Fettisdag

Vem kan ha missat denna dag?! Den enda dagen på året som jag äter semla, eller rättare sagt två. Däremot hade Kalmar bestämt sig för att inte sälja semlor med vaniljkräm så jag trodde jag skulle stå utan i år. På det femte konditoriet på väg hem vände lyckan, jag hittade semlor med vaniljkräm.

Måste ge dagens ris till Kalmar som inte säljer semlor till nötallergiker. Samma gäller kanelbullens dag då man måste springa runt för att hitta en stor fin kanelbulle utan mandel. Nej Kalmar, skärpning nu. Lite bättre utbud måste ni ha, om inte annat så är det väll inte allt för svårt att göra några temlor (som Ture Sventon sa) för sånna knäppgökar som jag.

Som sagt, fick mig en semla på denna stora dag så jag är glad ändå!


Lite naket från Nya Zeeland

(Måste klämma in lite från min bransch här på bloggen.) Många av er har säkert noll intresse av säkerthetsfilmen som alltid visas när man ska flyga. Hur många tittar egentligen på den? Kan säga att jag tittar på den, men jag tar nog inte in så mycket.


Nya Zeeland har en mycket härligt säkerthetsvideo som inte bara ska skapa ett intresse till att faktiskt lära sig något utan även ge lite extra marknadsandelar. Här har ni en härligt naken säkerthetsfilm:


Enjoy!

Kristin kan allt om hotell?

Har nog aldrig läst så mycket om hotell och trender tidigare. De senaste veckorna har präglats av bloggar, branschtidningar och artiklar. Ju mer jag läser annat än kurslitteratur, desto mer ser jag fram emot att få börja jobba och inte längre vara student. Till en början var jag lite skeptisk till marknadsföring och försäljning, men nu vill jag bara lära mig mer och mer.

Om en vecka flyttar jag till Stockholm och lämnar lilla Kalmar bakom mig. Då är det dags att ta tjuren i hornet och skaffa mig all erfarenhet jag kan. Just nu ska jag kastas in i hotellbranschen, vilket ska bli så spännande, men man vet aldrig vart jag hamnar om några år. Om 3 månader har jag en examen... Men först jag ska lära mig allt om hotell.

Alla hjärtans dag

Det är nog inte många som har missat att det är alla hjärtans dag idag, det har i alla fall inte jag. Dagen började redan igår då vi fick en varsin ros av Tre. Och idag låg en paket i brevlådan från mina älskade föräldrar. Vad är inte en alla hjärtans dag utan choklad?! Tyvärr var det ingen vinstlott i paketet, så bättre lycka nästa gång.

Hoppas att ni har haft en lika mysig dag som jag. Nu ska dagen avslutas med god mat, Leilas italienska laxpaket, och sen Nobless framför tv eller kanske en film.

Glad alla hjärtans dag allihopa!


Promenad i solen

Idag blev det en skön promenad is vintersolen. Det var länge sen solen var så varm som idag, bortsett från den afrikanska solen som stekte ganska fint i värmen.

Nu är jag minsann redo för våren. Nu vill jag slippa frysa och framför allt ha elektriskt hår som verkar vara ofrånkomligt. Nu är jag redo för en ny stad med nya möjligheter.


Älskade blogg

Ja, nu är du minsann gammal. Du är hela 6 år gammal och jag känner att det är dags att återuppliva dig och göra dig lite mer spännande. Börjar förvandlingen lite smått med att byta namn sen kanske jag ska göra något åt designen. Den är också ganska gammal nu. Men störst av allt är att jag ska ändra innehåll. Vet ännu inte riktigt vad det ska bli, men något mer livsstil. Ska hålla mig ifrån mode och fotografi för de börjar kännas lite uttjatat på alla bloggar. Istället blir det mitt liv i mat, resor och inredning. Som sagt, har inte riktigt bestämt mig så stay tuned, så får ni se vad som kanske kan hända framöver. En liten make-over ska det bli i alla fall!


Och nej, tanken är inte att få stor blogg som många läser och hit och dit, utan helt enkelt bara få skriva om det jag älskar. Få utlopp för lite idéer och tankar. Det är mycket på g nu, men den som väntar på något gott väntar aldrig för länge.

Hej mitt vinterland

Idag har det faktiskt inte snöat, men ack så kallt det är. Ligger nu under en filt och håller på att somna. Kan vara för att jag sovit i endast 4 timmar efter att ha kollat på Super Bowl. Då återstår frågan: fick patriots sin revansch mot giants? Tyvärr blev det en repris på 2008 års Super Bowl och patriots förlorade i slutminuten. Nästa år, då ska de allt vinna.

Idag blev vår föreläsning inställd av någon anledning så vi tog en promenad ut i kylan och hamnade på Kahls. Mycket underhållande må jag säga. Fick t.o.m se min syster stå bakom disken ett tag för att göra en latte. Och nej, latten var inte till en person utan det var snarare Tony som ville se vad Maria hade för kunskaper. Mycket underhållande som sagt.

Att en dag i kylan kan bli så rolig!


Bloggande

Jag är flitig läsare av olika bloggar, det måste jag erkänna. Men det är en blandning måste jag säga...
Tänkte dela med mig av mina favoriter! 

Inredning:
Desire to Inspire Bästa inredningbloggen!!
Contemporist Inredning och arkitektur till max!
Apartment Therapy De där amerikanerna är inte så dåliga trots allt!
Room and Serve Var dock bättre förr...
Emmas Designblogg

Mode och livsstil:
Sofis snapshots Gillar egentligen inte Sofi och hennes mode men har inget emot lite New York!
Love by Isabel Adrian Läste denna blogg långt innan Hollywood fruar då hon var gravid med Monday-Lily och kan inte sluta av något konstigt anledning...
Jennie Hammar En dos USA skadar inte!
Maria Montazami Älskade underbara Maria. Vem kan motså henne?!
Sara Montazami Kan inte få nog av denna familj helt enkelt!
Johanna Lundholm En gammal arbetskamrat som skriver mycket bra!
Sen återstår min värdfamiljs blogg som jag ständigt har koll på.

Ser ni något mönster i bloggarna? Kanske att mer än hälften är från USA. Ja, de blir så när man behöver få sin dagliga dos av USA. Kanske ska leta upp en bra blogg från Boston =)

Dagen före Super Bowl

Imorgon smäller det. Blir det repris från 2008 eller lyckas Patriots sänka Giants?

Måste säga att jag är väldigt stolt! Red Sox, Celtics och nu senaste Bruins har visat hur förbannat bra Boston och New England är. Och ja, det har ävet visat att jag är en liten patriot när det kommer till mitt älskade Boston och New England för den delen. Och nu gäller det, New England Patriots ska spöa skiten ur New York Giants.

OBS. Hejja på killarna med de silvriga hjälmarna!

And enjoy

Ville bara dela med mig av denna vackra musik!

Winter wonderland

Det snöar och ska vara ca -10 grader. Jag stannar gärna inomhus denna helg. Vi planerade denna helg då vi visste att rysskyla och snökanoner skulle drabba oss och handlade därför mat igår för att sedan slippa lämna lägenheten tills det är dags för föreläsning på måndag.

En dag under filten med lite godis lockar verkligen idag.