Victoria Tower

En kall och blåsig dag i Kista kan ge vackra bilder. Nya Scandic-hotellet Victoria Tower i Kista fastnade på min lins.


Semester i sommar?

Fler och fler svenskar väljer storstadssemeter på sommaren än en solsemester. En destination som blir allt mer populär är metrolopen New York, vilket jag har full förståelse för då den staden är helt underbar, även en het sommardag. Det visar sig även att vi svenskar förväntas resa rekord mycket detta år, vilket är ganska faschinerande pga på av allt som händer just nu. Men vi svenskar verkar gilla våra semestrar och att resa. Efter att alltid läsa om hur populärt Thailand bland svenskarna är det extra roligt att höra att vi nu reser mer inom Europa (även om Asien fortfarande är stort). Men för er som älskar storstäder, åk till New York. Själv önskar jag att jag har pengar till en lite trip över Atlanten denna sommar då de var alldeles för länge sedan nu.

Så min fråga till er är: solsemester eller storstadssemeter i sommar?
För mig är det svaret solklart - storstadssemester, och då gärna New York och Boston för min del!

Slottets godsaker skriker "ät mig"

Efter att konferensgästerna avnjutit sitt eftermiddagsfika här på slottet kan man mötas av denna härliga bild - ett bord fullt med kakor och bakelser. Då står man där med händerna bakom ryggen och kämpar för att inte ta en liten stackare som ändå kommer att bli slängd om den inte äts. Frågan är då om man ska offra sig? Det blir speciellt svårt när man vet att de gjort dessa för hand (våra duktiga kockar här på Hesselby Slott) och kommer att hamna i soporna om ingen äger upp dem.

Det hela slutade med att jag tog en servett och började bygga ett berg av dessa himmelska sakerna i min hand. Och ja, jag åt en kaka, två cheesecakes och en toskaruta. Med lite smått dåligt samvete sätter jag mig ned vid datorn och fortsätter att jobba.


Go Linneuniversitetet

Ibland så slår hjärtat extra hårt för Kalmar och Småland. Det är inte bara Kosta Boda som får mig att känna mig hemma, utan även mitt kära universitet. På Brommaplans tunnelbanestation fann vi idag dessa:


Choklad i stora lass

Om man älskar choklad bara måste man till Chokladfabriken och äta sig mätt på allt de har att erbjuda. Och det är precis vad jag gjort nu när jag flyttat till storstaden.


I am packed

Air New Zealand har gjort det igen. Denna gång har de dragit igång en sajt, I am packed, där man kan dela med sig av sin packning. Tanken är att det ska inspirera folk till vad man ska packa när man reser, framför allt för att packa smartare och mindre.


Så nästa gång ni har tråkigt när ni packar väskan, ta en bild och lägg upp packningen på denna sida vettja.

Ett av de farligaste turistjobben

Visste ni att det finns guider i Tjernobyl? Vet inte om det är jag som levt i en bubbla eller snarare förnekelse, men det finns något som kallas katastrofturism (ja, det finns alla olika typer av turism). Detta innebär att guider dagligen går runt i katastrofstaden Tjernobyl som idag, 26 år efter olyckan, lockar turister från hela världen. Men de värsta av allt är att dessa guider går utan någon som helst skyddsutrustning och utsätts med andra ord dagligen av strålning. Ett av de farligaste turistjobben i världen? Jo, det kan man verkligen säga.

Någon som vill turista i en stad som ger varenda geigermätare utslag?

Snart så...

...flyttar jag igen. Har nu bott på Ekerö i lite mer än en vecka och det går hur bra som helst. Däremot är det lite långt ut, men det får man ta. Men snart så går flyttlasset igen och denna gång mot Kungsholmen! Då kommer man att bo mitt i smeten och kan inte längre klaga på att jag bor för långt ut och orkar inte ta mig in till stan.

Om snart en månad bor jag här:


Mitt slott

Ibland ska man inte klaga. Speciellt då man åker till ett slott varje morgon för att jobba, då har man ingen rätt att klaga.

Nu längtar jag mer än någonsin till våren. Först måste jag köpa lite nya kläder så att jag kan representera de båda slotten på bästa sätt, och jag behöver en fin jacka/cardigan nu när det ännu är lite kyligt.


Alive and kicking

Jag lever så ni behöver inte vara oroliga. Har bara inget internet så bloggen har inte direkt blivit prioriterad.
Däremot har ni inte hört historien om flytten från Kalmar till Falun. För att göra en lång historia kort så kan jag säga att vi fick böter för fortkörning och sedan lyckades det bli något fel på motor på vår hyrbil, så det blev bogsering till Eskilstuna där vi fick hämta en ny bil (med dragkrok för släpet) och sedan lasta om skiten. Men vi kom bara hem 4 timmar senare än planerat. Bitter!? Nej inte alls =P

Nu sitter jag på ett café i Stockholm är är lycklig över att ha internet! Praktiken går skitbra och det är jätte roligt. Bäst av allt är nog att komma ut och få arbetserfarenhet och bara lära mig en massa saker. Inte alla som har turen och jobbar på ett vackert slott, och har turen att njuta av all snygg inredning och miljö! Underbart! För er som inte vet vad jag pratar om så praktiserar jag på Hesselby Slott och Ulfsunda Slott, men spenderar dagarna på ett kontor i Hesselby Slott!

Livet i Stockholm leker och jag ska göra allt för att denna vår ska bli den bästa! Och snart flyttar vi in i storasysters lägenhet, så det kan inte bli bättre!