i fingrarna. Har precis börjat prenumerera på inredningstidningen Residence och vet redan nu innan jag fått första tidningen att jag kommer önska mig ännu mer pengar.
Hade jag haft mer pengar så hade jag garanterat åkt tillbaka till Boston nästa sommar, men som det ser ut nu så måste något gott hända för att jag ska ha råd.
Mitt nya intresse för inredning gör mig nästan galen. Jag lever på inredningsbloggar och spenderar för mycket tid på inredning. Vår nya hem kommer nog se ganska så härligt ut, i alla fall som det ser ut i mitt huvud just nu.

In my dreams...

Ny när jag vet att jag ska flytta ut ur detta studentrum till en lägenhet har mitt intresse för inredning väckts till liv igen. Detta betyder att jag sitter och letar inspiration överallt och är ute på jakt efter fynd (är trots allt student).
Inne på en av Kalmars inredningsbutiker hittade jag detta stol. Stor, härligt stor, och min en dag. Prislappen ligger på 4400 kr, vilket innebär att ett inköp inom den närmaste tiden bara är en dröm...

Orust stol

Torkelsons stol Orust.


Den lilla amerikanen i mig...

Sitter här och drömmer mig bort. Just nu går jag längst med Newbury Street i Boston med en chai tea latte i handen från Starbucks. I min dröm har hösten kommit och det börjar bli lite kyligt ute, men sådär soligt och skönt att man inte kan annat än att njuta. Löven börjar ändra färg, likaså himlen. I verkligheten så är det fortfarande sommarvärme och skolstarten är det enda hösttecken som syns. Runt omkring hör jag människor prata amerikanska med en liten Boston-accent. Jag känner mig mer hemma än fisken i vatten.
Det finns en liten flicka i mig som vill tillbaks. Jag kan se framför mig mitt blivande hus, ett vackert viktorianskt hus med stor veranda. Jag ser min lilla bil parkerad på uppfarten framför garaget. Boston och New England, bästa delen av USA, och där ska jag bo.


Nu flyttar jag

Igår hittade jag och min syster (äntligen) en lägenhet. Så snart slipper jag att bo i studentkorridor!!!! Vi hade turen att få tag på en två som vi ska dela på, men först ska den renoveras. Allt ska fixas innan vi får flytta in, helt nytt kök med vitvaror, nykaklat badrum, nya golv och väggar. Allt, verkligen allt, ska fixas så det kommer bli som en helt ny lägenhet. Så den 1 december är den vår!!!!!!
Musiktips: Antony and the Johnsons.